Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Cauņa, Rudņevs, Vaņins vai Gorkšs?

Cauņa, Rudņevs, Vaņins vai Gorkšs?
Vai Aleksandram Cauņam būs taisnība, un uz augšu pavērstais pirksts nozīmēs, ka tieši viņš kļūs par gada futbolistu Latvijā? Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Gada beigas allaž bijušas pateicīgas dažādām aptaujām. Nolēmu uzrunāt, manuprāt, šobrīd sešus labākos Latvijas futbolistus, lai pavaicātu viņu viedokli par labākajiem spēlētājiem aizvadītajā gadā. Pie punktiem tika seši dažādi futbolisti, bet ranga augšgalā ierindojās neviens cits kā...

...Andris Vaņins, kurš nupat tika atzīts par šā gada labāko vārtsargu Šveicē. Manā aptaujā viņu par labāko atzina uzreiz trīs dažādi spēlētāji, bet vēl viens viņu ierindoja trešajā vietā.

Aptaujas noteikumi bija pavisam vienkārši. Futbolistiem bija jānosauc, viņuprāt, trīs labākie Latvijas spēlētāji šogad, ar nosacījumu, ka ranga trijniekā nedrīkst iekļaut paši sevi. Tas ne tik daudz tādēļ, ka kāds to varētu izmantot savtīgos nolūkos, bet tāpēc, lai uzvarēt cienīgos nenostādītu neveiklā situācijā, jo labi zinu, ka viņiem pašiem sevi publiski vērtēt nepatīk. Tāpēc šoreiz viņiem šīs pūles aiztaupīju.

Uzrunāju sešus futbolistus, kuri manā rangā iekļuvuši, pateicoties labam sniegumam valstsvienībā un arī savos klubos - vārtsargu Andri Vaņinu, aizsargus Kasparu Gorkšu un Denisu Ivanovu, pussargu Aleksandru Cauņu, kā arī uzbrucējus Artjomu Rudņevu un Māri Verpakovski. Punktus nopelnīja ikviens, kurš tika ierindots TOP 3. Par pirmo vietu tika piešķirti trīs, par otro - divi, bet par trešo - viens punkts.

Ņemot vērā, ka favorīti par sevi balsot nevarēja, maksimālais punktu skaits, ko varēja iegūt viens spēlētājs, bija 15 punktu. Tik daudz nesakrāja neviens. Līdzīgi kā neviens nespēja iekļūt trijniekā visos piecos kolēģu vērtējumos. Pa četrām reizēm tas izdevās Vaņinam, Cauņam un Rudņevam. Taču kopvērtējumā aina tomēr bija mazliet cita.

Raugi, uzvarētājam Andrim Vaņinam (10 punktu) sekoja Kaspars Gorkšs (8), bet labāko trijnieku noslēdza Aleksandrs Cauņa (8). Gorkšu ierindoju augstāk, jo viņš izpelnījās divas uzvaras, bet Cauņa - vienu. Ceturto vietu ieņēma Poznaņas "Lech" snaiperis Artjoms Rudņevs (6). Pāris punktu izpelnījās arī Daugavpils "Daugavas" līderis pussargs Valērijs Afanasjevs, kurš rangā bija vienīgais Latvijas čempionāta pārstāvis, kā arī Azerbaidžānas "Baku" aizsargs Deniss Ivanovs.

Citādāka aina pavērtos, ja ņemtu vērā tikai galveno favorītu - Vaņina, Cauņas, Gorkša un Rudņeva - viedokli, bet atteiktos no Verpakovska un Ivanova izvēlētā ranga. Tad TOP 3 būtu sekojošs: Vaņins 7 punkti, Cauņa 6, Rudņevs 4, Gorkšs 3, Afanasjevs 2, Ivanovs 2.

Nākamajā piektdienā Latvijas Futbola federācija paziņos gada futbolistu. Lūkosim, vai treneru, klubu vadītāju un žurnālistu viedoklis sakritīs ar to, kā domā paši favorīti.

Kurš ir labākais Latvijas futbolists 2011. gadā? (SA+ aptauja)
1.Andris Vaņins ("Sion", Šveice) 10 punktu
2.Kaspars Gorkšs (Londonas "QPR", Anglija) 8 punkti
3.Aleksandrs Cauņa (Maskavas "CSKA", Krievija) 8 punkti
4.Artjoms Rudņevs (Poznaņas "Lech", Polija) 6 punkti
5.Valērijs Afanasjevs (Daugavpils "Daugava") 2 punkti
6.Deniss Ivanovs ("Baku, Azerbaidžāna) 2 punkti

Kā balsoja futbolisti?
Andra Vaņina TOP 3: Aleksandrs Cauņa, Artjoms Rudņevs, Deniss Ivanovs.
Aleksandra Cauņas TOP 3: Kaspars Gorkšs, Artjoms Rudņevs, Andris Vaņins.
Kaspara Gorkša TOP 3: Andris Vaņins, Aleksandrs Cauņa, Deniss Ivanovs.
Artjoma Rudņeva TOP 3: Andris Vaņins, Valērijs Afanasjevs, Aleksandrs Cauņa.
Māra Verpakovska TOP 3: Kaspars Gorkšs, Aleksandrs Cauņa, Artjoms Rudņevs.
Denisa Ivanova TOP 3: Andris Vaņins, Kaspars Gorkšs, Artjoms Rudņevs.

Cik reižu tika iebalsoti labāko trijniekā?
Vaņins - 4 reizes (trīs uzvaras un viena trešā vieta)
Gorkšs - 3 reizes (divas uzvaras un viena otrā vieta)
Cauņa - 4 reizes (viena uzvara, divas otrās vietas un viena trešā vieta)
Rudņevs - 4 reizes (divas otrās vietas un divas trešās vietas)
Afanasjevs - 1 reizi (viena otrā vieta)
Ivanovs - 2 reizes (divas trešās vietas)

  -2 [+] [-]

, 2011-12-04 17:37, pirms 13 gadiem
Mjaaa..... nu diviem tiešām varētu dot šo titulu.... Vaņins un Gorkšs. Rudņevam vēl daudz jāaug, tas ka sasitis daudz golu neko vel nenozime.
Cauņa ar katru gadu aug un aug

     [+] [-]

, 2011-12-04 18:12, pirms 13 gadiem
mrPO rakstīja: Mjaaa..... nu diviem tiešām varētu dot šo titulu.... Vaņins un Gorkšs. Rudņevam vēl daudz jāaug, tas ka sasitis daudz golu neko vel nenozime.
Cauņa ar katru gadu aug un aug
Ja uzbrucējs sasit daudz golu, tas nozīmē ka viņš ir labs uzbrucējs...
Rudņevs ir noteikti labākais,jo viņa tirgus vērtība daudz lielāka par pārējiem, ja ne visu spēlētāju kopēja vērtība...

  +2 [+] [-]

, 2011-12-04 18:54, pirms 13 gadiem
Rudņevs pašlaik ir karstākā prece starp Latviju pārtāvošiem futbolistiem. Izlasē viņam neveicas, tāpēc jādod Vaņinam. ļoti ceru, ka viņš aizies uz kādu Francijas vai Vācijas bundeslīgas klubu.

     [+] [-]

, 2011-12-04 20:59, pirms 13 gadiem
sochee rakstīja: Ja uzbrucējs sasit daudz golu, tas nozīmē ka viņš ir labs uzbrucējs...
Rudņevs ir noteikti labākais,jo viņa tirgus vērtība daudz lielāka par pārējiem, ja ne visu spēlētāju kopēja vērtība...
muļķīgs komentārs. Uzbrucējiem skaita iesistos golus, kāpēc aizsargi un vārtusargi ir apdalīti, un viņiem neskaita, piemēram, sausās spēles??? Gorkšs un Vaņins novērš daudz vairāk vārtu gūšanas iespēju, nekā uzbrucēji iesit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-04 22:05, pirms 13 gadiem
Kaut kā uzreiz liekās, ka tieši Rudņevs Afanasjevu ielicis

Rudņevam ir augstākā tirgus vērtība. Tas gan arī dēļ cilvēku dabiskās vēlmes redzēt rezultātu (vārtus) kas uzbrucējus padara par "vērtīgākiem".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-05 09:54, pirms 13 gadiem
sochee rakstīja: Ja uzbrucējs sasit daudz golu, tas nozīmē ka viņš ir labs uzbrucējs...
Rudņevs ir noteikti labākais,jo viņa tirgus vērtība daudz lielāka par pārējiem, ja ne visu spēlētāju kopēja vērtība...
Gūtie vārti vienmēr uzsit tirgus cenu, bet ne jau vienmēr rezultatīvākais ir arī vērtīgākais (piemēram, Ksavi - pēdējos gadus vienmēr starp labākajiem pasaulē)..
Ja salīdzinam Šveices līgas labākais vārtsargs pret Polijas labāko vārtu guvēju, tad priekšroka Vaņinam, jo Šveices līga kotējas augstāk.. Tad kad Rudņevs sāks sist golus kaut vai tajā pašā Šveicē, tad varēs diskutēt.. Pašlaik arī Gorkšs un Cauņa noteikti ir vērtējami augstāk un būtībā balsojums ir objektīvs (atskaitot Afanasjeva iekļūšanu topā)..

  +1 [+] [-]

, 2011-12-05 09:57, pirms 13 gadiem
phKRIII rakstīja: Pēc spēka sameŗiem kura ir spēcīgāka līga Polijas vai Šveices? tb kura skaitās krutāka(?)
Šveices', ja par pamatu ņemam UEFA reitingu (16.vieta, Polijai 24.vieta), kas pat varētu būt objektīvs, ja ņemam vērā, ka abās līgās nav izteiktu grandu, kas savāc punktus reitingam, bet līmenis abās līgās kopumā ir diezgan sabalansēts..