Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Maskavas „Spartak”

4+ pret Maskavas „Spartak”
Laiks pozitīvām emocijām!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Rīgas „Dinamo” ledus laukumā tiekas ar Maskavas „Spartak” un noteikti cer, ka beidzot smagais darbs, ko komanda iegulda treniņu procesā un nodemonstrēja pagājušajā spēlē ar Sanktpēterburgas „SKA”, atmaksāsies, proti, izdosies gūt pozitīvas emocijas un izcīnīt uzvaru.

Tīri emocionāli komandai nav bijis daudz par ko priecāties pēdējā laikā un pozitīvas emocijas nepieciešamas kā ūdens. Arī pēdējā spēlē izcīnītais punkts ir vājš mierinājums, jo zaudējums ir un paliek zaudējums. Šādā situācijā rīdzinieki ir ļoti bīstams pretinieks jebkurai komandai, arī Maskavas „Spartak”. Pretiniekam sezonas sākums arī nav izdevies tāds kā cerēts un komandas vadība jau paspējusi publiski kritizēt savus slovāku leģionārus, kuri uz kritiku atbildēja ar veiksmīgu sniegumu pēdējā spēlē un izcīnītu uzvaru. Pretinieks savu pozitīvo emociju devu jau dabūja, kas jāizdara, lai arī rīdzinieki beidzot var pasmaidīt?

1. Noskaņojuma noturēšana
Ilgstošu zaudējumu gadījumos, viens no lielākajiem komandas izaicinājumiem, ir saglabāt un rast emocijas, lai spēlētāji laukumā dotos azartiski, ar cīņas sparu un sportisku niknumu. Pēdējā spēle parādīja, ka neveiksmju pārvarēšanai, rīdzinieki likmi liek uz smagu darbu, proti, ja nesanāk ar rokām vai galvu, tad vismaz tas tiek kompensēts ar kājām. Ja rīdzinieki noturēs šādu noskaņojumu, uzvara neizpaliks.

2. Iniciatīvu savās rokās
Rīdziniekiem pašiem jākaļ sava laime, proti, jāņem iniciatīva savās rokās. Aktīvs agresīvs presings, ātra ripas un spēlētāju kustība, azarts divcīņas – šīs ir lietas ar ko piespiest pretinieku steigties un kļūdīties. Rīgas „Dinamo” ir maksimāli jāapgrūtina pretinieku uzbrukuma sākšana, lai iegūtu brīvu ledu ātriem pretuzbrukumiem un savām izspēlēm.

3. Uzbrukuma sākšana
Spēle pret „SKA” parādīja, ka rīdzinieku sniegums ir ļoti atkarīgs no aizsargu spējas ātri noorientēties un veiksmīgi uzsākt uzbrukumu. Kamēr aizsargiem tas izdodas, Rīgas „Dinamo” ir pārsvars un veidojas bīstami prettriecieni, tikko aizsargi pārtur ripu vai kļūdās piespēlēs, tā viss spēles smagums gulstas uz Holta pleciem un pretinieks iegūst iniciatīvu.

4. Vairākuma realizēšana
Pirmkārt, rīdziniekiem ir azartiski jādarbojas, lai iegūtu iespēju realizēt skaitlisko vairākumu, bet, otrkārt, vairākums ir arī jārealizē. Pēdējās spēlēs diezgan konsekventi pirmie uz realizāciju dodas Sprukta trijnieks, kam, izņemot dažas veiksmīgas izspēlēs no aizvārtes, kopumā spēle vairākumā nesokas. Diemžēl arī pirmajai maiņai pēdējā laikā spēle vairākumā ir iesprūdusi. Komandai jācenšas atkal uztaustīt tas sniegums, kas bija pārbaudes spēlēs un sezonas ievadā, kad rīdzinieki ļoti veiksmīgi un ātri kustināja ripu, gan pa perimetru, gan iekšā un ārā, veidojot brīvas zonas un bīstamas izspēles.

+ Atmodināt Oskaru Cibuļski
Oskaram Cibuļskim, spēlējot kopā ar Sandi Ozoliņu, ir ļoti liels spēles laiks un treneru uzticība. No viņa snieguma lielā mērā ir atkarīgs arī komandas veikums, pie tam, ne tikai aizsardzībā, bet arī uzbrukuma sākšanā un skaitliskajā vairākumā. Pēdējā spēlē izskatījās, ka Oskars mazliet peld, spēlē nepārliecinoši, pat bailīgi un netiek galā ar saviem uzdevumiem. Treneriem jātiek skaidrībā, pirms atkal dot viņam šādu uzticības kredītu un atbildību.

Vai šajā spēlē Rīgas „Dinamo” gūs vārtus ātrā pretuzbrukumā?

  • 30

  • 34

  • 13

  • 13


     [+] [-]

, 2011-10-05 08:53, pirms 13 gadiem
3. punkts. Nekad nebijusi Rīgas Dinamo fantāzija. Iepriekšējās sezonās nekad to neviens nedarīja, šosezon, kad to prasa izrādās, ka ir problēmas ar lēmumu pieņemšanu un tālo piespēli...
Kamēr nebūs kāds leģionārs, kurš to prot, tikmēr uzbrukumus iesāks uzbrucēji, atkāpjoties dziļi savā zonā.

     [+] [-]

, 2011-10-05 09:14, pirms 13 gadiem
Oskars nebūt nav tā lielākā problēma, vot Galviņš, Laviņš, Reķis.. tie pirmo piespēli nejēdz atdot! Kā jau Raitcha teica, ar pirmo piespēli ir kā ir, cik reizes pretinieki to nepārķer, ja esošie aizsargi to nemāk, jāceļ arā jaunie un jāsāk tiem mācīt, tiem viss vēl priekšā un labāk mācīt kamēr jauni, Galviņu un Laviņu nepārmācīsi!

  +2 [+] [-]

, 2011-10-05 10:45, pirms 13 gadiem
Ņiživijs izčakarēja 1. maiņu, uz kuru balstījās vienīgā uzvara
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-05 12:26, pirms 13 gadiem
martins_ms rakstīja: Oskars nebūt nav tā lielākā problēma, vot Galviņš, Laviņš, Reķis.. tie pirmo piespēli nejēdz atdot! Kā jau Raitcha teica, ar pirmo piespēli ir kā ir, cik reizes pretinieki to nepārķer, ja esošie aizsargi to nemāk, jāceļ arā jaunie un jāsāk tiem mācīt, tiem viss vēl priekšā un labāk mācīt kamēr jauni, Galviņu un Laviņu nepārmācīsi!
Uzskatu, ka par Galviņu tu kļūdies, viņš ir viens no tiem, kurš mēģina rauries uz vārtiem, bieži dodot garās piespēles un bieži viņam tas tīri labi sanāk.