Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Sudrabu dārgumu stūrītī! Kas tālāk?

Sudrabu dārgumu stūrītī! Kas tālāk?
Foto: Scanpix/AFP

Laikam patīkamākais medaļu pārsteigums Sočos – bobslejistu sudrabs nolikts godalgu stūrīšos, bobslejisti uz izķeršanu. Īstais laiks uzdot jautājumu – kas tālāk? Brīdī, kad noteicošais tonis komunikācijā ir “skatīsimies”...

Sākot ar brīdi pēc medaļu izcīnīšanas Sočos četrinieku sacensībās, sarunās sportistiem un treneriem, taujātiem par nākotnes plāniem, ik pa brīdim paspruka pa vārdam “skatīsimies, kā būs ar...”. Skaidrs, ka vispirms jāsagremo notikušais, jāaprod ar medaļām, jāiztur sabiedrisko attiecību un masu informācijas līdzekļu uzlidojums, jānostartē Latvijas čempionātā šīs nedēļas beigas un jāatpūšas. Un tikai tad varēs spriest par plāniem un mērķiem nākamajai sezonai un četrgadei. Tomēr jau šobrīd iezīmējas nākamais olimpiskais cikls.

No sportistiem pagaidām neviens nav teicis, ka met ķiveri krūmos. Tas nenozīmē, ka visi paliks. Īpaši tas attiecas uz komandas pieredzējušākajiem vīriem. Atcerēsimies, ka dažs labs bija gatavs mest sportošanu pie malas jau pēc Vankūveras. Tomēr, ja personiskie apstākļi neiejauksies, var gadīties, ka visi paliek ierindā, jo līdz krieva Zubkova gadiem vēl tālu.

“Vēl domāju,” ar nākotnes plāniem dalās sudraba pilots Oskars Melbārdis. “Tomēr lielos vilcienos plāni ir skaidri – jānostartē Latvijas čempionātā (Oskars ir uzvarējis visos trijos iepriekšējos šī olimpiskā cikla čempionātos. - D.Ā.), tad atelpa, un jāsāk kustēties, es ceru, pirmajai treniņnometnei.” Vai tas nozīmē, ka Melbārdis paliek sportā? “Pagaidām neesam sēdušies pie galda un izrunājušies ar vadību. Tomēr, cik esmu apdomājis nākotni, saprotu, ka spēks kaulos ir un vēl četrus gadus būs. Ar puišiem gan vēl neesmu runājis.”

Protams, pilnīgas garantijas darba turpināšanai nav, taču Oskars tic, ka “par 95%, pat visiem simts viņš bobslejā palikšu. Lēmums jāpieņem par četriem gadiem, nevis diviem – trim. Tad jāizvirza konkrēti mērķi, un jāmēģina kļūt arvien labākiem.” Kas ir galvenais faktors, kas liek pārdomāt turpmāko dzīvi? “Tas ir galvenais treneris (Sandis Prūsis. - D.Ā.), apkalpojošais personāls un federācijas vadība. Svarīgi ir, vai šī pati komanda paliks arī nākamajā sezonā un turpmākajos četros gados. Protams, arī puiši.” Taču vispirms priekšā cīņa sestdien par Latvijas čempiona titulu: “Domāju, ka šī būs reize, kad čempiona titulu iegūt būs visgrūtāk,” neizsakot skaļi vārdos, Melbārdis neviļus izsaka komplimentu savam tuvākajam konkurentam Oskaram Ķibermanim.

Viens no Melbārža lēmuma nosacījumiem treneris Sandis Prūsis šobrīd vēl nav īsti pārdomājis pat aizvadītu sezonu, nemaz nerunājot par nākamo, tomēr gandarījums par padarīto ir: “Mēs bijām vienīgais no renes sporta veidiem, kas līdz šim (olimpiskajās spēlēs. - D.Ā.) tā īsti nebijām atzīmējušies. Parasti olimpiskās spēles un citi nozīmīgie mači pagāja bez lieliem priekiem. Pēc tam atkal viss bija kārtībā, bet tas jau bija pēc tam.”

Šobrīd “šis ir tāds kā Jurģu laiks, kā pāreju periods,” starpstāvokli komentē Prūsis. “Šobrīd man nav informācijas, ka būs kardinālas pārmaiņas – kadru maiņa. Protams, neviens ar roku uz Bībeles nav zvērējis. Runājot par sevi, šobrīd izskatās, ka palieku Latvijas izlasē.

Šur tur pavīdēja jautājums par finansēm nākamajā olimpiskajā ciklā. Tam blakus aktuāls arī jautājums par tehniku. “Kadru ziņā viss pagaidām viss izskatās tāpat,” pašlaik izmaiņas neprognozē viens no lielākajiem Latvijas bobsleja virzītājspēkiem Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis. Runājot par tehniku, “četriniekiem viss ir kārtībā. Piemēram, mazais Osis (Ķibermanis. - D.Ā.) šogad brauca ar tām kamanām un sliecēm, ar ko Melbārdis pagājušajā sezonā uzvarēja pasaules kausa posmā Sočos. Uzlabosim divniekus. No Jāņa Skrastiņa viens bobs jau ir nopirkts. Mums jau pagaidām braukšanā vēl daudz ir jāmācās. Un, lai jaunie sāktu mācīties, atliektiem galiem pietiek ar tiem bobiem, kas mums ir.”

Šobrīd izskatās, ka aizvadītā četrgade ir aizvadīta produktīvi, kolektīvs izveidojies labs, un tas ir pietiekami liels stimuls visiem turpināt darbu arī nākamajā olimpiādē līdz pat Pjenčanas spēlēm pēc četriem gadiem. Par tiem pieciem procentiem gan neaizmirsīsim, jo nekad nevajag teikt “nekad”...


, 2014-03-04 20:26, pirms 10 gadiem
Par šādām 5 rindkopām jāmaksā ir nauda.. Tīrākā haltūra no žurnālista puses. Katru otro dienu līdzīgi savārstījumi parādās, kur žurnālists ar aliņu pie kompja pusstundas laikā uzcep šādu domrakstu.
Tak savāciet kārtīgu informāciju no Prūša, Ekmaņa visiem čaliem uz uztaisiet kārtīgu rakstu.. Tikko atlase notika.. Prūsim gan jau ir ko pastāstīt..
, 2014-03-04 22:23, pirms 10 gadiem
stakets rakstīja: Par šādām 5 rindkopām jāmaksā ir nauda.. Tīrākā haltūra no žurnālista puses. Katru otro dienu līdzīgi savārstījumi parādās, kur žurnālists ar aliņu pie kompja pusstundas laikā uzcep šādu domrakstu.
Tak savāciet kārtīgu informāciju no Prūša, Ekmaņa visiem čaliem uz uztaisiet kārtīgu rakstu.. Tikko atlase notika.. Prūsim gan jau ir ko pastāstīt..
nu tak netērē, ko var čikstēt
, 2014-03-04 22:44, pirms 10 gadiem
huy rakstīja: nu tak netērē, ko var čikstēt
bet taisnību jau viņš pateica
, 2014-03-04 23:29, pirms 10 gadiem
esmu dzirdējis tādu informāciju, ka uz nākamo sezonu ir plānos startēt ar 2 ekipāžām PK posmos un ar 3 EK, taisnība vai plika dir*ana?
, 2014-03-04 23:57, pirms 10 gadiem
kurš gan tādiem te āzeniem dos kādu normālu info un tērēs savu laiku...
, 2014-03-05 12:26, pirms 10 gadiem
.............. rakstīja: bet taisnību jau viņš pateica
Vai tad viņam kāds ar varu lik maksāt? Tas ir paša debīlisms - maksāt un pie katra žurnālista raksta čikstēt ka jamaksā. Nu nepatīk, nemaksā

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...