Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

No Rīgas līdz Rīgai tik tālu...

No Rīgas līdz Rīgai tik tālu...
Latvijas futbola čempionātā aizvadīta 1. kārta - interesanta kārta, taču LFF mājaslapā pirmdien pulksten 12.37 joprojām nebija pieejams "Jūrmala" - FK "Jelgava" spēles protokols...

Mēs darām visu, lai futbols Latvijā būtu sporta veids numurs viens. Uzskatām, ka ģenerālsponsora LMT atteikšanās atbalstīt virslīgu pat ir labi, jo liks mums visiem saspuroties un strādāt labāk. Darīsim visu, lai stadionos atgrieztos skatītāji. Mums ir speciāla "programma", kā viņus piesaistīt. Cienījamie futbola draugi - tūlīt ies vaļā!

Šo purpināšanu zem deguna varētu turpināt, ja vien tā nebūtu purpināšana zem deguna. Jau apnicis rakstīt par to, ka Latvijas čempionāta sakarā nespējam paveikt pašu minimumu - savlaicīgi publicēt rezultātu un uzvārdus, kas šo rezultātu taisīja. Bet ko padarīsi - atšķirībā no lielas daļas Latvijas futbola klubu, man grūti būt vienaldzīgam. Žēl, ka "mēs" šo brīnišķīgo sporta spēli ar savu attieksmi dzenam vēl dziļākā purvā. Jā, jā - ar attieksmi, nevis ar naudu, kuras allaž būs par maz. Dažiem latiem mēnesi mobilā telefona vai interneta sakaru segšanai taču atradīsies katrā klubā, lai cik tas trūcīgs būtu. Viens zvans un informācija piegādāta. Ja nav telefona, no "Skonto" halles līdz Latvijas Futbola federācijai (LFF) Grostonas ielā pat var aiziet lēnā solī kājām 10 minūšu laikā. Runa, protams, ir par svētdien notikušo 1. kārtas spēli "Jūrmala" - FK "Jelgava", kuras protokols nebija publicēts līdz pat pirmdienas pusdienlaikam. Taču, ja nav attieksmes, nav jēga runāt par alternatīvām.

Ikdienā rakstu ne tikai žurnālam, kam skriešana pēc ”svaigiem” rezultātiem ne vienmēr aktuāla, bet arī avīzei, kam operatīva informācija - kā ēst. Ieraksts protokolā, ka "spēles pilnais protokols tiks pievienots pirmdien...", man galīgi neder, jo avīzes lasītāji, iepazīstoties ar šādu tekstu, mani vienkārši nesapratīs. Šī bija reize, kad "Jūrmala" - FK "Jelgava" spēli neredzēju klātienē - tas nav nekas ārkārtējs, jo liela daļa spēļu notiek vienlaicīgi un visas redzēt nekad nebūs iespējams. Tādās reizēs protokols un zvans komandu pārstāvjiem ir zelta vērtē. Turklāt - dažkārt arī klātbūtne ne vienmēr garantē, ka protokolu varēsi apčamdīt savām rokām...

Vakar lietā liku telefonu - vanīju spēles inspektoram, vienam kluba pārstāvim un futbolistam. Tā "savilku galus". Taču bēdīgākais tas, ka pēdējos gados tā nenotiek tikai ārkārtas situācijās - tā ir ikdiena. Neesam, protams, lielvalsts ar simtiem sporta žurnālistu, taču šobrīd netiek cienīts neviena darbs! Man pat dažkārt jautā - kāpēc tu vispār raksti, ja LFF un klubiem to nevajag? Bet mēs to darām lasītāju un futbola vārdā! Kas attiecas uz lasītājiem, viņiem taču neinteresē, kā es tieku pie informācijas - viņus interesē galarezultāts, un tas ir vairāk nekā saprotams. Taču šis "galarezultāts" jeb publikācijas cieš, jo tā vietā, lai darītu papildus, meklētu interesantākus aspektus, ko un kā pasniegt, iegūtu viedokļus, jātērē laiks elementārām pamatlietām, kurām jābūt kā uz delnas.

Citu sezonu ievadā sākums vēl puslīdz bija ciešams, taču šogad tas ir zem katras kritikas - jau 1. kārtā tāda "aizture". Baidos iedomāties, kā būs sezonas turpinājumā. Varbūt svētdienas spēļu protokolus turpmāk publicēs kaut kad nedēļas vidū... Ķeksītis taču būs ievilkts un saldā dzīve turpināsies. Aina ir diezgan atbaidoša.

Latvijas sporta medijos futbols jau tā ievērojami zaudējis pozīcijas. Ja būs šāda informācijas aprite, zaudēs vēl. Varbūt spalvas meistariem jāpiesaka streiks? Šķiet, nebūtu grūti vienoties ar amata brāļiem un vienu mēnesi ignorēt visu, kas saistīts ar Latvijas futbolu. Nez ko tad LFF un klubi darītu? Bet varbūt nepamanītu?... Vienaldzība ir viena ellīgi slikta padarīšana, vai ne?

 +15 [+] [-]

, 2011-04-04 13:58, pirms 13 gadiem
Vēl jau vairāk man "patīk" fakts, ka joprojām nav iespējams uzzināt klubu sastāvus - LFF: Virslīgas klubi

  +9 [+] [-]

, 2011-04-04 14:27, pirms 13 gadiem
var redzēt, ka šī autora pacietības mērā ir ilgi pilināts!

viss pareizi!

 +15 [+] [-]

, 2011-04-04 14:29, pirms 13 gadiem
Piekrītu, kungi no LFF mājas droši vien sēž tvīterī

Nav ne sastāvu, ne komandas pieteikumu..balagāns. Kāda tur interese. Šodien zvanu uz federāciju, lai beidzot uzzinātu, kur tad notiks nākamā FK Jelgava spēle, tur man dāma atbild, ka tas jājautā kluba treneriem...farss. Virslīga notiek jau kuro gadu, bet joprojām presei nav pieejams pirmspēles protokols...Sanāk,ka man kā žurnālistam jāiet un jājautā kādam no treneriem.

 +15 [+] [-]

, 2011-04-04 14:32, pirms 13 gadiem
Ģirts Pommers rakstīja: Piekrītu, kungi no LFF mājas droši vien sēž tvīterī

Nav ne sastāvu, ne komandas pieteikumu..balagāns. Kāda tur interese. Šodien zvanu uz federāciju, lai beidzot uzzinātu, kur tad notiks nākamā FK Jelgava spēle, tur man dāma atbild, ka tas jājautā kluba treneriem...farss. Virslīga notiek jau kuro gadu, bet joprojām presei nav pieejams pirmspēles protokols...Sanāk,ka man kā žurnālistam jāiet un jājautā kādam no treneriem.
un spēles rezultāts vārtsargiem

 +12 [+] [-]

, 2011-04-04 14:54, pirms 13 gadiem
Ilvar,šādus rakstus jāliek par brīvu,lai visi redz! un protokolu kavēšanās vai vispār neparādīšanās ir LFF ikdiena. Pagājušajā sezonā 1.līgas protokoli,vispār, nebija pieejami. Par LFF ieinteresētību kaut ko darīt pārliecinājos pirms pusotras nedēļas, kad sūtīju vēstuli LFF preses daļai par reģionālo telpu futbola turnīru un uzdevu dažus jautājumus.Atbildes vēstulē mani nodēvēja citā vārdā un jautājumu pāradresēja kaut kādam sacensību daļas vadītājam,kurš joprojām neko nav atrakstījis!

SC nevar ar Guņu uztaisīt kaut kādu interviju par šāda veida jautājumiem LFF - protokolu kavēšanos un citām (ne)izdarībām?

  +3 [+] [-]

, 2011-04-04 15:15, pirms 13 gadiem
Klubos jau arī līdzīgs bardaks. Apskatījos FC Daugavs mājas lapu, tur joprojām tabulā redzama SK Blāzma. Man liekas, ka Daugavpils dzīvo pavisam citā informācijas telpā. Katrai virsligas komandai vajadzēja normālu mājas lapu, kamēr nav, tikmēr nelaist pie spēlēšanas.

P.S. par LFF un modernajām tehnoloģijām vispār nav ko muti dzesēt. Pret inovācijām, varētu būt LFF jaunā (vecā) devīze. Liekas, ka Hartmanis vienīgais tur saprot, kas ir dator un kā to ieslēgt, bet ar to ir par maz.

  +7 [+] [-]

, 2011-04-04 15:52, pirms 13 gadiem
un Indriksons vēl grib kandidēt... ārprāts! šeit vajag iejaukties valdībai un knab!

  +6 [+] [-]

, 2011-04-04 16:20, pirms 13 gadiem
Kādus vēl sastāvus jūs te gribat! Galvenais, ka Ētikas kodekss publiski parakstīts. Bet vispār patriekt tos vecišķos liekēžus, kas vienkārši nespēj strādāt mūsdienu prasībām atbilstoši. LMT arī pareizi darīja, ka atteicās sponsorēt virslīgu.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-04 17:37, pirms 13 gadiem
manuprāt tas būtu ļoti interesanti, ja žurnālisti uztaisītu šāda veida "akciju" un kādu laiku ja ne gluži pilnībā noignorētu, tad vismaz ļoti minimāli izrādītu interesi par latvijas futbolu. domāju, ka efekts būtu ļoti spēcīgs un liktu darbiniekiem pārdomāt šādas tādas prioritātes savā darbā.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-04 23:46, pirms 13 gadiem
Vienkārši paši cilvēki droši vien LFF ir pieraduši nesteigties ar šādām lietām, jo domā, ka par to nevienam intereses nav. Kā saka - to, kas prasīs laiku, labprātīgi nedarīsi. Vienmēr vajag sagaidīt kādu, kas paskubina uzņemt tempu. Un tie ir žurnālisti. Lūk, malači. Jau šovakar 3 komandu pieteikumi LFF mājaslapā ir. (FK Ventspils, FC Jūrmala un SK Liepājas Metalurgs). Nebija pat ilgi jāgaida, un tas notika.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-04 23:59, pirms 13 gadiem
Tā turpināt. Vajag LFF kārtīgi izpurināt no tiem liekēžiem. Diemžēl viņu tur ir pārāk daudz

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 23:32, pirms 13 gadiem
Jā, LFF ir totāls stulbums -abiem Mežeckiem, Indriksonam, Skredelim, Žukam un citiem jāpamet federācija. Pietiek!