Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Iespēja uzspīdēt, nekrist kaunā vai otrādi

Iespēja uzspīdēt, nekrist kaunā vai otrādi
Lauris Dārziņš - kā rezultatīva daļa no Ak Bars "kaujas mašīnas". Foto: ak-bars.ru

Regulāro sezonu noslēgumus dažādās līgās raksturo izrāvienu mēģinājumi, kam tādi vēl kaut ko var palīdzēt. Vieni cenšas iespraukties izslēgšanas spēlēs, daži – izvairīties no kvalifikācijas spēlēm, izredzētāki – ieņemt labākas pozīcijas play off izspēlē un izvēlēties relatīvi vājākus vai ērtākus pretiniekus. Pārējiem atliek cīnīties, lai nekristu kaunā. Izdodas dažādi... Latvijas hokejistu februāra Top 7.

1. Lauris Dārziņš

Februāris Latvijas izlases un Kazaņas Ak Bars uzbrucējam Laurim Dārziņam un viņa pārstāvētajām komandām ir iegadījies ļoti pat veiksmīgs. Latvijas izlase Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā četru valstsvienību konkurencē izcīnīja vienīgo ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm, bet Ak Bars vienība regulāro sezonu pabeidza kā Austrumu konferences līdervienība un play off pirmo sēriju pabeidza ar minimālu spēļu skaitu (4-0), ātri un pārliecinoši izslēdzot Ņeftehimik vienību.

Dārziņš visā šajā burzmā izrādījies diezgan noderīgs un rezultatīvs. Latvijas izlases ierindā 3 spēlēs saražoti 5 rezultativitātes punkti (3+2) un lietderības koeficients +3, kļūstot par rezultatīvāko nacionālās valstsvienības spēlētāju kvalifikācijas turnīrā. Februārī Laurim Dārziņam „iekrita” tikai viena spēle KHL regulārās sezonas izskaņā (bez punktiem un ar neitrālu lietderības koeficientu), taču play off-ā Dārziņš devās laukumā visās četrās spēlēs, kur saražoja 3 vārtu guvumus (3+0) un pozitīvu lietderību (+2). Attiecīgi pēc KHL izslēgšanas spēļu pirmās kārtas, Lauris Dārziņš ir otrs rezultatīvākais spēlētājs Kazaņas Ak Bars komandā.

2. Roberts Bukarts

Sezonas pirmo pusi un arī vidu Robertam Bukartam nevarētu nosaukt par stabilu un veiksmīgu. Nācās cīnīties par vietu Dinamo sastāvā un arī ceļot uz fārmklubu Liepājā. Attiecīgi 2012./2013. g. regulārajā sezonā Bukartam Dinamo ierindā sanāca vien 18 spēles, t.i. manāmi mazāk nekā trijās iepriekšējās sezonās... Tāpat arī rezultativitātes punktu aktuālajā regulārajā sezonā Dinamo ierindā ir sanācis mazāk (3+0) nekā katrā no 3 iepriekšējām sezonām. Jāpiebilst, ka Roberta Bukarta (dz. 1990.) konkurētspēju ar 1991. gadā dzimušajiem būtiski ietekmēja 1991.-to dotētais stāvoklis komandu pieteikumā – to obligātums un iespēja pieteikt vairāk spēlētāju. Arī Olimpiskās kvalifikācijas turnīrs un Latvijas izlase februārī Bukartam gāja secen...

Tomēr regulārās sezonas izskaņā un Cerības (Nadeždas) kausa izcīņas spēlēs ir redzams pilnīgi cits Roberts Bukarts. Atbrīvojot no Dinamo virkni spēlētāju (Žirū, Ņiživijs, arī Ankipāns), redzamāks ir palicis „otrais plāns”. Iespēju ļoti pamanāmi ir izmantojis Roberts Bukarts. Februārī regulārās sezonas izskaņas 3 spēlēs viņam divi vārtu guvumi „no spēles” (2+0), pozitīva lietderība (+2) un viens realizēts pēcspēles metiens. Bullītis gan nekļuva izšķirošs, taču ne mazāk svarīgs dinamiešu uzvarā pret CSKA. Savukārt februārī notikušajās 4 spēlēs KHL Cerības kausa ietvaros Roberts Bukarts sastrādāja 4 punktus (2+2) un lietderības koeficientu +3. Diezgan labs „uzkrājums”, neskatoties uz Nadeždas izcīņas „otrās pakāpes” nozīmību. Jānovēl tempu noturēt arī KHL sezonas izskaņā un pretendējot uz vietu nacionālajā izlasē.

3. Andris Džeriņš

Andris Džeriņš ir vēl viens Dinamo personāžs, kuram neatradās vieta Latvijas izlasē cīņai Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā. Kas zina, varbūt tas kļuva par vienu no motivācijas elementiem nocīnīties KHL sezonas nobeigumā – „cerībās”. Iespējams, pienesumu deva salikšana vienā maiņā ar savu agrāko cīņu biedru Robertu Bukartu. Nadeždas kausa izcīņas gaitā gan izjuka „strēlnieku trijnieks” (Bukarts – Džeriņš – Meija), jo Gints Meija bija spiests „iepauzēt” un gala beigās stiprināja citu maiņu. Taču rādās, ka „pārojums” ‘Bukarts – Džeriņš’ ir viens no svarīgākajiem dienas kārtības veidotājiem Dinamo ierindā Cerības kausa play off-u spēlēs.

Andris Džeriņš februārī KHL regulārās sezonas 3 spēlēs pie punktiem netika, bet bija pozitīvi lietderīgs (+2). Taču februārī notikušajās Cerības kausa 4 spēlēs bija rezultatīvākais spēlētājs Dinamo ierindā ar 6 punktiem (1+5) un lietderības koeficientu +1. Arī tagad, ieskaitot divas spēles martā, Džeriņš ir Cerības kausa izcīņas rezultatīvākais spēlētājs ne tikai Rīgas Dinamo ierindā, bet arī starp visām 10 komandām, kas spēlē šajā „otrajā play off”. Tiesa, Rīgas dinamiešiem tāpat kā 3 citām Rietumu konferences komandām, bija „andikaps” – papildu divas kvalifikācijas spēles, kurās iekrāt rezultativitātes punktus.

4. Koba Jass

Rādās, ka Kobam Jasam „labumā nāk” regulāra kluba un līgas maiņa. Šī gada sākumā K. Jass ir nonācis Čehijas ekstralīgā, Kladno „bruņinieku” ierindā. Rytíři Kladno klubā, kas, starp citu, pieder nevienam citam kā leģendārajam Jaromiram Jāgram. Kladno komandas ierindā februārī Koba Jass ir aizvadījis regulārā čempionāta 8 spēles, salasot 6 rezultativitātes punktus (3+3) un lietderības koeficientu +3. Ja ņem vērā, ka Čehijas ekstralīga joprojām „kotējās” kā viens no Eiropas stiprākajiem nacionālajiem čempionātiem, tad K. Jasa sakrātajiem punktiem ir savādāka „svara attiecība” nekā dažos citos čempionātos.

5. Kristers Gudļevskis

Spraiga regulārās sezonas izskaņa norisinās Dinamo jaunatnes vienībai HK Rīga, kas sitās par vietu MHL Rietumu konferences astotniekā – t.i., izslēgšanas spēlēs. Jaunatnes līgas Rietumos konkurence ir vēl ņiprāka nekā KHL – uz astoņām vietām ir 17 pretendentu. Pašreiz, 3 spēles līdz sezonas beigām, sīvākie konkurenti uz 8. vietu ir HK Rīga un Jaroslavļas Loko.

Februāra gaitā HK Rīga iespēja pamatīgu uzrāvienu, lai varētu atļauties pretendēt uz šo vietu MHL izslēgšanas spēlēs – Harlamova kausa izcīņā. Deviņās februāra spēlēs ir izcīnītas 7 uzvaras un piedzīvoti divi zaudējumi. Vieta play off nav vēl nodrošināta, taču viens no spēlētājiem, kas ļāvis Dinamo jaunatnei palikt „apritē”, ir vārtsargs Kristers Gudļevskis. Viņš laukumā devās visās 9 spēlēs, septiņās no tām palīdzot komandai uzvarēt. Statistikas ciparos februārī – 1 sausa uzvara, 93,45% atvairītu metienu (214 no 229) un „caurlaidības koeficients” (GAA) 1.81.

6. Roberts Jekimovs

Somijas SM-liiga plašumos joprojām cīnās Latvijas izlases uzbrucējs Roberts Jekimovs, kuram somu čempionātā SaiPa ierindā regulārās sezonas 8 spēlēs 5 rezultativitātes punkti (4+1) un lietderības koeficients +3. Kopā ar Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlases sastāvā 3 spēlēs izcīnītajiem 2 punktiem (0+2) un pozitīvu lietderības koeficientu (+1) ir tieši tik daudz, lai kvalificētos februāra Top 7 sastāvam.

7. Rūdolfs Maslovskis

Latvijas U-18 izlases un HK Rīga vienības uzbrucējam Rūdolfam Maslovskim (dz. 1995.) februāra summa ir izdevusies ļoti pat rezultatīva. MHL čempionātā HK Rīga ierindā 9 spēlēs izcīnīti 8 rezultativitātes punkti (5+3) un lietderības koeficients +4. HK Rīga sastāvā rezultatīvāks bija tikai komandas veterāns un arī Dinamo ierindā epizodiski iesauktais Juris Upītis, kuram par vienu vārtu guvumu vairāk. Savukārt Latvijas U-18 izlases ierindā „Četru nāciju” turnīrā Baltkrievijā R. Maslovskim 3 spēlēs 4 punkti (3+1) un lietderība +2. Rezultatīvāki U-18 turnīrā bija tikai divi kolēģi – Rihards Bukarts un Edgars Homjakovs (abiem pa 3+4). Taču „pamatdarbavietas” un jauniešu izlases snieguma kopsavilkums Rūdolfam Maslovskim ļoti pieklājīgs.

P.S. Par mēneša Top 7

Iecerēts kā ikmēneša izvērtējums 2012./2013. g. sezonas garumā. Līdzīgi nedēļas Topam ir subjektīvs mēneša labāko Latvijas hokejistu kopsavilkums, balstoties uz hokeja laukumos, interneta un TV ekrānos redzēto, kā arī statistikas ailītēs izkalkulēto. Topa „mazais” uzdevums – paskatīties nedaudz plašāk par Dinamo kategorijām un pie iespējas ieskatīties arī ārpus KHL laukumiem notiekošajās aktualitātēs. Topam nosacījumu un kategorisku kritēriju nav. Tādā kā rekomendācijas statusā – ne vairāk kā četri KHL spēlētāji un vismaz viens U-20 vecuma hokejists.

Atskatam citu mēnešu Top 7:
Mēneša Top 7 « Petrovich27 blogs

Slēpts komentārs: mrPO

  +2 [+] [-]

, 2013-03-05 13:49, pirms 12 gadiem
Gudļevskim tiešām ļoti laba sezona, vakar vēl sausā spēle un cerēsim un pēdējām 3 spēlēm. MHL līmenī īpaši labāk vairs spēlēt nevar, tāpēc jādomā, ka Tambijeva vārdi, kas šis esot gatavs lielākai lomai KHL nav meli

Šobrīd Gudļevskis ir 3. vārtsargs līgā pēc atvairīto metienu procenta, priekšā tikai SKA 46 goalijs Naļimovs, kam labākā aizsardzība un vispār viena no labākajām komandām līgā, un Vasiļevskis no Tolpar, kas ir draftēts 1. kārtā un jau Ufā nospēlējis 8 spēles KHL...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-05 13:50, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: nu nez nez... ir tomēr atšķirība mest Playofā vai kaut kādā sētas kausa izcīņā. Kur tad Bukijs bija pirms tam, ka Dinamo grauza ledu ?
Kur Indrašis bija pirms pagājušā gada izlases pārbaudenēm? Mož džekam vnk širmis atnāca vaļā. Ja tu paskatīsies, tad Karsums ar Indraši k-kā klusē tajā sētas kausā... nez vai tas motivācijas vai kā jautājums...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-05 13:55, pirms 12 gadiem
Par Kobajašī ar prieks, nekad negaidīju, ka tas čigānzēns būs hokejists... domāju, ka karjera tāpat kā Dzintaram Čīčam attīstīsies pa pagastu ledu šļūkāt, bet šobrīd izskatās gan ok

  +3 [+] [-]

, 2013-03-05 14:24, pirms 12 gadiem
Pinķu tirgū runā, ka Gudļevskis nākamsezon došoties izmēģināt spēkus uz dīķa otru pusi.

Runājot par Kobajaši gribētos atgādināt, kā viņa vecumā, tajā līgā veicās Dārziņam, Štālam un Bērziņam.
Štālam 8 spēles Triņecā 0 punkti un paldies. Dārziņam 13 spēles Vsetina 3 vārti un paldies. Bērziņam 35 spēlēs Vsetina 3+5 un paldies.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-05 14:33, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Gudļevskim tiešām ļoti laba sezona, vakar vēl sausā spēle un cerēsim un pēdējām 3 spēlēm. MHL līmenī īpaši labāk vairs spēlēt nevar, tāpēc jādomā, ka Tambijeva vārdi, kas šis esot gatavs lielākai lomai KHL nav meli

Šobrīd Gudļevskis ir 3. vārtsargs līgā pēc atvairīto metienu procenta, priekšā tikai SKA 46 goalijs Naļimovs, kam labākā aizsardzība un vispār viena no labākajām komandām līgā, un Vasiļevskis no Tolpar, kas ir draftēts 1. kārtā un jau Ufā nospēlējis 8 spēles KHL...
Gudļevskis izskatās pāraudzis MHL līmeni, to pašu arī teica KHL TV komentētāji, ka kaut gan viņš vēl nākamgad var spēlēt, viņam jātinas projām, jo tas vairs nav viņa līmenis...

     [+] [-]

, 2013-03-05 14:48, pirms 12 gadiem
Edgars rakstīja: Pinķu tirgū runā, ka Gudļevskis nākamsezon došoties izmēģināt spēkus uz dīķa otru pusi.

Runājot par Kobajaši gribētos atgādināt, kā viņa vecumā, tajā līgā veicās Dārziņam, Štālam un Bērziņam.
Štālam 8 spēles Triņecā 0 punkti un paldies. Dārziņam 13 spēles Vsetina 3 vārti un paldies. Bērziņam 35 spēlēs Vsetina 3+5 un paldies.
Starp citu, Bērziņam ar tiem 8 punktiem pietika, lai būtu regulāro sezonu otrais rezultatīvākais Latvijas hokejists šajā līgā...
Sk. tabulas: KHL „Trojas zirgs” & Latvijas hokejisti...

     [+] [-]

, 2013-03-05 15:21, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Kur Indrašis bija pirms pagājušā gada izlases pārbaudenēm? Mož džekam vnk širmis atnāca vaļā. Ja tu paskatīsies, tad Karsums ar Indraši k-kā klusē tajā sētas kausā... nez vai tas motivācijas vai kā jautājums...
Bukijs ceru uz $, lielajiem puišiem gana

  +5 [+] [-]

, 2013-03-05 15:25, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: nu nez nez... ir tomēr atšķirība mest Playofā vai kaut kādā sētas kausa izcīņā. Kur tad Bukijs bija pirms tam, ka Dinamo grauza ledu ?
Bukarta gadījumā nekad nav bījis jautājums par to vai viņš var iemest? Dotu iespēju mest play offos, arī tur mestu.
cits jautājums ir par to kā Pekam patika/nepatika viņa spēles stils.
Tas nekad nav bijis un nekad nebūs kā Meijam.
Ābols Bukartam uzticas, dod iespēju spēlēt lielu lomu komandā un viņš ir rezultatīvs. Viņš praktiski vienmēr ir bijis rezultatīvs, tikai dod iespēju.

     [+] [-]

, 2013-03-05 15:26, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: nu nez nez... ir tomēr atšķirība mest Playofā vai kaut kādā sētas kausa izcīņā. Kur tad Bukijs bija pirms tam, ka Dinamo grauza ledu ?
Atšķirība, ne atšķirība. Bet kurš tad februāra gaitā meta vairāk? Jādomā, ka mest iekšā un ledu grauzt profesionāļiem vajadzētu principā - sezonas jebkurā spēlē. Un šajā gadījumā runa nav tikai par Bukartu, bet visiem DR ierindā.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-05 15:39, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Atšķirība, ne atšķirība. Bet kurš tad februāra gaitā meta vairāk? Jādomā, ka mest iekšā un ledu grauzt profesionāļiem vajadzētu principā - sezonas jebkurā spēlē. Un šajā gadījumā runa nav tikai par Bukartu, bet visiem DR ierindā.
Indrašis ar Karsumu sevišķi kaut kā klusi izskatās...

  +3 [+] [-]

, 2013-03-05 15:52, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Atšķirība, ne atšķirība. Bet kurš tad februāra gaitā meta vairāk? Jādomā, ka mest iekšā un ledu grauzt profesionāļiem vajadzētu principā - sezonas jebkurā spēlē. Un šajā gadījumā runa nav tikai par Bukartu, bet visiem DR ierindā.
ka var gaidit rezultativitati no speletaja,kuru izlaiz uz laukuma tikai epizodiski 3.-4.mainias, liek pildit sev neraksturigas funkcijas un spelet neierasto "progresivo" hokeju? Abols ielika Bukiju atpakalj pareizajas sliedes,un tadel ari neizpaliek rezultativitate! luk kur ari viss noslepums!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-05 16:27, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Indrašis ar Karsumu sevišķi kaut kā klusi izskatās...
Jā un nē.
Februārī Karsumam DR sastāvā reg. sezonas 3 spēlēs 3 punkti (2+1), kas ir pieklājīgi. Bet Nadeždas kausa izcīņas 4 spēlēs februārī 2 punkti (1+1).
Indrašim reg. sezonas 3 spēles februārī pa tukšo (0+0), bet cīņā par Cerību 4 spēlēs pieklājīgs 0+3. Plus neizšķirošs pēcspēles metiens.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-05 16:43, pirms 12 gadiem
kramiks rakstīja: ka var gaidit rezultativitati no speletaja,kuru izlaiz uz laukuma tikai epizodiski 3.-4.mainias, liek pildit sev neraksturigas funkcijas un spelet neierasto "progresivo" hokeju? Abols ielika Bukiju atpakalj pareizajas sliedes,un tadel ari neizpaliek rezultativitate! luk kur ari viss noslepums!
Tas, protams, skaidrs. Taču ir arī izņēmumi; piemēram, pērn ar visu atrašanos ārpus pirmajām maiņām un konkrēti ceturtajā tāds personāžs kā Upītis meta vidēji katrā trešajā spēlē:}

Roberts Bukarts pēc definīcijas nav ceturtās maiņas spēlētājs, un, saliekot viņu pirmajās maiņās, rezultativitātes cipari būtu citi. Tomēr treneru skatījumā pirmajām divām maiņām bija paredzēti citi kadri; tā, ka atlika pretendēt uz vakancēm, kas bija nevis, kuras "gribās". Sezonas izskaņā dažas vietas atbrīvojās, un ir rezultāts.

Bet konkurējot uz vietu 4. vai labākajā gadījumā 3. maiņā, skaidrs, ka handikaps bija 1991. gadā dzimušajiem, kurus "dotē" KHL reglaments. Pat nevajag īpaši teoretizēt, lai saprastu, ka, ja dotācijas norma būtu 1990. gads, tad Bukarts spēlētu ne mazāk spēļu kā pērn. Bet, ja dotētais būtu 1992. vai 1993. gads, tad no 1991. gadā dzimušajiem DR sastāvā uzspēlētu labi, ja viens kadrs. Īpašas sakritības dēļ - max. divi. Bet pateicoties reglamentam, šosezon uzspēlēja kopā pieci 1991.-tie - Bičevskis, Biezais, M.Lipsbergs, Porejs, Upītis.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-05 17:39, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Ābols Bukartam uzticas, dod iespēju spēlēt lielu lomu komandā un viņš ir rezultatīvs. Viņš praktiski vienmēr ir bijis rezultatīvs, tikai dod iespēju.
Ābols šobrīd uzticas visiem kuri var paspēlēt, citu vnk nav. Un starp citu Bukarts ar izskatās ka mazāk bubina, bet vairāk spēlē. Es piem domāju ka pie Teda nekotējas nevis dēl meistarības, bet burkšķēšanas.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-05 17:56, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Tas, protams, skaidrs. Taču ir arī izņēmumi; piemēram, pērn ar visu atrašanos ārpus pirmajām maiņām un konkrēti ceturtajā tāds personāžs kā Upītis meta vidēji katrā trešajā spēlē:}

Roberts Bukarts pēc definīcijas nav ceturtās maiņas spēlētājs, un, saliekot viņu pirmajās maiņās, rezultativitātes cipari būtu citi. Tomēr treneru skatījumā pirmajām divām maiņām bija paredzēti citi kadri; tā, ka atlika pretendēt uz vakancēm, kas bija nevis, kuras "gribās". Sezonas izskaņā dažas vietas atbrīvojās, un ir rezultāts.

Bet konkurējot uz vietu 4. vai labākajā gadījumā 3. maiņā, skaidrs, ka handikaps bija 1991. gadā dzimušajiem, kurus "dotē" KHL reglaments. Pat nevajag īpaši teoretizēt, lai saprastu, ka, ja dotācijas norma būtu 1990. gads, tad Bukarts spēlētu ne mazāk spēļu kā pērn. Bet, ja dotētais būtu 1992. vai 1993. gads, tad no 1991. gadā dzimušajiem DR sastāvā uzspēlētu labi, ja viens kadrs. Īpašas sakritības dēļ - max. divi. Bet pateicoties reglamentam, šosezon uzspēlēja kopā pieci 1991.-tie - Bičevskis, Biezais, M.Lipsbergs, Porejs, Upītis.
ko seit var piebilst? sudigi bija tie treneru (pareizak viena trenera) skatijumi un sudigi paredzeti tie saucamie "citi kadri"! P.S. es set nedomaju Indrasi,Karsumu un Sekuru