Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

12h pēc spēles: Mazs solīts rītdienas lēcienam?

12h pēc spēles: Mazs solīts rītdienas lēcienam?
Kristaps Sotnieks nodemonstrēja pārliecinošu sniegumu.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Lai arī Rīgas „Dinamo” neizdevās pārtraukt zaudējumu sēriju un iegūt pozitīvas emocijas par izcīnītu uzvaru, komanda nodemonstrēja krietni pārliecinošāku sniegumu un izbraukumu iesāka ar vienu punktu pret Sanktpēterburgas „SKA”, piekāpjoties vienīgi pēc spēles metienos – 1:2.

Par spēli
Rīgas „Dinamo” atrodas pozīcijā, kad nav daudz kur atkāpties un katrā spēlē jāsitas, lai jau tuvākajā laikā varētu tikt ārā no pēdējās pozīcijas Rietumu konferences turnīra tabulā. Rīdzinieki uz spēli iznāca lieliski noskaņojušies un pirmā spēles trešdaļa pagāja dinamiešu zīmē. Komanda demonstrēja ātru, kompaktu un mobilu sniegumu, nedodot daudz iespēju pretiniekam un regulāri atbildot ar asiem prettriecieniem. Pirmajā periodā ļoti veiksmīgi izdevās uzbrukuma sākums - pirmās piespēles, kas ļāva regulāri ātrumā veidot uzbrukumus un apdraudēt „SKA” vārtus. Diemžēl spēles turpinājumā tik labi vairs neveicās, tieši uzbrukuma sākums sāka buksēt un pretinieks pārņēma iniciatīvu. Tomēr, ar milzīgu pašatdevi, izdevās spēli noturēt līdzsvarā un tikt pie iespējas pacīnīties par papildus punktu pēc spēlēs metienos. Šoreiz gan pie papildus punkta tikt neizdevās.

Vājais ķēdes posms
Šajā spēlē Rīgas „Dinamo” pievīla realizācija, jo jau spēles pirmajā periodā rīdziniekiem bija pietiekami daudz lielisku iespēju, lai iegūtu vairāk nekā vienas ripas pārsvaru. Spēles turpinājumā, gan parādījās arī citas problēmas, un būtiskākā no tām bija neveiksmes ar uzbrukuma sākumu. Ja spēles pirmajā daļā izdevās ātri, ar precīzām piespēlēm, uzsākt prettriecienus, tad otrajā periodā, tieši neprecizitātes pirmajās piespēlēs vai arī kavēšanās ar to izdarīšanu, ļāva pretiniekam pārņemt iniciatīvu, regulāri pārķert ripas un veidot pretuzbrukumus Holta sargātajiem vārtiem.

Lūzuma punkts
Otrajā periodā rīdzinieki, regulāri kļūdoties ar uzbrukuma sākšanu, atdeva iniciatīvu pretiniekam. Papildus, vienā no epizodēm rīdzinieku pirmā maiņa ļoti veiksmīgi nospēlēja pretinieka zonā, bet vārtus neguva un neizmantoja iespēju ātri nomainīties. Rezultātā maiņa pārspēlēja savu laiku un tika ilgstoši iespiesta savā aizsardzības zonā, nekādi nespējot izdabūt ripu no tās. Situācijā, kad beidzot tomēr tas izdevās, sanāca zaudēt ripu uz pretinieku zilās līnijas un iekrist uz maiņu, jo Ozoliņu mainošais Galviņš vēl nepaspēja palīgā pāriniekam Jekabam Rēdliham, kurš bija palicis vienatnē pret diviem pretiniekiem un „SKA” ar lielisku metienu šo iespēju realizēja.

Vairākums/ mazākums
Skaitliskajā vairākumā bija maz iespēju un abās vairākuma situācijās arī nekas prātīgs neizdevās. Konsekventi pirmie vairākumu realizēt devās Sprukta trijnieks un šoreiz viņiem veicās pat mazliet labāk nekā Varja maiņai. Tomēr izspēlēs līdz galam ne reizi neizdevās, kaut pāris epizodēs pietrūka tikai vienas precīzas piespēles. Ko neizdevās izdarīt vairākumā, to rīdzinieki paveica aizturētā soda laikā, kad ļoti veiksmīgi izspēlēja ripu pa metienam Miķelim un vairāki dinamieši atradās vārtu priekšā. Ripa pēc rikošetiem atrada Sprukta slidu un ielidoja vārtos.

Sniegums skaitliskajā mazākumā ir viens no būtiskākajiem iemesliem, kāpēc šajā spēlē izdevās nosargāt savus vārtus, ielaižot vien vienu ripu.

Treneru lēmums
Treneri veica kārtējos pārkārtojumu maiņu virknējumos un, jāatzīst, ka šie sarindojumi jau uz papīra izskatījās ļoti cerīgi un arī spēlē spēja pierādīt savu potenciālu. Pirmā maiņa ar Lundmarku darbojās krietni bīstamāk, kamēr Ņiživijs trešajā maiņā bija ļoti aktīvs un izvirzīja partnerus labās metienu pozīcijās. Arī Melins Sprukta maiņā spēja veicināt tās ātrumu un dinamismu, bet ceturtā maiņa ar Podziņu - Džeriņu – Štālu vairākkārtīgi nonāca uzbrukuma smailē. Proti, ir labas cerības ka šādi virknējumi varētu saglabāties arī uz nākamajām spēlēm. Protams, līdz ar Džeriņa traumu, būs piespiedu izmaiņa ceturtajā virknējumā un, iespējams, pie debijas tiks Indrašis.

Vērtības
Šis ir viscaur subjektīvs katra spēlētāja ieguldījuma novērtējums.

Laukuma spēlētājiem kopējais vidējais vērtējums veidojas no 3 komponentēm:
1) spēle uzbrukumā (3 punkti - labs, stabils sniegums; 2 punkti - bija veiksmīgas epizodes, 1 punkts – vājš sniegums, 0 punkti - grēkāzis);
2) spēlē aizsardzībā (3 punkti - labs, stabils sniegums; 2 punkti - bija veiksmīgas epizodes, 1 punkts – vājš sniegums, 0 punkti - grēkāzis);
3) līderība (3 punkti -pavilka komandu; 2 punkti – labs ieroču nesējs; 1 punkts – labi, ja netraucēja; 0 punkti - iegāza komandu).

Vārtsargu vērtējums: 3 punkti - iznesa spēli uz saviem pleciem; 2 punkti – deva iespēju uzvarēt; 1.punkts – nebija glābējs; 0 punkti – iegāza komandu.

Kriss Holts: 3
Holtam darba netrūka. Aizvadīja ļoti pārliecinošu spēli un palīdzēja komandai izcīnīt vienu punktu.

Kristaps Sotnieks: ((uzbrukums 2)+(aizsardzība 3)+(līderība 2))/3=2,3
Aizvadīja ļoti labu spēli. Pārliecinoši aizsardzībā. Nospēlēja asi, kad tas bija nepieciešams, lai arī nopelnīja sodu. Varēja kļūt par varoni, ja pietiktu aukstasinības pēc Džeriņa piespēles.

Jēkabs Rēdlihs: (1+2+2)/3=1,7
Šajā spēlē darbojās ierasti cītīgi, galvenokārt domājot par saviem vārtiem. Vienā no epizodēm, ar roku izsita jau Holta pazaudētu ripu. Prasās lielāks atbalsts komandai arī uzbrukumā.

Sandis Ozoliņš: (2+1+2)/3=1,7
Veica lielu darba apjomu, regulāri cenšoties palīdzēt arī uzbrucējiem. Jo ilgāk spēlē, jo lielākas problēmas sagādāja spēle savā zonā. Abi ar pārinieku vairākas reizes atstāja pretinieku vienatnē pret Holtu.

Guntis Galviņš: (2+2+1)/3=1,7
Šajā spēlē ne tik veiksmīgi kā ierasts veicās ar spēka spēli pie apmalēm. Bija aktīvs un centās palīdzēt uzbrukumam, lai arī šoreiz bez rezultāta.

Rodrigo Laviņš: (1+2+2)/3=1,7
Kā jau ierasts, veiksmīgi darbojās pozicionāli, nedod vaļības pretiniekam. Vienā no epizodēm centās izpildīt savu firmas spēka paņēmienu – līdz galam neizdevās, bet pretinieku aizkavēja.

Oskars Cibuļskis: (1+2+1)/3=1,3
Oskaram liels spēles laiks, bet pavājš sniegums. Milzīgas problēmas ar iniciatīvas uzņemšanos un uzbrukuma sākšanu. Vairākas kļūdas pirmajā piespēlē un pārturētas ripas.

Jānis Sprukts: (2+2+1)/3=1,7
Izskatās, ka ar katru spēli, Jānis uzlabo savu sniegumu. Centās uzņemties iniciatīvu, bet pagaidām vēl bez pārliecinoša rezultāta. Paveica labu darbu mazākumos. Nerealizēja pēc spēles metienu.

Mārtiņš Karsums: (1+2+1)/3=1,3
Bija aktīvs, bet no Mārtiņa tiek sagaidīts pārliecinošāks sniegums. Pagaidām nespēj būtiski ietekmēt notikumus laukumā.

Bjorns Melins: (1+2+1)/3=1,3
Darbojās aktīvi un centīgi, tomēr pagaidām vēl neizdodas nodemonstrēt tās īpašības, kuru dēļ paņemts komandā, proti, nespēj ietekmēt rezultātu un veicināt maiņas rezutivitāti. Pēc spēles metienā trāpīja pa stabiņu.

Aleksandrs Ņiživijs: (2+2+2)/3=2
Trešajā maiņā darbojās krietni atraisītāk nekā pirmajā. Ar piespēlēm labās pozīcijās izvirzīja partnerus, labākā situācija bija Luceniusam. Diemžēl neiemeta pēc spēles metienu, kaut bija tuvu panākumam.

Andris Džeriņš: (2+2+1)/3=1,7
Varēja iemest pēc Štāla piespēles, bet aizmeta garām. Arī Sotnieks nebija precīzs pēc Andra piespēlēs un mirkli vēlāk arī Cipulis neizmantoja savu iespēju pēc Džeriņa izspēles. Spēles laikā iedzīvojās smagā rokas savanojumā.

Juris Štāls: (2+2+1)/3=1,7
Ar labu un negaidītu piespēli uzbrukuma smailē izvirzīja Džeriņu. Darbojās aktīvi, bet varētu būt krietni agresīvāks un izdarīt lielāku fizisku spiedienu uz pretiniekiem..

Miķelis Rēdlihs: (2+2+1)/3=1,7
Lai arī šajā spēlē pirmā maiņa atkal bija redzama, Miķelis tajā nebija galvenā darbojošās persona. Bija aktīvs un centīgs, bet noteikti var darboties ar lielāku iniciatīvu.

Ainārs Podziņš: (1+2+1)/3=1,3
Darbojās ierasti aktīvi, līdz vienā uzbrukumā vairākas reizes uzrāvās uz asiem spēka paņēmieniem. Turpinājumā jau darbojās mierīgāk.

Niklas Luceniuss: (2+2+1)/3=1,7
Kārtīgi atstrādāja sev atvēlēto spēles laiku. Varēja gūt vārtus pēc Ņiživija piespēlēs, diemžēl vārtsargs izrādījās pārāks.

Fredriks Varjs: (2+2+1)/3=1,7
Kā jau ierasts, veiksmīga spēle iemetienos. Bija labas epizodes abās laukuma puses, tomēr pirmā maiņa palika bez vārtu guvuma. Var un vajag darboties ar lielāku iniciatīvu.

Džemijs Lundmarks: (2+2+2)/3=2
Redzamākais pirmās maiņas dalībnieks. Vairākas reizes uzņēmās iniciatīvu, spēlēja viens pret viens un spēja arī apspēlēt pretiniekus, saasinot situāciju.

Mārtiņš Cipulis: (2+2+1)/3=1,7
Ierasti cītīgi strādāja laukumā un vienā no epizodēm varēja nodemonstrēt savu metienu neapstādinot ripu, diemžēl vārtsargu pārspēt neizdevās.

Sezonas kopvērtējums

SpēlētājsVērtība
Kriss Holts2.3
Roberts Bukarts2.0
Miķelis Rēdlihs1.9
Džemijs Lundmarks1.8
Vredriks Varjs1.8
Mārtiņš Karsums1.7
Aleksandrs Ņiživijs1.7
Guntis Galviņš1.7
Kristaps Sotnieks1.7
Jānis Sprukts1.7
Sandis Ozoliņš1.6
Arvīds Reķis1.6
Jēkabs Rēdlihs1.6
Krišjānis Rēdlihs1.6
Andris Džeriņš1.6
Gints Meija1.6
Rodrigo Laviņš1.5
Niklas Luceniuss1.5
Mārtiņš Cipulis1.5
Juris Štāls1.5
Ainārs Podziņš1.4
Bjorns Melins1.4
Oskars Cibuļskis1.4
Jānis Andersons1.3
Ģirts Ankipāns1.3

Vai Marsels Hosa nākamajā spēlē gūs vārtus?

  • 9

  • 70


  +4 [+] [-]

, 2011-10-04 08:57, pirms 13 gadiem
Hosa ierīs, nevis gūs vārtus.

     [+] [-]

, 2011-10-04 10:13, pirms 13 gadiem
Par Varju vēl varētu piekātpties, bet kas pie velna ir Landmarks?

     [+] [-]

, 2011-10-04 13:47, pirms 13 gadiem
Uzskatu, ka leģionāru uzvārdi vispār nav jālatvisko.

     [+] [-]

, 2011-10-04 18:22, pirms 13 gadiem
NJDevils rakstīja: Uzskatu, ka leģionāru uzvārdi vispār nav jālatvisko.
kā vēlies

     [+] [-]

, 2011-10-04 22:31, pirms 13 gadiem
Skat, arī nespēlējot Ankipāns dabū 1.3 punktus, laikam par to, ka neko nesačakarēja, paldies viņam

Kaut kā man arī iekrita Cibuļska pārturētās ripas. Tradicionāli, Cibuļskis izslido no aizvārtes, uzbrucēji ieskrienas, tomēr Oskars spītīgi ripu nedod nevienam no trim brīvajiem uzbrucējiem, bet pats iespraucas pretinieku zonā un pazaudē ripu, visi skrien atpakaļ. Dažos gadījumos pazaudē ripu uz zilās līnijas un labākajā gadījumā kāds uzbrucējs aizsardzībā piesedz. Vēl neveiklāks gadījums bija kārtējā Cibuļska izslidošana no aizvārtes, SKA spēlētājs no aizmugures paceļ viņa nūju, otrs spēlētājs savāc ripu un Holts brīnumaini glābj... OZO uz soliņa aizrāda, Cibuļskis kaut ko d-rš pretī...