Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Mēneša tendence: jo vairāk kritizē, jo – labāks. Vai otrādi

Mēneša tendence: jo vairāk kritizē, jo – labāks. Vai otrādi
Sandis Ozoliņš darbībā. Foto: atlant-mo.ru

Decembris Latvijas hokejistiem dažādos čempionātos, līgās un izlašu turnīros ir bijis raibs. Bija iegadījušās arī Latvijas pieaugušo un U izlašu spēles. Tendences? Joprojām „vecā gvarde” var. Vēl: bieži vien kritizētākie spēlētāji ir vienlaikus arī labākie. Savukārt Latvijas juniori uz citu pasaules elites valstsvienību fona izskatās ne labāk par pieaugušajiem. Latvijas hokejistu decembra Top 7.

1. Sandis Ozoliņš

Decembra rezultatīvākais Latvijas hokejists KHL ledus laukumos ir bijis veterāns, turklāt – aizsargs, Sandis Ozoliņš, kurš decembrī Maskavas apgabala Atlant vienības sastāvā ir aizvadījis 8 spēles, sakolekcionējis 6 punktus (0+6) un pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Kopumā šī ainava liecina par divām parādībām. Ozoliņš joprojām ir formā un gatavs „pensijas apliecības” izsniegt padsmit gadus jaunākiem Latvijas hokejistiem, kuriem varēšanas vismaz šī mēneša gaitā bija aprobežotas. Otra lieta – decembra gaitā liela daļa citu Latvijas hokejistu KHL čempionātā ne tuvu nav spīdējuši un pat nav rādījuši savu „standarta” sniegumu.

2. Kristaps Sotnieks

Rīgas Dinamo decembra pēdējā spēlē tās vērotājiem „acis grieza” vairākas epizodes, kad pretinieki – Čehovas Vitjaz spēlētāji – izskrēja vientuļos un netraucētos izgājienos pret Dinamo vārtsargu, bet šajās epizodēs laukumā atradās aizsargu pāris Karls – Sotnieks. Neskatoties uz šīs spēles ainavām, Kristaps Sotnieks decembrī bija Latvijas spēlētājs ar labāko lietderības koeficientu KHL oficiālajās spēlēs. Sotnieks decembrī KHL aizvadīja 9 spēles, kurās nokārtoja 2 vārtu guvumus un tika pie lietderības koeficienta +4. Turklāt Kristaps Sotnieks bija viens no 3 rezultatīvākajiem Latvijas izlases hokejistiem Euro Ice Hockey Challenge (EIHC) turnīrā Francijā. Sotnieks EIHC turnīrā aizvadīja 3 spēles, guva 3 punktus (1+2) un neitrālu lietderības koeficientu.

3. Lauris Dārziņš

Vērtīgākais Latvijas uzbrucējs KHL čempionāta spēlēs decembrī ir bijis šī brīža KHL Austrumu konferences līdervienības Ak Bars spēlētājs Lauris Dārziņš. Viņš decembra gaitā aizvadīja 8 oficiālas spēles, kurās guva 5 punktus (1+4) un lietderības koeficientu +2, kā arī no 3 izpildītajiem pēcspēles metieniem trāpīja divus. Tiesa, neviens no bullīšiem nekļuva izšķirošs un ar atzīmi statistikas ailītēs.

Decembrī 5 punktus KHL čempionātā sakrāja arī Dinamo uzbrucēji Gints Meija (1+4) un Aleksandrs Ņiživijs (0+5), taču viņi to sadarīja 9 spēlēs. Turklāt Dārziņam bija labāks lietderības koeficients, bet Meijam neitrāls un Ņiživijam bēdīgs -3. Ginta Meijas pozitīvajā bilancē arī viens vārtu guvums Latvijas izlasē EIHC turnīra 3 spēlēs; lietderība neitrāla. No Dinamo uzbrucējiem vēl nosaucams no Latvijas hokejistiem labākais vārtu guvējs KHL decembrī – Andris Džeriņš, kuram KHL 9 spēlēs 3 vārtu guvumi (3+1) un neitrāla lietderība. EIHC 3 spēlēs Latvijas izlasē Džeriņam neviens rezultativitātes punkts un lietderība -1.

4. Atvars Tribuncovs

Baltkrievijas ekstralīgā diezgan konkrētu sniegumu turpina demonstrēt aizsargs Atvars Tribuncovs, kurš HK Gomeļ ierindā Baltkrievijas ekstralīgā decembrī ir aizvadījis 7 spēles, sešās no tām palīdzot savai komandai uzvarēt. Decembra 7 spēlēs Tribuncovs sakrāja 11 punktus (3+8) un pārliecinošu lietderības koeficientu +16! Arī Baltkrievijas ekstralīgā šādu statistiku tikai par skaistām acīm nedod. Gomeļas klubs turnīra tabulā šobrīd „noslīdējis” uz 2. vietu, palaižot priekšā Žlobinas Metallurg komandu, taču īstenā cīņa paredzama regulārās sezonas noslēguma fāzē un izslēgšanas spēlēs.

5. Jānis Straupe

Savulaik, KHL pirmajā sezonā (2008./2009.), uz dažām spēlēm Dinamo ierindā pamēģinātais Jānis Straupe jau otro sezonu cīnās Liepājas Metalurgs komandā Baltkrievijas ekstralīgā. Decembra summā Straupe ir bijis Liepājas komandas rezultatīvākais spēlētājs, 10 spēlēs uzkrājot 9 punktus (5+4) un pieklājīgu lietderības koeficientu +6. Decembrī deviņi punkti 10 spēlēs bija arī liepājnieku uzbrucējam Edgaram Brancim, taču Jānim Straupem bija labāka rezultativitātes punktu proporcija un lietderības koeficients. Brancim 4+5 punkti un lietderība +2.

Liepājas Metalurgs ierindā jāizceļ arī citi spēlētāji, kas Topam nav „kvalificējušies”, taču decembrī ir bijuši rezultativitātē līdzīgi kolēģim Jānim Straupem. Pa 8 punktiem ir sakrājuši aizsargs Ēriks Ševčenko (9 spēlēs 1+7 punkti un lietderība +5) un uzbrucējs Māris Diļevka (7 spēlēs 4+4 punkti un lietderība +9). Turklāt Diļevkam fiksēta viena spēle Liepājas Metalurgs jaunatnes komandā MHL B grupā (1 spēlē 1+2 punkti un lietderība +3), kā arī 2 spēles Latvijas Virslīgā, kur sakrāti 3 punkti (2+1).

6. Miks Indrašis

Decembra gaitā Miks Indrašis ir bijis viens no tiem Rīgas Dinamo hokejistiem, kurus treneri izvēlējušies par audzināšanas piemēru. Spēlēt atļāva tikai 4 spēlēs, pārmeta nepilnības sniegumā un pēc tam nosūtīja uz fārmklubu Liepājā. Skaidrs, ka līdz pilnībai ir tālu lielākajai daļai Dinamo hokejistu. Taču atstājot „aiz borta” Indraši, treneri demonstrē raksturu un neatkarību no resursu trūkumiem; tomēr jābūt nikniem un „pedagoģiskiem”, lai ne tajā pašā labākajā komandas posmā uz fārmklubu nosūtītu vienu no 3 rezultatīvākajiem un trāpīgākajiem spēlētājiem. Tiesa, „auzdināšanas” posms nav bijis pārāk ilgs, un Miks Indrašis tagad atkal izsaukts uz Dinamo...

Tomēr ar visu rotēšanu un audzināšanu, Indraša kopējā statistika un sniegums decembra gaitā ir vērā ņemami, un uz kopējā fona pat trāpa mēneša Topā. Jo ir ne tikai Dinamo. Miks Indrašis bija viens no 3 rezultatīvākajiem spēlētājiem Latvijas izlasē EIHC turnīrā, kur 3 spēlēs sakrāja 3 punktus (1+2) un neitrālu lietderību. Arī tā paša Rīgas Dinamo kluba ierindā statistika arī nav „zemē metama”: 4 spēlēs 2 punkti (1+1) un neitrāla lietderība. T.i., 0,5 punkti spēlē, kas ir viens no labākajiem cipariem komandā. Arī Liepājas Metalurgs ierindā Indrašis neapjuka un „normu pildīja”: 2 spēlēs 2 punkti (0+2) un neitrāla lietderība.

7. Roberts Lipsbergs

Decembrī rezultatīvu sniegumu Sietlas komandā Kanādas junioru elites līgā WHL turpināja demonstrēt Latvijas U-20 izlases uzbrucējs Roberts Lipsbergs (dz. 1994.), kuram izdevās 8 spēlēs sakrāt 10 punktus (7+3), bet negatīvu lietderības koeficientu (-2). R. Lipsbergs aizvadīja arī 2 pārbaudes spēles Latvijas U-20 izlases ierindā, kur 2 spēlēs tika pie diviem vārtu guvumiem (2+0). Elites junioru pasaules čempionātā Latvijas U-20 izlases sastāvā Robertam Lipsbergam decembra 4 spēlēs ienācies viens vārtu guvums (1+0) un negatīva lietderība (-2). Rezultatīvāk U-20 pasaules čempionāta decembra spēlēs bija veicies citiem kolēģiem; visrezultatīvāk – junioru izlases kapteinim aizsargam Edgaram Siksnam (dz. 1993.), kuram čempionāta pirmajās 4 spēlēs iekrājās 3 punkti (0+3) un lietderības koeficients -1.

P.S. Par mēneša Top 7

Iecerēts kā ikmēneša izvērtējums 2012./2013. g. sezonas garumā. Līdzīgi nedēļas Topam ir subjektīvs mēneša labāko Latvijas hokejistu kopsavilkums, balstoties uz hokeja laukumos, interneta un TV ekrānos redzēto, kā arī statistikas ailītēs izkalkulēto. Topa „mazais” uzdevums – paskatīties nedaudz plašāk par Dinamo kategorijām un pie iespējas ieskatīties arī ārpus KHL laukumiem notiekošajās aktualitātēs. Topam nosacījumu un kategorisku kritēriju nav. Tādā kā rekomendācijas statusā – ne vairāk kā četri KHL spēlētāji un vismaz viens U-20 vecuma hokejists.

Ieskatam iepriekšējo mēnešu Top 7:

- Septembra: Septembra labākie Latvijas hokejisti «...
- Oktobra: Oktobra labākie Latvijas hokejisti «...
- Novembra: Novembra zvaigznes – Masaļskis un Ozoliņš...

     [+] [-]

, 2013-01-04 22:20, pirms 12 gadiem
cik Tribuncovam kopā un cik augstu klubā, līgā? (varbūt belaru linku)

  +1 [+] [-]

, 2013-01-04 22:46, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: cik Tribuncovam kopā un cik augstu klubā, līgā? (varbūt belaru linku)
Atvaram Tribuncovam šosezon 23 spēlēs 29 punkti (9+20) un lietderības koeficients +35.
Sk.: Hockey.by

Tā kā viņam nācās no oktobra vidus līdz novembra beigām nespēlēt (pauze starp spēlēm: 16. okt. - 29. nov.), tad viņš aizvadīja apmēram par trešdaļu mazāk spēļu nekā kolēģi, un ir "tikai" rezultatīvākais aizsargs Gomeļas komandā un "tikai" piektais rezultatīvākais spēlētājs komandā.
Sk.: Hockey.by

Šobrīd visā Baltkrievijas ekstralīgā Tribuncovs ir otrs rezultatīvākais aizsargs. 29 punkti ir vēl diviem aizsargiem, bet tiem nav tik laba vārtu guvumu un piespēļu proporcija. Turklāt Tribuncovs rezultativitāti sastrādājis mazākā spēļu skaitā. (Visu spēlētāju Topā ap 20. vietu.)
Sk. BLR ekstralīgas rezultatīvāko spēlētāju Topu:: Hockey.by

  +1 [+] [-]

, 2013-01-04 22:56, pirms 12 gadiem
Nez Atvars ir izlases kandidātos??? Statistika iespaidīga points per game un +- per game ir labākais aizsargs BAČ citiem tālu priekšā. 36.gadi hmm, nekas nav zaudēts. Ja paskatās uz OZO tad redzams, ka aizsargi var pat tajā vecumā.