Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Matulis atbild par Znaroku, Hari un Galviņa iespējām NHL

Jānis Matulis
Jānis Matulis

2010. gada pirmais desmitnieks. Lai jums labs Jaunais gads!

1. casiljas.
Jāni kāpēc ne no Novokuzņeckas ne no Toljati nekad ne pa vienu tv kanālu nerāda KHL spēles? Kas viņiem tur nav kameras vai kā?

Toljati pietrūkst gaismas hallē, cik vajag TV. Novokuzņeckā arī bija kaut kādas tehniskas problēmas. Tur.

2. biezais.
Vai profila bilde jau pati par sevi neliecina, ka ar Jums kaut kas nav kaartiibaa?
Ka nesanaak taa pat kaa ar Mrs. Andersona slavu, kas kopiibas sajuutu sajaucis, Kjelnee dragaaja apkaart ar plikiem debesu zvaniem?

Un ja es šeit būt ar Kalašņikova automātu?
Vai neesi neko lasījis par aktieriem un viņu lomām? Piedod, bet Tu mani šoreiz identificē ar lomu.

3. fatwomen.
uz kādiem laukumiem hokejisti spēlēs OS? Eiropā un Kanādā jau tie izmēri atšķiras.

Protams, uz Kanādas laukumiem.

4. sermulis.
Ja nemaldos, tad Jūs esat viens no Latvijas šķēpmetēju kluba dibinātājiem. Cik aktīvi pašlaik darbojaties šajā klubā, ja vēl darbojaties?

Jā, es esmu dibinātājos, taču reāli tur neko neesmu darījis, izņemot to, ko žurnālists šad tad uzraksta. Toreiz, laikam 1994. gadā, kad strādāju Labrīt, vieglatlētikas ļaudis izdomāja, ka vajag arī kādu žurnāluistu.

5. babyyouwant.
vēlējos pajautāt, kādēļ šosezon Sporta Avīzē vēl nav bijušas lielākas intervijas ar Rīgas Dinamo leģionāriem? noteikti būtu interesanti! atceros, pagājušajā sezonā bija foršas intervijas ar Filipu Novāku, Duviju Vestkotu...

Ja nepārskries melns kaķis pār ielu, tad tuvākajā laikā viena būs. Klients ir noraudzīts. Toties šogad vairāk bijušas intervijas ar vietējiem - pa divām reizēm ar Ozo, Irbi un Masaļski, ar Ņiživiju, Bārtuli, Jēkabu Rēdlihu. Bija kolēģa intervija ar Kariju, ar Arnasonu.

6. IIZ 70.
Jāni, kā Jums personiski šķiet, kurš tandēmā Znaroks-Vītoliņš ir vājais posms? Agrāk vai vēlāk šis tandēms pašķirsies, un pagrognozējiet (zinu ka tā ir nepateicīga lieta), kurš no viņiem tiks tālāk savā dzīvē kā treneris?

Kāpēc uzreiz tipiski latviskā garā jāmeklē vājākais posms? Šis jautājums ir no sērijas - ko tu glābsi, ja slīks sieva un bērns? Skaidrs, ka abus.
Znarokam un Harim katram ir savas stiprās puses un tandēms var jukt divos gadījumos. 1. Ja Harim piedāvā galvenā trenera vietu. 2. Ja MVD iet tik slikti, ka atlaiž abus. Otrais variants pagaidām atkrīt. Diemžēl abi vairs nav nekādi jaunekļi - Znaroks (1963) droši vien kā treneris jau ir izveidojies, Haris (1968) - vēl nē. Atbildēšu diplomātiski - Harim ir lielākas izaugsmes iespējas.
Un kurš Tavuprāt no bijušajiem Latvijas izlases treneriem ir ticis vistālāk? Balderis, Beskašnovs, Grabovskis, Beresņevs, Lindstrēms vai Vasiļjevs? Tikai atkal nesāc nodarboties ar demagoģiju - a, ko tad es, es jau tikai vienkāršs hokeja līdzjutējs...

7. Harington.
Tiko beigusies čehijas-latvijas spele.kadi secinajumi pec šim aizvaditajam spelem?
Nu protams loti smiekligi uzdot sadu jautajumu, ja mes visi labi zinam.
Bet tomer.

Atšķirībā no Pučes es uzskatu, ka Latvijas U-20 ir savā vietā. Lai mēs stabili turētos Slovākijas vai Čehijas līmenī, junioru un U-18 komandām ir jābūt Daugavpilī, Jelgavā, Valmierā, Ogrē, kādām trim - Rīgā. Un visiem šiem čaļiem, vispirms tieši viņiem, jāizdara tāds pat darba apjoms, kā to spēja 1968., 1970., 1972., 1974., 1976. gadu puikas.

8. Orientieris
Labdien, Jāni!
1. Vai nebūs tā, ka pēc spēlēm tālajos austrumos, ja turpināsies tādi rezultāti kā pret Novokuzņecku, Dinamo play-off vilciens jau par 80% būs aizgājis?
2. Kā jums liekas, vai pēdējā izlašu pārtraukumā viss tika izdarīts pareizi. Ar domu - pēc pirmā izlašu pārtraukuma - Dinamo spēle uzlabojās acīmredzami. Pēc otrā pārtraukuma - atkal ejam pretējā virzienā. Neesam noskaņojušies - zaudējam ātrus un stulbus golus un tad 3.periodā skrienam acis pārgriezuši glābt situāciju? Vai tiešām tās 2 spēles ar Dāniju atstāja tādu iespaidu?

1. Jā, Dinamo var netikt play off, taču man visā šajā lietā visvairāk patīk tas, ka viņi CĪNĀS par play off. Filozofiski: un kāda jēga no tāda play off kā pērn Ufai, ja zaudē jau pirmajā kārtā. Netikšana play off nebūs pasaules un nebūs pat Latvijas hokeja gals. Varbūt svarīgāk par play off ir labs starts Vankūverā, vai 5./6. vieta pasaules čempionātā.
2. Piekrītu. Nē, tās divas spēles ar Dāniju tādu iespaidu neatstāja, taču Hosa arī bija Slovākijas izlasē. Mans viedoklis ir šāds: visiem klubiem un visu izlašu kandidātiem, kuriem jau augustā jābūt nopublicētiem LHF mājas lapā, pirms sezonas ir jāzina, kur un kādi turnīri plānoti. Nedrīkst būt šādas ah un oh spēles kā ar Dāniju, vai novembrī U-20 divi mači Polijā.

9. kaspirs.
Labdien!
Vēlējos uzzināt Jūsu domas un viedokli (subjektīvo un objektīvo) par latviešu jauno (nosacīti) hokejistu iespējām kādu dienu spēlēt NHL, proti, par tiem, kas spēlē Latvijā, Rīgas "Dinamo". Šajā kontekstā varētu runāt par diviem ceļiem, kā nokļūt NHL: kā brīvajiem aģentiem, kā to savulaik ir paveikuši Herberts Vasiļjevs (Atlanta Trasher) un Raitis Ivanāns (Los Angeles Kings), vai kā jau draftētiem hokejistiem. Piemēram, Guntis Galviņš: bez drafta, aizsargam atbilstošs augums, piekopj uzbrūkošā aizsarga stila hokeju (a la S.Ozoliņš), nepiekāpīgs divcīņās un spēj atņemt ripu meistarīgiem uzbrucējiem. Pēc Jūsu domām, kāpēc G.Galviņš netika (vai vēl nav) nodraftēts un kāds ir šī spēlētāja NHL potenciāls; Kristaps Sotnieks: bez drafta, vairāk gan tīrais aizsargs (a la K.Skrastiņš), pēc J.Šuplera vārdiem, "nākamais latviešu hokejists, kas varētu spēlēt NHL", tiesa, nav izteikti fiziskie parametri (augums, svars). Kāda vispār ir NHL klubu skautu interese par KHL un cik bieži viesi viņi ir Rīgā. Boston Bruins sistēmā 90-tajos gados strādāja Jurijs Agureikins, ko pašlaik dara viņš?
Paldies!

Ui, te jau atkal mani aicina uz zinātnisku traktātu! Ticiet man, NHL klubu skauti Dinamo hokejistu plusus un mīnusus zina ļoti ļoti labi. Tribīnēs itin bieži redzami NHL klubu skauti. Sezonas sākumā viņu bija vairāk, tagad mazāk. Daudziem no viņiem ir arī kāds draugs vai ziņu pienesējs no tām pilsētām, kur spēlē Dinamo. Bet Rīga viņiem ir ideāla vieta, lai skatītos ne tikai Dinamo, bet arī talantus mūsu pretinieku nometnē. Nevajag kārtot Krievijas vīzu.

Tiem mūsu vietējiem uzbrucējiem, kas ir Dinamo (M. Rēdlihs, Dārziņš, Ņiživijs, Cipulis, Ankipāns, arī Sprukts) NHL ir garām. Bukarts? Nezinu, nezinu. Džeriņš? Šaubos. Meija? Diezin vai. Gribētos ticēt, ka kaut kāds rezerves vilciens vēl iespējams Galviņam (1986) un Sotniekam (1987), taču NHL tiešām ir milzīga konkurence un bieži vien šis mūsu puisis, kas mums pašiem liekas kā ģēnijs, uz Kanādas spēlētāju fona ir viduvējs Kanādas hokejists.

No otras puses. Ja Reķis būtu kanādietis, varbūt spēlētu NHL. Ja Galviņš augtu Kanādā, droši vien būtu tuvāk NHL, nekā dzīvojot un trenējoties Latvijā. Jūs jau rakstiet, ka mums bijis gana daudz izņēmumu. Vasiļjevs un Skudra bez drafta, Balderis NHL 37 gadu vecumā, Ivanāns izsitās kā policists. Tiem, kas ļoti ļoti grib, kaut kādas iespējas ir.

Par Agureikinu. Vēl pavasarī viņš strādāja sporta skolā ''Pārdaugava'' (Volvo halle), bet nu kādu laiciņu Juri neesmu saticis. Ļoti interesants cilvēks Latvijas hokejā.

10. Liquid.
Labdien. Pagāja jau nedēļa kopš Znaroks nosauca Latvijas izlases sastāvu OS Vankūverā, bet es vēl joprojām nekur nēesmu atradis Oļega komentārus par to, nevienas intervijas vai vēl kas. Ja tāda ir bijusi tad piedodiet, jautājums atkrīt, padalaties ar avotu. Ja tādu tiešam nav bijis, tad interesanti kāpēc-žurnālisti baidās no Znaroka, Znaroks baidās no žurnālistiem un ignorē tos vai visiem viss vienalga? Vnk jocīgi, pat drūmais un nerunīgais Bikovs ir paspējis pastāstīt par spēlētāju izvēli krievu žurnālistiem.

Bet kāpēc lai būtu šie Znaroka komentāri? Varbūt neesi pamanījis, bet Znaroks vispār plaši nemēdz komentēt savu izvēli un to, kāpēc Juris paņemts, vai Pēteris nav ticis izlasē.

Ja neesi lasījis vai redzējis, tad Znaroks pēc otrās spēles ar Dāniju mazliet gan pakomentēja un arī ''SA+'' bija šis 23 saraksts.

Varbūt, ka kāds žurnālists arī baidās no Znaroka. Es viņa izvēli zinu, zinu, kā tā apmēram top, bet lai tāpēc taisītu ar viņu interviju? Piedod, neredzu jēgu. Jo tas jau ir tik daudz komentēts. Gan par Ivanānu (pirms 2009. gada PČ), gan citiem. Un kā Tu domā, ko Znaroks atbildētu, kāpēc sastāvā nav, piemēram, Saulieša vai Bukarta. ''Vietu izlasē ir tikai 23. Tie, kurus izvēlējos, šobrīd ir labāki, bet nevienu es neesmu norakstījis. Vēl būs 2010. gada pasaules čempionāts un būs arī Soču olimpiskās spēles.''

  +2 [+] [-]

, 2010-01-05 20:48, pirms 15 gadiem
Diplomātiski jau Matulis pateica par mūsējiem NHL. Ja Galviņš ar Sotnieku vēl sapņo, tad nākamgad marš prom uz AHL. Cits jautājums - vai šie džeki, lai oficiāli izsapņotu sapni, ir gatavi tur saņemt 2-3 reizes mazāk kā šobrīd Eiropā...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-05 20:52, pirms 15 gadiem
ganna rakstīja: Diplomātiski jau Matulis pateica par mūsējiem NHL. Ja Galviņš ar Sotnieku vēl sapņo, tad nākamgad marš prom uz AHL. Cits jautājums - vai šie džeki, lai oficiāli izsapņotu sapni, ir gatavi tur saņemt 2-3 reizes mazāk kā šobrīd Eiropā...
Bez līguma ar NHL komandu stabilam Eiropas TOP līgas spēlētājam uz AHL braukt nav tas labākais variants.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-05 21:09, pirms 15 gadiem
3.jautajums gan galigi smiekligs! kur var tik stulbi izdomat?

  +1 [+] [-]

, 2010-01-05 21:42, pirms 15 gadiem
Visu cieņu, Jums, Matuļa kungs! Esat visgudrākais un zinošākais Latvijas hokeja žurnālists.

     [+] [-]

, 2010-01-05 21:47, pirms 15 gadiem
Es viņa izvēli zinu, zinu, kā tā apmēram top, bet lai tāpēc taisītu ar viņu interviju? Piedod, neredzu jēgu.
------------------------------------------------------
Nu ok. Man jau tas būtu interesanti, piemēram, varbūt ne tikai man, kaut vai standartfrāzes, vismaz tās nāktu no galvenā trenera
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-05 22:42, pirms 15 gadiem
tominshh rakstīja: kur matulim var uzdot jautajumus?
sportacentrs.com

  +1 [+] [-]

, 2010-01-06 08:58, pirms 15 gadiem
No IIZ 70
J.Matulis vaicāja:
Un kurš Tavuprāt no bijušajiem Latvijas izlases treneriem ir ticis vistālāk?

Atbildu.
Protams, ka vislielākie panākumi savā trenera karjērā ir bijuši Lindstrēmam, bet tie diemžēl bija pirms un ne ar viņa vadīto LV izlasi. Viņš ir bija visaugstākās klases speciālists, kas ir strādājis ar LV hokeja izlasi. Diemžēl, bet tā arī nelāva viņam realizēt sevi pie LV izlases stūres.

Attiecībā uz Zaroku neko neteikšu, jo viņa pagaidām vienreizējie panākumi ar LV izlasi un MVD man nedod tiesības sākt viņu saukt par augstas klases hokeja speciālistu. Lai pierāda sevi ilgtermiņā, tad spriedīsim. To viņš varēs izdarīt pavisam drīz OS.

Attiecībā uz H.Vītoliņu man ļoti patika Jūsu raidijumā ICEBOX sniegtā intervija, kurā viņš runā par spēlētāju psiholoģiju un tādām lietām, kas agrāk bija reti dzirdams no LV hokeja treneriem. Tas mūsdienu hokejā ir ļoti būtiskas lietas.

Beresņevs savu izdevību diemžēl neizmantoja. Ir arī attaisnojoši iemesli kāpēc viņam Krievijas Superlīgā pie Amur stūres tik smagi gāja (tur nevienam trenerim nav viegli). Ja būtu stingrāka rakstura, tad pieļauju, ka arī pie LV izlases stūres būtu daudz ko vairāk panācis.

Par pārējiem man nav īsti ko teikt.
Varbūt vienīgi H.Vasiļjevu varētu pieminēt ar labu, ka labi nostrādāja, kā ugunsdzēsējs, kad LV izlasei draudēja nopietns risks izkrist atpakaļ uz B grupu 1999/2000 sezonā. Liels viņam paldies, ka viņš vismaz mēģināja LV izlasē ieviest latviskumu.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-06 09:14, pirms 15 gadiem
Gena@Traktors, 08:58, pirms 14 minūtēm, citēt
No IIZ 70
J.Matulis vaicāja:
Un kurš Tavuprāt no bijušajiem Latvijas izlases treneriem ir ticis vistālāk?

Nu un kurš tad no bijušajiem, uzsveru bijušajiem, ir ticis vistālāk?

     [+] [-]

, 2010-01-06 10:22, pirms 15 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Gena@Traktors, 08:58, pirms 14 minūtēm, citēt
No IIZ 70
J.Matulis vaicāja:
Un kurš Tavuprāt no bijušajiem Latvijas izlases treneriem ir ticis vistālāk?

Nu un kurš tad no bijušajiem, uzsveru bijušajiem, ir ticis vistālāk?
Laikam jau Pjotrs Vorobjovs, jo atrasties tik ilgstoši uz vienas komandas komandtiltiņa RU hokejā spēj ne katrs. Un pie tam ar labiem panākumiem.

     [+] [-]

, 2010-01-06 11:00, pirms 15 gadiem
Sveiks!
man tāds jautājums: kāpēc visi zin kas mums ir par problēmu ar jaunatni(pārāk noslogo, spēlē uz rezultātu, izdzen fiziski un morali, mazajiem jāļauj baudīt hokejs, tad kad fiziski nobriest tad jāsāk aktīvi strādāt pie fiziskā) bet NEVIENS neko nedara? lipmans kā sēž tā sēž, tiešām tas kādam ir izdevīgi jāt mūsu jauniešus lai 20 gados viņi ir gandrīz izvalīdi?

     [+] [-]

, 2010-01-06 12:21, pirms 15 gadiem
Gena@Traktors
J.Matulis vaicāja:
Un kurš Tavuprāt no bijušajiem Latvijas izlases treneriem ir ticis vistālāk?

Laikam jau Pjotrs Vorobjovs, jo atrasties tik ilgstoši uz vienas komandas komandtiltiņa RU hokejā spēj ne katrs. Un pie tam ar labiem panākumiem.

Principā piekrītu, bet Latvijas izlasē viņš bija pārpratums.

     [+] [-]

, 2010-01-06 14:03, pirms 15 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Gena@Traktors
J.Matulis vaicāja:
Un kurš Tavuprāt no bijušajiem Latvijas izlases treneriem ir ticis vistālāk?

Laikam jau Pjotrs Vorobjovs, jo atrasties tik ilgstoši uz vienas komandas komandtiltiņa RU hokejā spēj ne katrs. Un pie tam ar labiem panākumiem.

Principā piekrītu, bet Latvijas izlasē viņš bija pārpratums.
Žēl, ka tik īsu laiku notika šis pārpraums, jo lai savāktu mūsu spēlētājus ir nepieciešams Vorobjova tipa treneris.
Bet,ja turpinām diskusiju par bijušiem LV izlases treneriem, tad jasaka, ka diemžēl neviens no viņiem tā arī sevi nav realizējis, un ir palikuši savā attīstībā uz vietas.
Viscerīgākais likās H.Vasiļjevs, jo likās, ka pēc vācu jauniešu komandām LV izlase ir viņa lielā iespēja atklāt sevi arī kā labu pieaugušo komandu treneri. Tomēr tas nenotika. Viņš diemžēl nespēja sevi pierādīt arī kā DEL komandas galvenais treneris. Pērno sezonu ar R2000 es neskaitu, jo pērn pie šīs komandas stūres būtu lauzuši kaklu ne viens vien pat augstākas klases treneris, jo tāds ir farmu treneru liktenis, ka jaspēj savākt vienotā komandā komandu pat tad, kad komandā notiek nepārtraukta spēlētāju rotācija. Ne visi treneri to spēj.

     [+] [-]

, 2010-01-06 14:10, pirms 15 gadiem
Gena@Traktors

Vai tad Beresņevam šogad nav rotācija? Paskaties hockey.by, cik daudz bijis spēlētāju!

     [+] [-]

, 2010-01-06 15:39, pirms 15 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Gena@Traktors

Vai tad Beresņevam šogad nav rotācija? Paskaties hockey.by, cik daudz bijis spēlētāju!
Es speciāli sekoju līdz kā tad Beresņevam ies šogad ar RD farmu, un tāpēc man ir savas atziņas un secinājumi.
Liels skaits spēlētāju caur RDJ sezonas pirmajos mēnešos bija tāpēc, ka RD vadība tajā saaicināja visus LV pieejamos junioru un mazliet vecākus spēlētājus, kas pamazām atbira no komandas, kaut vai tas pats M.Širokovs (pēc neliela spēļu skaita LM,tagad Čehijā) vai arī Tiļļa (kas tagad uz īsu brīdi pat pacēlies uz LM lielo komandu kamēr Skvorcovs un Mickevics U-20 izlasē) u.t.t. Domāju, ka man nav Jums jastāsta kur dažs labs spēlētājs atrodas, kas sezonas sākumā bija RDJ sastāvā, jo noteikti zinat to labāk par mani.
Jā, sezonas sākumā RDJ notika diezgan liela rotācija, bet sezonas tālākā gaitā šī rotācija salīdzinot bija neliela. Brīžiem pat par labu RDJ, jo šosezon,teiksim, tas pats Bērziņš spēlēja RDJ nevis lai atgūtu formu pēc savainojuma (kā tas bija R2000 pērn), bet gan tāpēc ka neturēja konkurenci RD. Kādu sniegumu (bez motivācijas) viņš rādija/rāda RDJ tas jau ir cits jautājums, tomēr no komandas ārā nekrita, jo pieredze pat Āfrikā ir pieredze.
Kopš Petrovicka piesaistes dienamiešiem RDJ rotācija ir vel vairāk samazinājusies. Tā notiek viena cilvēka robežās mēneša laikā. Tomēr tas netraucēja Beresņevam publiski pažēloties par lielo rotāciju komandā.
Šobrīd Beresņevam ir grēks žēloties, ka komandā ir liela rotācija. Un tas zināmā mērā izpaužās arī RDJ sniegumā, kas ir nesalīdzināmi labāks, kā sezonas sākumā.