Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Visapkārt kanādieši...

Visapkārt kanādieši...
Stīvens Stamkos ir Kanādas izlases nākotnes zvaigznes, bet NHL viņš spīd jau šobrīd...

Foto: Team Canada

Kanādas sastāvā pasaules hokeja čempionātā nebūs neviens no tiem spēlētājiem, kas februārī izcīnīja olimpisko zeltu, savukārt šveicieši uz Vāciju brauks bez divpadsmit Vankūveras olimpiešiem. Vai tas var mums atvieglot dzīvi?

Ar šveiciešiem un kanādiešiem mums rindas kārtībā būs jāspēlē pasaules čempionātā grupas turnīrā. Varētu pat teikt – abos gadījumos būs jāvicojas pret Kanādas hokeja sistēmām, jo arī Šveice par savu galveno treneri pirms pusotra mēneša nosauca kanādieti – Šonu Simpsonu. Savukārt viņš par savu palīgu uzreiz nosauca tautieti Endiju Mareju, kas trīs reizes palīdzējis Kanādas izlasei uzvarēt pasaules čempionātā. Viņam arī laba NHL pieredze ar Losandželosas Kings un Sentlūsias Blues. Savukārt, ar Šveici Mareju saista senas atmiņas – astoņdesmitajos viņš vadīja dažādus šīs valsts klubus. Savdabīgi, ka Simpsons savulaik spēlēja Mareja vadītajā Cīrihes komandā... Arī tagad treneris Simpsons ir Šveicē cienīts un godāts. Ar viņu pie stūres Cīrihes ZSC Lions ir uzvarējuši visos nozīmīgākajos klubu turnīros – gan vietējā, gan Eiropas mērogā. Turklāt pērnruden šveicieši Simspona vadībā tā sauktajā paraugspēlē pievarēja Čikāgas Blackhawks, kas tika uzskatīts par lielu brīnumu. Uz šī fona vēsturnieki uzreiz atcerējās, ka savulaik tieši Čikāgas komanda savos sarakstos paņēma hokejistu Šonu Simpsonu, taču NHL viņš tā arī nevienu spēli neuzspēlēja.

Mums liekas, ka Latvijai ir problēmas nokomplektēt sastāvu pasaules čempionātam – knapināmies, laužamies, mēģinām... Šveicei klājas drūmāk. Lai gan pirms pasaules meistarsacīkstēm treneris Simpsons pasteidzās paziņot, ka viņš vedīs uz Vāciju jaunu komandu, nekas cits viņam faktiski neatlika. No Vankūveras sastāva, kas neapšaubāmi bija solīds, Vācijā nespēlēs seši aizsargi (tātad – šajā līnijā būs viss pa jaunam) un pieci uzbrucēji. Cits uzbrucējs Romans Viks, kas arī bija izlases olimpiskajā sastāvā, šobrīd spaida savas salauztās ribas un par savu varēšanu iziet laukumā spēlē pret Latviju, labākajā gadījumā pateiks mača rītā. Šveicei nebūs vārtsarga Hillera no Anaheimas, taču viņa vietā jau iemests cits NHL veterāns Martins Gerbers, kas šogad spēlēja KHL. Paši šveicieši optimismu meklē tā sauktajos nākotnes kadros – viens no viņiem ir 19 gadus vecais aizsargs Romans Josi, ko Nešvilas Predators 2008. gadā izvēlējās otrajā drafta kārtā. Starp citu, ja šis brīnums nebūtu pirms olimpiādes lauzis pirkstu, tad noteikti spēlētu Vankūverā. Bet citādi – tieši viņu tagad sauc par vienu no... izlases pamatvērtībām. Vai mēs kādu savu deviņpadsmitgadīgo varam pat iztēlē pietuvināt lielajai izlasei? Laikam nevaram gan... Tāpēc – lai arī bez daudziem pieredzes bagātiem večiem, Šveice vienalga spēj iekost jebkuram.

Ar Kanādu uz papīra ir vienkārši: visi hokejisti spēlē NHL. Izņemot rezervistu Jordanu Eberli, kam ir deviņpadsmit gadu un, kas šogad pārmaiņus uzspēlēja WHL un AHL – stingrā savu pašreizējo saimnieku Edmontonas Oilers uzraudzībā. Šī gada pasaules junioru čempionātā viņš tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju – jā, tajā pašā turnīrā, kurā Latvija zaudēja Kanādai ar 0:16... Vispār jau kanādieši uz Eiropu parasti braucot dzerstīties, taču, iespējams, ne šajā reizē. Komandas ģenerālmenedžeris ir Marks Mesjē un viņa raksturs kā arī autoritāte šādas vaļības izravēs saknē – par to varam būt droši. Vēl jo vairāk tāpēc, ka Kanādas hokeja federācija tieši Vācijas čempionātā vēlas ielikt pamatu Soču olimpiskajam krējumam. Mesjē virsvadībā viņi ir sākuši šo gatavošanos, ar NHL regulārās sezonas labāko snaiperi Stīvenu Stamkosu (dalīja šos godus ar Sidniju Krosbiju) priekšgalā. Kanādas izlasē ir pieteikti septiņi hokejisti, kas dzimuši 1990. gadā vai... jaunāki! Ja viņi visi šajā vecumā ir izpelnījušies vietu savu NHL klubu sastāvos – varam iztēloties, kas tie ir par hokeja talantiem un tīrradņiem. Taču pārlūkojot kanādiešu sastāvu, vislielāko jautrību raisa pavadošais sastāvs. Raug: galvenais treneris un divi viņa palīgi, tad seko cienījamāki posteņi – prezidents, ģenerālmenedžeris, direktors un trīs menedžeri, pēc tam rindā pie komandas strādā – video treneris, divi inventāra menedžeri, ārsts, fiziskās sagatavotības terapeits, psihoterapeits, masieris, atbildīgais par publiskajām attiecībām, divi tehniskie koordinatori un atbildīgais par izklaidēm vai atpūtu. Kopskaitā – divdesmit ļaudis. Vai ir vēl jautājumi par šīs komandas mērķiem šajā turnīrā? Kanādas izlasei pirms čempionāta būs četru dienu nometnes Hamburgā, viena pārbaudes spēle pret Vāciju (4. maijs) un... Kanādas hokeja federācijas oficiālajā mājas lapā rakstīts, ka šiem pirmā spēle turnīrā būs 8. maijā pret Norvēģiju (patiesībā – pret Itāliju). Lai gan – kāda gan viņiem starpība? Mēs itāļu vietā gan uzmestu lūpu par šādu nevērību, bet no otras puses – laikam jau kanādiešiem apkārt komandai tik daudz priekšnieku, ka varam izprast arī šādus cundurus.

Kas notiek ar mūsu grupas trešo komandu – Itāliju? Liela daļa no Latvijas hokeja līdzjutējiem par viņiem runā tāpat, kā itāļi runātu par Latvijas futbolu... Pārbaudes spēlē pirms čempionāta šie nospēlēja neizšķirti ar Kazahstanu, taču – ne jau tas var noteikt mūsu attieksmi. Tur ir kam bakstīt ripu, ieskaitot naturalizētos kanādiešus un amerikāņus. Itālija būs mūsu pēdējais pretinieks grupu turnīrā. Viņi gatavojas šai vienai spēli, mums arī vajadzētu paturēt prātā tādu scenāriju. Bet par sastāvu – lai viņi uzspēlē pret Kanādu un Šveici un tad jau redzēs, vai tie makaroni būs ēdami. Jā, starp citu, dažādi pagatavotas pastas ir iecienīts hokejistu ēdiens pirms spēlēm, jo tos kuņģis labi pārstrādājot... Lai nu tā būtu!

  -3 [+] [-]

, 2010-05-04 10:26, pirms 14 gadiem
"Vai mēs kādu savu deviņpadsmitgadīgo varam pat iztēlē pietuvināt lielajai izlasei?"
Bukartu vai tad nevaram pat iztēlē pietuvināt izlasei? Drīzāk nav saprotams kāpēc viņš nav izlasē. Talantīgs, ar vārtu izjūtu, strādīgs un KHL šogad guvis vairāk punktu neka Meija, Saulietis vai Jekimovs

     [+] [-]

, 2010-05-04 10:29, pirms 14 gadiem
"Pārbaudes spēlē pirms čempionāta šie nospēlēja neizšķirti ar Kazahstanu" - vai tad itaaalji Kazahstaanai nezaudeeja ar 0:2 ??

Katra zinjaa - Lai Latvijai izdodas!!!!!

  +5 [+] [-]

, 2010-05-04 10:30, pirms 14 gadiem
Itālija arī nospēlēja neizšķirtu ar Krieviju pārbaudes spēlē

  +4 [+] [-]

, 2010-05-04 10:35, pirms 14 gadiem
Wendel Clark rakstīja: "Vai mēs kādu savu deviņpadsmitgadīgo varam pat iztēlē pietuvināt lielajai izlasei?"
Bukartu vai tad nevaram pat iztēlē pietuvināt izlasei? Drīzāk nav saprotams kāpēc viņš nav izlasē. Talantīgs, ar vārtu izjūtu, strādīgs un KHL šogad guvis vairāk punktu neka Meija, Saulietis vai Jekimovs
Bukarts ,veel pat nav drafteets,bet tu jau te sapnjo par pietuvinaashanu. Manupraat, nav iisti objektiivi saliidzinaat Bukartu ar jaunajiem kanaadieshiem, kuri jau ir izkarojushi vietu NHL komandaas!

  +9 [+] [-]

, 2010-05-04 10:40, pirms 14 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Bukarts ,veel pat nav drafteets,bet tu jau te sapnjo par pietuvinaashanu. Manupraat, nav iisti objektiivi saliidzinaat Bukartu ar jaunajiem kanaadieshiem, kuri jau ir izkarojushi vietu NHL komandaas!
Kāds sakars draftam ar izlasi? Runa ir par šveiciešiem un ne jau salīdzinu, bet mēģinu atrast atbildi uz jautājumu: "Vai mēs kādu savu deviņpadsmitgadīgo varam PAT IZTĒLĒ pietuvināt lielajai izlasei?". Domāju, ka Bukartu vismaz iztēlē jau nu noteikti varam pietuvināt lielajai izlasi, vai tad nē?

  +3 [+] [-]

, 2010-05-04 11:26, pirms 14 gadiem
Wendel Clark rakstīja: Kāds sakars draftam ar izlasi? Runa ir par šveiciešiem un ne jau salīdzinu, bet mēģinu atrast atbildi uz jautājumu: "Vai mēs kādu savu deviņpadsmitgadīgo varam PAT IZTĒLĒ pietuvināt lielajai izlasei?". Domāju, ka Bukartu vismaz iztēlē jau nu noteikti varam pietuvināt lielajai izlasi, vai tad nē?
Vajag vienu teikumu iepriekš izlasīt - "Bet citādi – tieši viņu tagad sauc par vienu no... izlases pamatvērtībām. Vai mēs kādu savu deviņpadsmitgadīgo varam pat iztēlē pietuvināt lielajai izlasei?"

Vai Bukarts ir izlases pamatvērtība? Nez vai, ja Znaroks atļāvās viņu tik ātri atskaitīt...

  +6 [+] [-]

, 2010-05-04 11:28, pirms 14 gadiem
nav bukarta izlasē bet iztēle ir traka lieta, es varu savu kaķi iztēloties latvijas hokeja izlasē, bet ko tas dod ;D

  +3 [+] [-]

, 2010-05-04 11:43, pirms 14 gadiem
Par cik itāļi ir viena no neētajām izlasēm priekš Latvijas izlases,tad mūsējiem būtu ieteicams ņemt kādus punktus arī pirms spēles ar viņiem,jo savādāk var sanākt visādi.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-04 11:54, pirms 14 gadiem
smilchs2 rakstīja: Vajag vienu teikumu iepriekš izlasīt - "Bet citādi – tieši viņu tagad sauc par vienu no... izlases pamatvērtībām. Vai mēs kādu savu deviņpadsmitgadīgo varam pat iztēlē pietuvināt lielajai izlasei?"

Vai Bukarts ir izlases pamatvērtība? Nez vai, ja Znaroks atļāvās viņu tik ātri atskaitīt...
Kā var 19 gadīgs spēlētājs būt izlases pamatvērtība, ja viņš izlasē ir spēlējis vienā pasaules čempionāta, kā aizsargs pavadījis uz laukuma vismazāko laiku komandā un ar punktiem nav izcēlies?

     [+] [-]

, 2010-05-04 12:12, pirms 14 gadiem
Cho2hins rakstīja: "Pārbaudes spēlē pirms čempionāta šie nospēlēja neizšķirti ar Kazahstanu" - vai tad itaaalji Kazahstaanai nezaudeeja ar 0:2 ??

Katra zinjaa - Lai Latvijai izdodas!!!!!
pirmajā spēlē zaudēja ar 0:2, otrajā neizšķirts 0:0

  +2 [+] [-]

, 2010-05-04 12:13, pirms 14 gadiem
Korijs Perijs izcīnīja zleta medaļas OS un būs sastāvā PČ.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-04 13:38, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: pirmajā spēlē zaudēja ar 0:2, otrajā neizšķirts 0:0
0:0 gan nebija otrajā..

  +2 [+] [-]

, 2010-05-04 14:20, pirms 14 gadiem
Wendel Clark rakstīja: "Vai mēs kādu savu deviņpadsmitgadīgo varam pat iztēlē pietuvināt lielajai izlasei?"
Bukartu vai tad nevaram pat iztēlē pietuvināt izlasei? Drīzāk nav saprotams kāpēc viņš nav izlasē. Talantīgs, ar vārtu izjūtu, strādīgs un KHL šogad guvis vairāk punktu neka Meija, Saulietis vai Jekimovs
izlase nav jo 4 maiņā nevajag spēlētājus kas iet uz priekšu un grib iemest vārtus,4 maiņa jābūt skrējējiem kas izskries,nodos minūti un malā lai tempu uzturētu un viss un pārlieku neaizrauts ar uzbrukumu....

  -1 [+] [-]

, 2010-05-04 14:45, pirms 14 gadiem
Armand, lūdzu pirms publicēt rakstu, pārbaudi vai visi fakti atbilst patiesībai.

PČ spēlēs Korijs Perijs, kurš šogad spēlēja arī OS.

Jordans Eberle? Vai tas tiešām būtu pareizākais latviskojums? Tad jau sanāk, ka ir Maikls Jordans, nevis Džordans?

Un par kādu dzerstīšanos īsti iet runa? Vai ar dzerstīšanos izlase sasniegtu vienu finālu pēc otra?

     [+] [-]

, 2010-05-04 17:29, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Armand, lūdzu pirms publicēt rakstu, pārbaudi vai visi fakti atbilst patiesībai.

PČ spēlēs Korijs Perijs, kurš šogad spēlēja arī OS.

Jordans Eberle? Vai tas tiešām būtu pareizākais latviskojums? Tad jau sanāk, ka ir Maikls Jordans, nevis Džordans?

Un par kādu dzerstīšanos īsti iet runa? Vai ar dzerstīšanos izlase sasniegtu vienu finālu pēc otra?
Noprotu, ka vinjsh komentaarus pie rakstiem nelasa, taa, ka tad tev jaaraksta vinjam atveeleetajaa slejaa.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-04 18:22, pirms 14 gadiem
Cik var runāt par to Bukartu, nepaņēma un viss ....
sportaavize.lv: Ja treneris netic, tad labāk – nevajag...