Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Liekam atzīmes pret horvātiem

Liekam atzīmes pret horvātiem
Kaspars Gorkšs labi iejutās kapteiņa lomā.
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlase šovakar ar spēli pret Horvātiju iesāka 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu. Kāds ir mūsu futbolistu individuālais vērtējums šajā mačā?

Andris Vaņins 5,5*
Pārliecība un miers spēlē uz vārtu līnijas - saimnieks Latvijas izlases soda laukumā līdz Oliča viltīgajam sitienam pirmā puslaika beigās, kad varēja veiksmīgāk atvairīt bumbu. Bija nereāli izglābt no otro un arī trešo vārtu zaudējuma.

Oskars Kļava 5
Pirmajā puslaikā prasmīgi aplasīja horvātu bīstamās piespēles pa zemi un bloķēja sitienus pa vārtiem. Otrā puslaika sākumā ļāva uzsist Oličam no tuvas distances ar galvu, un Minhenes "Bayern" uzbrucējs izmantoja šādu laipnību, panākot 0:2. Otrā puslaika vidū nogulēja Jelaviča izrāvienu, kas beidzās ar bīstamu sitienu.

Deniss Ivanovs 5,5
Teicami darbojās otrajā stāvā, taču pirmā puslaika beigās pietrūka apķērības, lai neļautu Petričam ieraidīt vārtos Vaņina atsisto bumbu.

Kaspars Gorkšs 6
Cienīgi nēsāja no Astafjeva pārņemto kapteiņa apsēju - sauca cīņā mūsējos un nepieciešamības gadījumā pat varēja saprotami izskaidroties ar tiesnesi. Labi pildīja savus tiešos pienākumus aizsardzībā, bet uzbrukumā bija gatavs pieslēgties ne tikai standartsituācijās.

Pāvels Mihadjuks 5,5
Kreisās malas aizsarga postenī jutās daudz pārliecinošāk nekā nesenajā pārbaudes mačā pret čehiem. Pāris reizes iekrita cīņā ar ātrajiem horvātiem, taču noteikti ir labs atradums Latvijas izlases pēdējo mēnešu vārgajā pozīcijā laukumā.

Aleksandrs Cauņa 6
Bija spiests daudz uzmanības veltīt aizsardzībai un tikai divreiz pamēģināja savu firmas ieroci - sitienu ar kreiso kāju. Pirmoreiz garām, otrreiz vārtsargs ar nelielu minstināšanos notvēra bumbu. Nekautrējās saasināt spēli un centās apspēlēt horvātus "viens uz vienu".

Juris Laizāns 5,5
Centās vadīt komandas spēli laukuma vidū, taču labāk darbojās laikā, kad aizsargājāmies, nevis uzbrukām. It īpaši pietrūka precizitātes piespēlēs, kad komanda veidoja ātros pretuzbrukumus. Varbūt varēja veiksmīgāk reaģēt trešo vārtu zaudējumā.

Maksims Rafaļskis 5,5
Pirmajās minūtēs nervozēja, bet ātri iejutās spēlē un pat nebaidījās apvest pretiniekus. Centās spēlēt pārliecināti, taču skaidrs, ka no viņa vēl nevar gaidīt Astafjeva solīdo un pārdomāto sniegumu.

Andrejs Rubins 5,5
Pirmajās minūtēs netika galā ar labās malas aizsarga Srnas pieslēgšanos uzbrukumiem, bet vēlāk pielāgojās viņa manierei. Rubins bez ātruma nav Rubins, tāpēc tikai otrā puslaika pirmajā pusē viņš uzspīdēja ar pāris teicamiem centrējumiem.

Māris Verpakovskis 5,5
Pirmajā puslaikā reti dabūja bumbu, turklāt ātri to pazaudēja un pārdzīvoja. Otrā puslaika sākumā Latvijas izlase uzbruka vairāk, un Verpakovskis kļuva pamanāmāks. Viņš atdzīvināja skatītājus ar akrobātisko šķērīti, kurai nedaudz pietrūka precizitātes, bet pēc tam labi uzsita ar galvu.

Ģirts Karlsons 5
Nācās daudz presingot bez bumbas. Nereti cīnījās otrajā stāvā pēc tālajām piespēlēm, taču Latvijas izlase šajās epizodēs neguva īpašu labumu.

Artjoms Rudņevs 5
Iznāca uz maiņu, sagaidīts ar skatītāju ovācijām, taču tik ļoti satraucās, ka izdarīja ārkārtīgi neprecīzu sitienu un arī rupji kļūdījās piespēlē. Maz dabūja bumbu, tāpēc neparādīja savu potenciālu.

Jurijs Žigajevs b/a
Laukumā pavadīja pārāk maz laika, lai paspētu izcelties.

Vitālijs Astafjevs b/a
Uzmainīja trīs minūtes pirms mača beigām, lai palielinātu izlasē aizvadīto spēļu skaitu līdz 163 mačiem.

* Atzīme pēc desmit ballu sistēmas (b/a - bez atzīmes).

  +4 [+] [-]

, 2010-09-03 23:08, pirms 14 gadiem
Pāvels Mihadjuks 5,5

nepiekrītu. Vainojams pie 2 goliem!

  +3 [+] [-]

, 2010-09-03 23:08, pirms 14 gadiem
Gandrīz visiem spēlētājiem (neskaitot Vaņinu, vārtsargam tomēr tas nav tik svarīgi, arī Gorkšu un Ivanovu ne, centra aizsargiem tomēr tā slodze ir nosacīti mazāka) ir nepietiekama fiziskā gatavība un augsta līmeņa spēļu prakses trūkums, kā rezultātā pēc 60. minūtes pussargi vairs kājas nevarēja pavilkt, vienīgi Cauņa. Uz tik meistarīgas komandas fona Rafaļskis un Laizāns laukuma vidū kaut cik labi izskatījās tikai sākumā, kā sāka aptrūkt spēki, tā arī beidza spēlēt. Jau kaut kad iepriekš minēju, tas sasaucas arī ar spēlēšanas līmeni - mūsējie atpaliek domāšanas ātrumā, vienveidīgi speram bumbu uz priekšu. Kā tas pats Olič skrēja 90. minūtē?
Parasti esmu optimists, taču nu... Tik jēla izlase tomēr sen nav izskatījusies. Gan jau būs labāk

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 23:14, pirms 14 gadiem
Rubinam pa daudz ielikat, pozitivu neko neredzeju vinja spele

     [+] [-]

, 2010-09-03 23:21, pirms 14 gadiem
Vidējā līnija pilnīgi nekāda, Rubins, Laizāns , Astafjevs jāatskaita no izlases. Uzbrukumā Rudņevam un Verpim jāspēlē visas 90 min.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 23:24, pirms 14 gadiem
Jānis Klimovičs rakstīja: Gandrīz visiem spēlētājiem (neskaitot Vaņinu, vārtsargam tomēr tas nav tik svarīgi, arī Gorkšu un Ivanovu ne, centra aizsargiem tomēr tā slodze ir nosacīti mazāka) ir nepietiekama fiziskā gatavība un augsta līmeņa spēļu prakses trūkums, kā rezultātā pēc 60. minūtes pussargi vairs kājas nevarēja pavilkt, vienīgi Cauņa. Uz tik meistarīgas komandas fona Rafaļskis un Laizāns laukuma vidū kaut cik labi izskatījās tikai sākumā, kā sāka aptrūkt spēki, tā arī beidza spēlēt. Jau kaut kad iepriekš minēju, tas sasaucas arī ar spēlēšanas līmeni - mūsējie atpaliek domāšanas ātrumā, vienveidīgi speram bumbu uz priekšu. Kā tas pats Olič skrēja 90. minūtē?
Parasti esmu optimists, taču nu... Tik jēla izlase tomēr sen nav izskatījusies. Gan jau būs labāk
Par to fizisko toč piekrītu, pus izlase pēc skata pat neizskatās pēc sportistiem. Jāsāk ar fizisko....

  +2 [+] [-]

, 2010-09-03 23:51, pirms 14 gadiem
Nesaprotu ,kaa var visiem iedot videeji 5 ,ja tika zaudeets ar 0:3 .Un ,ja nemaldos ,tad vieniigais sitiens pa vaartiem bija Caunjas izpildiijumaaa apmeeram 20 min.
Mihajduks, atrasts labs aizstaajeejs? Come on...

     [+] [-]

, 2010-09-03 23:52, pirms 14 gadiem
Rudņevs pārņēma Verpja stafeti dzīties pēc bumbām un cīnīties, neļāva bumboties pretinieku aizsargiem. 1 reiz arī apzaga aizsargu. Karlsons laukumā pavadija laiku, pretinieku aizssargus vispār neaiztika. Rubins aizsardzībā vairākas reizes vārija ziepes savā malā, vājas neprecīzas piespēles, nespēja izsist bumbu no savas malas.

Man liekas ka pārāk vienveidīgi saliktas atzīmes (no 5-6) lai gan man personīgi daži spēlētāji likās daudz labāki par citiem.

  +4 [+] [-]

, 2010-09-03 23:53, pirms 14 gadiem
Laizanam 5, par ko? par to ka atradas uz laukuma?
Rudnevs nepamatoti apvainots. Vismaz kac censhas izdarit sitienus un kludijas piespeles ta visi
Oskars ari diemzhel pa daudz kludijas

  +4 [+] [-]

, 2010-09-04 01:02, pirms 14 gadiem
Andris Vaņins 5,5 pirmie vārti laikam varēja arī nebūt

Oskars Kļava 5

Deniss Ivanovs 5

Kaspars Gorkšs 5.5 - laikam jau labākais aizsargs, bet neko vairāk nevar likt, ja ir ielaisti 3 vārti

Pāvels Mihadjuks 5 - vāji

Aleksandrs Cauņa 5 - punktiņš vairāk kā pārējiem pussargiem, jo bija aktīvs, tāpat jau daudz kas nesanāca, bet viens no retajiem kuram izskatījās ka kaut ko vajag.

Juris Laizāns 4 - vēl viens spēlētājs kurš mani jau pāris sezonas biedē, piespēle nekāda ar rokām tā grūstās, ka jebkurā brīdī var saņemt dzelteno. Psihs reizēm liekas.

Maksims Rafaļskis 4,5 - nevaru likt augstāku atzīmi, jo laukuma vidu pilnībā kontrolēja horvāti

Andrejs Rubins 4 - dodiet džekam speķi ēst, galīgi vārgs izskatās. Cik viņš sver? 45kg?

Māris Verpakovskis 3 - ļoti slinki izskatījās stāv kā treniņmačā nekāda presinga, nav ne piespēles ne bumbas apstrādes un nu arī ātruma vairs nav. Ja tā turpinās, tad Starkovam ir jāpāriet uz 5/4/1 ar vienīgo uzbrucēju Rudņevu

Ģirts Karlsons 4 - kā divcīņa otrajā stāvā, tā sods, nepareiza pozīcijas izvēle pirms gaisa divcīņām

Artjoms Rudņevs 6 - bija aktīvs atšķirībā no visas pārējās komandas.

Jurijs Žigajevs - Starkovs vainīgs, ka tik mazs spēles laiks

Vitālijs Astafjevs - paldies par ieguldījumu sportā un uz redzēšanos.

Kopā Latvijas izlasei par rezultātu 5, jāņem vērā ka spēlējām tomēr pret klasi augstāku komandu. Par pašatdevi un cīņassparu 2, neredzēju, ka kaut vienam degtu acīs dzirkstele. Diemžēl.

     [+] [-]

, 2010-09-04 08:52, pirms 14 gadiem
kozis rakstīja: Artjoms Rudņevs 6 - bija aktīvs atšķirībā no visas pārējās komandas.
6...lol..bija aktivs...

     [+] [-]

, 2010-09-04 10:02, pirms 14 gadiem
piekrītu kozim

  +6 [+] [-]

, 2010-09-04 10:23, pirms 14 gadiem
askold gribētu objektīvāku vērtējumu.gribētu redzēt pašreizējo spēlētāju fizisko testu rādītājus..izskatās ka viena daļa tikai staig''a pa laukumu.ja nevar savu pretspēlētāju apspēlēt ar meistarību,tad aizsardzībā viņš ir tā jādušī,jākompensē ar ar cīņas garu un fizisko.laizāns,astafjevs,vakar verpakovskis,rubins bij kā nodzīti zirgi,knapi kājas vilka.pret laizānu astafjevu esmu spēlējis 2 gadus atpakaļ,tik vājus futbolistu vēl nebiju redzējis tādā līmenii.asuma nekāda,viņu pretspēlētāji dara ko grib,tāpēc jau izlase agonē,centrā nevar spēlēt 2 mazatlētiski spēlētāji,1 ir jābūt gatuzo tip špīlerim,un ja vēl viens malējais velkās tad vispār ir cirks.kā var likt uzbrucējiem skaidri't starp 4,5 aizsargiem,tā ir pašnāvība,vai nu presings ir kolektīvs,vai viņa nav,jo lieki tiek patērēti viņu spēki,un viņu nav tad kad šie saņem bumbu, to reto reizi.neizprotu starkova filazofiju.un vēl,mūsdienu futbolā malējie aisargi tik gari augumā nespēlē,viņiem ir jākursē gar savu malu,jāpieslēdzās uzbrukumiem,kas gariem spēlētājiem ir problēmas,un 100 ir jāskrien vismaz 11 sek.par malējiem aizsargiem var nospēlēt kāds prātīgs malējais pussargs,protams ja viņam nav tikai 9 klases.kaukādam intelektam arii ir jābāt

     [+] [-]

, 2010-09-04 12:01, pirms 14 gadiem
rroliks rakstīja: askold gribētu objektīvāku vērtējumu.gribētu redzēt pašreizējo spēlētāju fizisko testu rādītājus..izskatās ka viena daļa tikai staig''a pa laukumu.ja nevar savu pretspēlētāju apspēlēt ar meistarību,tad aizsardzībā viņš ir tā jādušī,jākompensē ar ar cīņas garu un fizisko.laizāns,astafjevs,vakar verpakovskis,rubins bij kā nodzīti zirgi,knapi kājas vilka.pret laizānu astafjevu esmu spēlējis 2 gadus atpakaļ,tik vājus futbolistu vēl nebiju redzējis tādā līmenii.asuma nekāda,viņu pretspēlētāji dara ko grib,tāpēc jau izlase agonē,centrā nevar spēlēt 2 mazatlētiski spēlētāji,1 ir jābūt gatuzo tip špīlerim,un ja vēl viens malējais velkās tad vispār ir cirks.kā var likt uzbrucējiem skaidri't starp 4,5 aizsargiem,tā ir pašnāvība,vai nu presings ir kolektīvs,vai viņa nav,jo lieki tiek patērēti viņu spēki,un viņu nav tad kad šie saņem bumbu, to reto reizi.neizprotu starkova filazofiju.un vēl,mūsdienu futbolā malējie aisargi tik gari augumā nespēlē,viņiem ir jākursē gar savu malu,jāpieslēdzās uzbrukumiem,kas gariem spēlētājiem ir problēmas,un 100 ir jāskrien vismaz 11 sek.par malējiem aizsargiem var nospēlēt kāds prātīgs malējais pussargs,protams ja viņam nav tikai 9 klases.kaukādam intelektam arii ir jābāt
+vēl pastāv tāda lieta-savlaicīga maiņa.. nafig bija turēt Rubīnu tik ilgi laukumā,ja viņš jau pirmajā puslaikā vilkās un nespēja radīt nekādu spiedienu savā flangā...

  +2 [+] [-]

, 2010-09-04 13:46, pirms 14 gadiem
Nu pēc spēlētāju izvērtējuma varētu spriest, ka tīri normāli nospēlējām, bet šī īstenībā bija viena no vājākajām spēlēm Starkova otrā termiņa laikā.

     [+] [-]

, 2010-09-05 21:51, pirms 14 gadiem
Uzbrukums ļoti vienveidīgs(ja to par uzbrukuma maz var nosaukt), sitam bumbu na haļavu uz priekšu, ar cerību, ka gan jau Māris aizskries.
Laizānu ar Rubinu pensijā, neskatoties uz Astafjeva vecumu, manuprāt tieši viņš spēle manāmi labāk par abiem iepriekš minētajiem.
Pret Maltu gribētos redzēt Māri un Rudņevu pamatsastāvā.
Ja šis atlases cikls būs tik bēdīgs, kā pirmā spēle, tad manuprāt Starkov, būtu laiks atkāpties. Daudz esi laba darījis, bet piedot, futbolā ir jāmāk arī UZBRUKKT!!!

     [+] [-]

, 2010-09-06 19:06, pirms 14 gadiem
Gorkšam vajadzēja labāku vērtējumu, bet Mihadjukam un Rubinam sliktāku!