Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nelokāmie un (vai) skaistie

Nelokāmie un (vai) skaistie
Kas noticis? Nekas. Dāņi uzvarēja.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64.

Latvijas hokeja izlase spēli Dānijai zaudēja ne jau uz laukuma. Tas notika vēl pirms mača. Tās nebija kājas vai rokas, kas neklausīja, vai – kā saka, nebija gatavas. Runa ir par galvām...

„Reiz bija divdesmit pieci alvas zaldātiņi, tie visi bija brāļi, jo dzimuši no vienas vecas alvas karotes. Šauteni viņi turēja rokā un seju vērsa taisni uz priekšu; sarkans un zils, gana skaists bija viņu mundieris. Visupirmais, ko viņi šai pasaulē dzirdēja, kad tika noņemts kastītes vāks, zem kura viņi gulēja, bija vārdi: "Alvas zaldātiņi!", - šī fragmenta autors ir dāņu rakstnieks Hanss Kristians Andersens. Kas grib var lasīt tālāk, bet, kam slinkums – lai noskatās Latvijas un Dānijas izlases hokeja spēli. Arī tur uz laukuma bija alvas zaldātiņi, abās komandās. Vieni bija nelokāmi (pasaka tā arī saucas – Nelokāmais alvas zaldātiņš), otri – skaisti... Kā mēs varējām zaudēt Dānijai? Ļoti vienkārši. Dāņi pasaules hokeja elites grupā ir spēlējuši kopš 2002. gada un kopš tās reizes nav krituši zemāk. Šis čempionāts viņiem jubilejas – desmitais. Pērnais bija citāds, taču ar paliekošu sportisko ierakstu – astoto vietu. Somi vēl tagad atceras kaunpilno paspēli, amerikāņiem ir vienkārši kauns to pieminēt, bet slovāki izliekas, ka tas ar viņiem nevarēja notikt. Dāņi toreiz šī gada čempionāta saimniekus atstāja bezstiķī – seši pret nulli... Tad kāpēc mums domāt, ka Dānijas izlase ir par mums vājāka, vai no otras puses – mēs esam ar atrāvienu labāki? Vai tās vienīgās spēles un uzvaras dēļ, ko 2003. gadā iespējām un vēl tagad atceramies? Iespējams, savestu mūs pasaules čempionāta kalendārs kopā agrāk, būtu vēl ne tādus zilumus vien no viņiem zem acīm dabūjuši. Starp citu, IIHF rangā mēs esam blakus, tā kā drāmas buršana šobrīd ir drīzāk tvaika laišana, nevis šoks par notikušo, ko negaidījām, neparedzējām vai nenojautām.

Dānijas pārstāvniecība Nacionālajā hokeja līgā jau sen kā vairs nav virtuāla un, ja esam godīgi, tad šobrīd viņi var uz mums šajā ziņā atskatīties no augšas, nevis mēs viņus noķert. Viņu uzbrucēju Mikelu Bodkeru pirms trīs gadiem jauno spēlētāju draftā izvēlējās Fīniksas Coyotes ar superaugsto astoto numuru pēc kārtas. Neviens no padomju un mierlaika Latvijas hokejistiem tam pat tuvumā nav bijis, vēl vairāk – mēs esam laimīgi, ja kādu no jaunajiem spēlētājiem vispār pamana tālāk par Liepāju - kādi te vēl enhāeļļi... Jā, mums ir KHL rūdījums lielākajai daļai no izlases, tā ir kvalitāte, ko spējām nodemonstrēt šogad pret čehiem un somiem. Bet – tiem pašiem dāņiem ir labs savējais čempionāts, kurā, starp citu, ja nebūtu mūsu mīļotais Rīgas Dinamo, labākajā gadījumā spētu dabūt darba līgumus kādi pieci vai seši no šī Latvijas izlases sastāva – ne vairāk... Bet no šīs līgas uz ledus Dānijas izlases kreklos bija četrpadsmit spēlētāju. Mēģinām ar šo realitāti sadzīvot un pieņemt. Tomēr – runa šoreiz nav par meistarību, fizisko spēku vai pieredzi. Bija vēl kaut kas cits...

Kad Dānijas izlase pirms pāris dienām bez šķietamiem variantiem zaudēja čehiem, viņu treneris teica apmēram tādus vārdus – spēles pirmā puse bija labākā, ko mana komanda ir līdz šim aizvadījusi. Es lepojos ar saviem puišiem, ja viņi tā nospēlēs pret Latviju, viss būs kārtībā... Tajā pašā vakarā arī mūsu treneris atskatījās uz padarīto laukumā – mēs bijām skaistā cīņā pēcspēles metienos zaudējuši varenajiem somiem. Vai atceraties, ko teica Znaroks? Viņš vaidēja par tiesnešiem... Jūtat atšķirību, vai uzķērāt treneru rokrakstu, attieksmi un stīgu, kas ir tik ļoti vajadzīga, ja zini, ka nākamais mačs tev šajā turnīrā ir galvenais. Spēlētājiem ir ausis, viņi klausās. Ausis atrodas galvas abās pusēs – sānos. Tās saklausa vibrācijas, tās pieņem informāciju. Dānijas izlases treneris labi redzēja, kas notiek ar Latvijas izlasi laukumā – viņu nevarēja neiespaidot mūsu komandas solīdais sniegums čempionāta pirmajās divās spēlēs. Un viņš mēģināja uzminēt melodiju, kas noderētu viņa komandai, pirms latvieši nāk un viņus izmētā pa stūriem... Zviedrs (dāņus trenē zviedrs) trāpīja, Znaroks – aizlika garām. It kā jau visi saprata, ka nekāda vaļība netiks pieļauta, ka pretinieku nedrīkst vērtēt par zemu vai nenovērtēt. Taču atkārtošu vēlreiz – dāņu treneris savējos aizgūtnēm slavēja pēc bezcerīga zaudējuma 0:6 ar čehiem, mūsējais pēc iegūtā punkta pret somiem, meklēja cenzētus vārdus, lai aprakstītu tiesnešu mātes un citus viņu netradicionāli orientētos radiniekus... Ausis klausījās.

Mēs bijām gatavi šai spēlei tikai vārdos. Piekritīsiet, ar to laikam vajag sākt, ja vispār grib kaut ko izdarīt... Kāpēc nesekoja darbi, vai tie bija tik žēlīgi? Nospēlējuši divus mačus kā otrais numurs pret pasaules lielā sešinieka komandām, spēli pret Dāniju uzsākām kā antiņi, kas grib uzjāt stikla kalnā nevis ar apkaltu zirgu, bet uz slotas kāta. Pretinieks no pirmās minūtes uzspieda savu agresīvo taktiku viduszonā un mēs tā arī līdz mača izskaņai nebijām atraduši zāles – kā šo drudzi mazināt. Ar savu pasivitāti un toleranto spēles stilu (eh, kā te vajadzēja jau pirmajā minūtē vienu Kuldas trīssolīti...) mēs ļāvām Dānijai izskatīties pēc somiem, čehiem vai zviedriem, viņu labākajos piemēros. Turklāt, izrādījās, ka individuālās meistarības pretiniekam ir tieši tik daudz, lai mēs taisnīgi sildītu sodīto soliņu un tiesnešiem ar to pārsvarā nebija nekāda sakara. Paši, paši... Kas tālāk? Tas pats, kas baltkrieviem, slovēņiem un austriešiem. Izdzīvošanas turnīrs. Komanda mums laba, tikai tās galvas, galvas, galvas...

„Reiz bija divdesmit pieci alvas zaldātiņi, tie visi bija brāļi, jo dzimuši no vienas vecas alvas karotes...” Pasaka beidzas draņķīgi, taču ar morāli – mazais karavīrs uz vienas kājas piedzīvoja drūmos sūdus: samīlējās, pēc tam krita un cēlās, peldēja un slīka, līdz beigās vēl tika norīts... Visbeidzot, labo alvas zaldātiņu iemeta netīšām krāsnī, kur viņš, saprotams, ugunī izkusa. (..) „kad nākamajā dienā kalpone izgrāba pelnus, viņa atrada alvas sirsniņu. (..) Tad jau sanāk, ka sirds tam vīram bija un tieši tas padarīja viņu nelokāmu. Bet tā viena kāja, uz kuras viņš piekliboja – bija tikai prasta amatnieka kļūda, nekas vairāk... Jo galvenā bija sirds.

P.S. Tad, kas tur bija galvenais - galva vai sirds? - preses konferencē pārvaicāja treneris...

1 2 40 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2011-05-04 22:29, pirms 13 gadiem
Laikam jau jāpiekrīt...

  +3 [+] [-]

, 2011-05-04 22:32, pirms 13 gadiem
striker rakstīja: Laikam jau jāpiekrīt...
Izravi vardus no mutes!!!!

 +30 [+] [-]

, 2011-05-04 22:35, pirms 13 gadiem
Par gudru vidusmēra, standarta lasītājam

  +6 [+] [-]

, 2011-05-04 22:35, pirms 13 gadiem
Pilnīgi piekrītu - no sākuma likās, ka spēlējam ar kādu TOP lielvalsti, tik nevarīgi bijām. Mūsējiem likās, ka uzvara jau iedota par parādīšanos laukumā.

 +11 [+] [-]

, 2011-05-04 22:36, pirms 13 gadiem
Šobrīd kremt TIK ļoti, jo komanda mums tiešām ir laba... Spēles ar Čehiju un Somiju ļāva cerēt uz visnotaļ pozitīvu iznākumu šajā PČ!

bet ko nu vairs padarīt - puiši šo putru savarīja, pašiem nu būs jaizsterbj (jānoturās augstākajā divīzijā)!!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 22:38, pirms 13 gadiem
taa jau ir

 +19 [+] [-]

, 2011-05-04 22:38, pirms 13 gadiem
Ehh... Ik pa laikam šo 15 gadu laikā mēs uzkāpjam uz viena un tā paša grābekļa. Un tiešām sajūta, ka mēs, kā tādi antiņi, kāpsim vēl. Kas zin - varbūt šāda notikumu attīstība reizi 10 gados ir vajadzīga, lai mazliet iztīrītu prātu par to, ka vāju komandu A grupā nav.

  +5 [+] [-]

, 2011-05-04 22:40, pirms 13 gadiem
labi - ar šo neveiksmi vēl nekas nebeidzās.....izdzīvošanas turnīrs būs labs pārbaudījums - ir mums sirds vai nav....bet vispirms jāsakārto galvas....

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 22:40, pirms 13 gadiem
Tieši tā, kājas un rokas jau čaļiem ir, dāņiem nekādu variantu nebūtu, bet galvās ir lielākā problēma, tiktu ar to galā viss butu ideāli.

  +8 [+] [-]

, 2011-05-04 22:42, pirms 13 gadiem
"ja nebūtu mūsu mīļotais Rīgas Dinamo, labākajā gadījumā spētu dabūt darba līgumus kādi pieci vai seši no šī Latvijas izlases sastāva – ne vairāk..."

Jā, vairāk par pieciem, sešiem nebūtu, taču ne jau spēlētāju prasmes dēļ, bet gan tādēļ, ka dāņu līga, līdzīgi kā visa pasaule, mokās finansiāli un tur gluži vienkārši ir mazāk leģionāru kā pirms pāris gadiem.

Jebkurā gadījumā, es ceru, ka pamazām apziņa, ka dinamieši(tomēr izlases bāze) nav zvaigznes, pēc kurām kāro katrs elites Eiropas klubs, ir sabiedrībā iestrādāta, taču nevajadzētu arī pārspīlēt.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-04 22:43, pirms 13 gadiem
..un Znaroks neslavēja savējos/mūsējos gan pēc čehiem,gan somiem? ..tikai meklēja tiesnešos utis..? Armand ,tu protams zini labāk,bet intervijās Znaroks klāsta ko citu..

  -2 [+] [-]

, 2011-05-04 22:44, pirms 13 gadiem
Zaudejam deelj nekoncentreshanas un motivaacijas trukuma. Kas jus neredzat starpiibu kaa dzekiem acis dega PC pirms RD un peec ?!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 22:45, pirms 13 gadiem
Armand tu taču pats saproti, ka ar tādu līmeni kāds ir LAČ tuvākajā laikā nebūs ne galva ne sirds?

  +8 [+] [-]

, 2011-05-04 22:50, pirms 13 gadiem
būs OK!
tas ir sports un ne vienmēr uzvar stiprākais. Galvenais pukiem nenokārt degunus un parādīt visu ko prot izdzīvošanas turnīrā.

 +11 [+] [-]

, 2011-05-04 23:07, pirms 13 gadiem
Pēc šādām neveiksmēm var labi novērtēt cilvēkus - kurš paliek ar savējiem arī grūtā brīdī, bet kurš novēršas. Pašam dzīvē bija baigā hui*a un tad arī ne viens vien novērsās, bet īstie palika. Un tie, kas novērsās par 95% ir tie paši, kas tagad noirš hokejistus. Cilvēkus iepazīst neveiksmēs - vērojiet, var dzīvē noderēt...

  +4 [+] [-]

, 2011-05-04 23:23, pirms 13 gadiem
Kaa jau vienmeer, taisniiba ir kaut kur pa vidu... bet shoreiz vairaak sliecos piekrist trenerim, ka pietruuka sportiskaas veiksmes... 3 periods bija muusu, bet ripa negribiigi staajaas pirms vaartu liinijas... Tieshi Daarzinsh tika savainots, lai neiemestu tik vajadziigo bulliiti... vienkaarshi nebija lemts shoreiz...
Ruugtums paliek, bet taads ir sports un kaadam ir jaazaudee... Par to kaa puishi ciinaajaas es nonjemu cepuri... Un par to, ka treneri gaaja uz visu banku arii vinju priekshaa... prasot maksimumu katraa speelee nevis tikai vienaa... Tikai taa var sasniegt augstus meerkjus, diemzeel kritieni ir neizbeegami... Uz priekshu Latvija!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 23:37, pirms 13 gadiem
Tas ko raksta Armands, ir viena puse. Otra puse. Latvija nekad nav mācējusi spēlēt kā 1. Nr. Dinamo nemāk tā spēlēt (tas arī ir pamats, labām spēlēm, pret spēcīgiem un sliktām spēlēm pret sava līmeņa pretiniekiem) un nemaz nav jābrīnās, ka izlase tā nemāk spēlēt. Bija labi redzams, ka spēlējot pret Somiju, uz pretuzbrukumiem, gan uzbrucēji, gan aizsargi zin savas vietas un darbus, bet ko darīt, ja nenesas virsū viens Koivu vai Rahuneks?
Kārtējā izgāšanās spēlējot ar ņemamu pretinieku. Jau vismaz gadus 10 mēs vienmēr cīnamies, cīnamies rādām ragus, bet beigās izgāžamies... Varbūt beidzot aptvert savu vietu, un gatavoties spēlei ar savu oretinieku, nevis sprēgāt pret spēcīgiem, kas kā vienmēr izrādās ir kaķim zem astes.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 23:42, pirms 13 gadiem
Armanda labākais raksts ko esmu lasījis. Vnk kā naglai pa pieri, ar rūgtumu sirdī, ar profesionalitāti rakstā. Nu neko darīt aizmirstam...Rītdien principā izlase parādīs vai esam A grupas komanda vai nē...Zāģis pret Slovēņiem neizturēs nu nekādu kritku...

  +4 [+] [-]

, 2011-05-05 00:10, pirms 13 gadiem
Nūūūū,cerams,būsim 13-tie,bet par šodienu?Vis sākās galvās...vajādzēja bremzēt Dāņu ātrumu,ja paši nevarēja tikt līdz.....Bet domāju,ka Znaroks neuzminēja ar pēcspēles metieniem...no 4-iem nevienu neiemeta!!!Domāju,ka tas,kurš meta 2reiz,tam nevajadzēja mest,jo sezonas rādījums diezgan švaks(beigās)....Jaunajiem vajadzēja,ar izdomu!

Mums komanda būs vienīgā<kura grupā trešās vietas cienīga(pēc punktiem,vārtiem),bet spēlēs par palikšanu!!!

Traka diena!TRAKA!!!

     [+] [-]

, 2011-05-05 00:19, pirms 13 gadiem
tapesurullis rakstīja: Nūūūū,cerams,būsim 13-tie,bet par šodienu?Vis sākās galvās...vajādzēja bremzēt Dāņu ātrumu,ja paši nevarēja tikt līdz.....Bet domāju,ka Znaroks neuzminēja ar pēcspēles metieniem...no 4-iem nevienu neiemeta!!!Domāju,ka tas,kurš meta 2reiz,tam nevajadzēja mest,jo sezonas rādījums diezgan švaks(beigās)....Jaunajiem vajadzēja,ar izdomu!


Mums komanda būs vienīgā<kura grupā trešās vietas cienīga(pēc punktiem,vārtiem),bet spēlēs par palikšanu!!!


Traka diena!TRAKA!!!
Īsti traka diena būs ,ja šodien vēl zaudēsim Slovēņiem! Nu tad gan - tiešām būs traki!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-05 00:31, pirms 13 gadiem
Armand, neieteiktu pārspīlēt un aizrauties ar rakstīšanu starp rindām, kur, kā mēs visi zinām, Tu esi Meistars. Un tāpat nevajag pārrauties ar kritiku - veselīga kritika dod pozitīvu efektu, bet nepamatota (šajā textā arī tādas aizmetnes - emociju radītas vai citādi, vienalga - manu) - tikai ļaunu. Mūsu izlasei tagad ir jāaizmirst par to, kas bijis, un jādomā par nākamajiem mačiem, un nepieciešams nevis negatīvs, nomelnojošs efekts, bet pozitīvs stimuls -
būtībā, vismaz es kā uzskatu, čaļi ir spēlējuši labi, tikai šoreiz 1. un 3. mačā veiksme gan bija pagriezusi muguru... Bet nevar visu laiku neveikties!
Jā, pret somiem mums paveicās ,bet arī ne "līdz galam", šovakar somiem arī pret čehiem totāli neveicās, vēl vairāk nekā pret mūsējiem. Izskaidrot? Bezjēdzīgi. Un tikpat bezjēdzīgi ir vainot arī mūsējos, ja vienā spēlē neizdevās gaidītais rezultāts. Jā, tā bija izšķirošā spēle, bet pasaule nav tikai balta vai melna!!!
Arī es pēc mača beigām jutos kā uz vientuļas salas izmests, bet nevainoju par to mūsu čaļus, jo viņi kapājās, vismaz 3. periodā (otro daļēji nozaga tiesneši, bet, pat neraugoties uz to, no 0:1 izdevās vismaz 2:2 panākt!) darīja ko varēja, bet veiksme šoreiz nebija viņu pusē...
Un, kas ir veiksme sportā (nerunāsim par skriešanu utt.), es domāju, visiem skaidrs.
Tā kā labāk būsim atbalstoši līdzjutēji nekā prominenti kritiķi!

     [+] [-]

, 2011-05-05 00:35, pirms 13 gadiem
Njāāāā,tad rītdiena būs ļoti TRAKA!!!!

Bet nu tā,ja ievainojumi sadzīs,un diskābeļi beigsies,un galvenais tajā pašā galvā būs skaidrība,kas un kā,tad būs viss bumbās!Mums komanda ir laba.Viņa daudz var,un cinās vienmēr,tik dažreiz nesanāk!!!Galvenais,lai gribās!!!!! Vinnēt!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-05 00:37, pirms 13 gadiem
Upenaajs rakstīja: Pēc šādām neveiksmēm var labi novērtēt cilvēkus - kurš paliek ar savējiem arī grūtā brīdī, bet kurš novēršas. Pašam dzīvē bija baigā hui*a un tad arī ne viens vien novērsās, bet īstie palika. Un tie, kas novērsās par 95% ir tie paši, kas tagad noirš hokejistus. Cilvēkus iepazīst neveiksmēs - vērojiet, var dzīvē noderēt...
Ļoti labi vārdi! Taisnība!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-05 01:21, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Armand tu taču pats saproti, ka ar tādu līmeni kāds ir LAČ tuvākajā laikā nebūs ne galva ne sirds?
Izlasē kāds ir no LAČ?

  +2 [+] [-]

, 2011-05-05 08:40, pirms 13 gadiem
nu plāns nav izpildīts. Kurš par plāna neizpildīšanu tagad atbildēs?

  +1 [+] [-]

, 2011-05-05 08:41, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Armand tu taču pats saproti, ka ar tādu līmeni kāds ir LAČ tuvākajā laikā nebūs ne galva ne sirds?
atkal sākas... bļin mēs bijām spēcīgāki, taču nenovērtējām pretinieku

  +1 [+] [-]

, 2011-05-05 08:43, pirms 13 gadiem
Ko tur daudz runāt, tas jau atkārtojas katru gadu. Ar hokeja lielvalstīm spēlējam kā saka asinis pa degunu bet jāuzvar.Pēdējo izšķirošo spēli atdodam.Laikam komandā vajag kādu kas to pirms tādām spēlēm var to sapurināt.

  -2 [+] [-]

, 2011-05-05 09:19, pirms 13 gadiem
gragox rakstīja: "ja nebūtu mūsu mīļotais Rīgas Dinamo, labākajā gadījumā spētu dabūt darba līgumus kādi pieci vai seši no šī Latvijas izlases sastāva – ne vairāk..."

Jā, vairāk par pieciem, sešiem nebūtu, taču ne jau spēlētāju prasmes dēļ, bet gan tādēļ, ka dāņu līga, līdzīgi kā visa pasaule, mokās finansiāli un tur gluži vienkārši ir mazāk leģionāru kā pirms pāris gadiem.

Jebkurā gadījumā, es ceru, ka pamazām apziņa, ka dinamieši(tomēr izlases bāze) nav zvaigznes, pēc kurām kāro katrs elites Eiropas klubs, ir sabiedrībā iestrādāta, taču nevajadzētu arī pārspīlēt.
piniigi piekriitu A.Pučem , 5 ir max..bez RD bāzes mees , protams, zaudeetu daanjiem ar 0:5 , bet citaadi tas RD taads leets kantoriits vien ir

     [+] [-]

, 2011-05-05 10:34, pirms 13 gadiem
Jāsaka, ka tik labu spēli pirmajos divos mačos sen nebiju redzējis un vai maz vispār mēs tik skaisti kādreiz bijām iesākuši čempionātu. Hokejā pārsvarā rezultāts veidojas no kļūdām, kuram mazāk, tas uzvar un vēl jau Laimes Māte. Varēja tā iedot Edžum atsist abus nulles leņķa dvīnīšus mačā ar Čehiem, varēja arī atļaut uzvarēt bullīšos ar Somiju. Bet ja Cipulis pret Dāņiem būtu trāpījis no ideālākās pozīcijas, tad MĒS DZIEDĀTU SLAVAS DZIESMAS. Un neaizmirsīsim, ka mums nespēlēja maiņa,kura kaunu nedarītu pat NHL : Karsums-Sprukts-Daugaviņš ar Skrastiņš-Bārtulis.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-05 10:46, pirms 13 gadiem
Handry rakstīja: Jāsaka, ka tik labu spēli pirmajos divos mačos sen nebiju redzējis un vai maz vispār mēs tik skaisti kādreiz bijām iesākuši čempionātu. Hokejā pārsvarā rezultāts veidojas no kļūdām, kuram mazāk, tas uzvar un vēl jau Laimes Māte. Varēja tā iedot Edžum atsist abus nulles leņķa dvīnīšus mačā ar Čehiem, varēja arī atļaut uzvarēt bullīšos ar Somiju. Bet ja Cipulis pret Dāņiem būtu trāpījis no ideālākās pozīcijas, tad MĒS DZIEDĀTU SLAVAS DZIESMAS. Un neaizmirsīsim, ka mums nespēlēja maiņa,kura kaunu nedarītu pat NHL : Karsums-Sprukts-Daugaviņš ar Skrastiņš-Bārtulis.
kā būtu, ja būtu... neaizmirsti, ka arī dāņiem nespēlēja 4, kas šogad sezonu aizvadīja NHL laukumos: Larss Ellers (Monreāla), Franss Nīlsens (Islanders), Peters Regins (Otava) un Janniks Hansens (Vankuvera)

  +4 [+] [-]

, 2011-05-05 10:51, pirms 13 gadiem
Viss ir tikai un vienīgi spēlētāju un arī LĪDZJUTĒJU galvās. Jau pirms spēles bija dzirdams no līdzjutējiem, ka mūsējie tagad noteikti pagrūdīs dāņiem. Ja līdzjutēji ar savu noskaņojumu dos maksimāli pozitīvu impulsu spēlētājiem, tad ar būs uzvaras.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-05 12:43, pirms 13 gadiem
Viens no labākajiem Armanda rakstiem! Bet ne jau visiem lemts saprast...

  +1 [+] [-]

, 2011-05-05 13:46, pirms 13 gadiem
Raksts tiešām viens no labākajiem un manuprāt galvā sen jau nobriedis,tik bija jāgaida pareizais brīdis,kad tam nonākt uz papīra :-)))

     [+] [-]

, 2011-05-05 18:07, pirms 13 gadiem
Tie, kuri runā par veiksmi, ir pavirši skatijušies spēli. Protams žēl, ka mūsējie zaudēja, bet likumsakarīgi, Dāņi bija vienkārši labāki.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-05 20:31, pirms 13 gadiem
Labs raksts. Man patika tas kā treneru darbs tika analizēts. Taču vienam gan nepiekrītu - mēs varbūt nebijām labāki par dāņiem, bet dāņi arī nebija labāki par mums - spēle bija vienāda, tikai veiksme uzspīdēja Dāņiem. Kā lai to nenosauc par veiksmi ja vienas komandas pārsvars par otru komandu tiek izšķirts ar vienu bullīti kurš pie tam ir ceturtais pēc kārtas un kurš ir tikai vienīgais iemestais...
Šodien pēc spēles ar slovēniju domāju... ka visam sliktajam savs labums. Varbūt mums ar kaunu jāizkrīt no elites grupas (lai kā man pašam to negribētos) un tad varbūt būs pamats kādām nopietnām pārmaiņām - būs laiks sākt vērtēt mūsu hokeja līmeni ar citām mērauklām. Nevis priecāties ka kārtējo gadu noturējāmies elitē bet fiksēt kur šodien esam, kur gribam būt nākotnē un kā/ko darīt lai tur nokļūtu.
1 2 40 komentāri