Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Draugiem melot nedrīkst

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Draugiem melot nedrīkst
Pēc LHF Valdes sēdes lēmuma nav saprotams, vai Leonīds Beresņevs saglabā U-20 izlases trenera vietu, vai arī tur strādās kāds cits.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Kādu laiku pēc tam, kad Latvija bija dabūjusi prezidentu ar vislatviskāko uzvārdu Bērziņš, mobilajā tālrunī atskanēja uzmācīgāks pīkšķis nekā parasti. Nodomāju: aha, puika no Anglijas vēlas uzzināt smalkāk par to, kā Zatlers atlaidis pats sevi un kā viņa vietā ticis viens no daudzajiem Latvijas Andriem Bērziņiem. Taču zvanīja vecais draugs Tonijs no Fisenes.

Zinu, ka Tonijs nekad tāpat vien nezvana un nav viņa stilā apjautāties, vai pirts, kurā pērāmies 2006. gada pasaules čempionāta laikā, vēl kurināma. Skaidrs, ka vecajam blēdim, kuru pazīst lielākā daļa Vācijā spēlējušo Latvijas hokejistu, kaut kas aiz ādas. Tonijs ilgi neliek gaidīt. Vai tā tiesa, ka mūsu Hokeja federācija grasoties izsludināt konkursu uz valsts izlases trenera amatu. Atbildu, ko zinu: ka tādas runas esmu dzirdējis, bet līdz 26. jūlija LHF valdes sēdei droši vien nekas netiks lemts. Un vēl nav zināms, vai lems arī tad.

Kaut kur interneta mūžamežos kolēģis dzirdējis, ka Kirovs jaunajam, bet t.s. atbrīvotajam trenerim gatavs maksāt 200 000 eiro par sezonu. Apliecinu, ka es arī par tādu skaitli esmu dzirdējis. Tonijs, protams, ir arī dzirdējis par to, kā Lipmans uzmetis Ozoliņu. Un baidās, vai tas pats nedraud viņa potenciālajam klientam, ko vienkāršības labad sauksim par Ralfu, bet Krīgers gan tas nav. Tas nav arī Ūve Krups, kurš Vācijas izlasi nomainīja pret Ķelnes "Haie" - arī Vācijas hokeja federācija iestājās par to, ka viņu izlases treneris nedrīkst strādāt nevienā klubā.

Stāstu Tonijam, ka Latvija gribēja iet Vācijas pēdās: proti, nacionālai un U-20 un varbūt pat U-18 izlasei viens treneris. Zinot, ka "Dinamo" pēc būtības ir izlases bāzes klubs, tas nav nekas traks. Bet vācu draugs pāršķirstījis "Sporta Avīzes" pasaules hokeja čempionātam atvēlēto numuru, un skaitīt prot. Kā šis atbrīvotais treneris (arī U-20!) varēšot iepazīties ar gandrīz 200 ārpus Latvijas spēlējošajiem hokejistiem.

Mierinu kolēģi, ka visi 200 nav ne nacionālās, nedz arī U-20 vai U-18 kandidāti, bet par pamatu ņemot pērno sezonu, kandidātu skaits atsevišķās valstīs varētu būt šāds:
ASV/Kanāda - 7 kadri lielajai izlasei, 13 - U-20 un 6 - U-18
Zviedrijā: 2-7-8
Krievijā: 7-0-3
Somijā: 3-5-0
Šveicē: 1-5-3
Vācijā: 1-4-0
Austrijā: 0-0-2
Francijā: 2 lielai izlasei noderīgie, Anglijā, Baltkrievijā, Kazahstānā, Čehijā un Itālijā - pa 1.

Stāstu, ka Lindstrēma laikos bija vismaz viens šāds brauciens uz Ameriku un, ka tagad domāts darīt tāpat. Taču pamatmasa joprojām būs "Dinamo", junioriem HK "Rīga" un jauniešiem - HK "Rīga-2", kur divi Aigari - Cipruss un Razgals kādu laiku vētī potenciālos kandidātus. Par mūsu hokeja federācijas un "Dinamo" savstarpējām "draudzīgajām" attiecībām vācietis sen ir lietas kursā, arī Vācijā tā gadoties, taču tur federācija stingri turot grožus savās rokās un, ja kāds arī esot tik ļoti noguris, ka nepietiekot spēka pasaules čempionātam, viņiem tā liela problēma neesot. Galu galā vāciešu ir 80 miljoni.

Uz vaicājumu, kad vasarā kopā uz kādiem testiem vai nometni nāks U-20, kam čempionāts elites grupā no 26. decembra Kanādā un kur varbūt jau grupā iespējams uzvarēt Šveici un Slovākiju, varu tikai bilst, ka mums juniori tradicionāli pirmo reizi tiek pārbaudīti augusta beigās Žoltoka kausā. Ka līdz tam viss ir pašplūsmā. Ka Latvijai U-20 izlase ir otršķirīga lieta un, ka varbūt U-20 pat ir savs galvenais treneris - Leonīds Beresņevs. Bet varbūt arī nav...

Un kā šie U-20 un U-18 ārzemju kadri uzzinot, ka viņi ir izlases kandidāti? Vācijā jau vasaras vidū federācijas mājas lapā esot gan kandidātu saraksts, gan nākamās sezonas plāns. Bilstu Tonijam, ka jūnija sākumā vāciešiem tas vēl nav, bet to, ka es kā "Sporta Avīzes" žurnālists par to esmu rakstījis līdz riebumam, vācu draugs zina jau sen.. Nosmejamies, ka Latvijai labi, ka neesam kā Kanāda, kas nākamās nedēļas nogalē Kalgari rīko četru dienu nometni U-20 un U-18 izlašu vārtsargiem. Desmit juniori un seši jauniešu vecuma vārtsargi tiks vētīti un apmācīti.

Uz vaicājumu, kāpēc mēs vasarā nevētījam vai vismaz nepavērojam, ko prot ārzemēs spēlējošie U-20 un U-18 kandidāti, man atbildes nav. Ar Toniju parunājam vēl par šo un to, bet jūtu, ka viņa interese tā kā mazliet noplok. Taču draugiem melot nedrīkst! Nezinu, vai es ar saviem bēdu stāstiem neaizbaidīju kādu labu treneri, kurš atrotītām piedurknēm bijis gatavs par 200 000 eiro sezonā celt latvju hokeju saulītē. Bet varbūt man izdevās saglabāt vietu pašmāju treneriem?

Gribētos rakstu beigt kā kolēģim Pučem, ka būs labi. Taču neesmu pārliecināts, ka tā būs.

Slēpts komentārs: Neslund

 +10 [+] [-]

, 2011-06-03 11:03, pirms 13 gadiem
Neslund rakstīja: Par ko ir raksts? Tā arī neiebraucu...
LHF nejēdzību īss konspekts izlašu sakarā

  +6 [+] [-]

, 2011-06-03 11:59, pirms 13 gadiem
Neslund rakstīja: Par ko ir raksts? Tā arī neiebraucu...
Par to, ka Beresņemu ne tikai izmeta no lielās izlases, bet iespējams arī izmetīs no jaunatnes izlases.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-06-03 18:26, pirms 13 gadiem
žirga rakstīja: un tonijs ir belavskis ????
Nē, Beļavska vārds ir Aleksandrs. Tonijs ir kāds noslēpumains vācietis.

     [+] [-]

, 2011-06-03 23:21, pirms 13 gadiem
Rexis95 rakstīja: Nē, Beļavska vārds ir Aleksandrs. Tonijs ir kāds noslēpumains vācietis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-04 23:21, pirms 13 gadiem
Man aizdoma ir ka tas ir Tomans. Nezinu vai straadaa par treneri, bet saistiits ar hokeju, un dziivojis (dziivo?) vaacijaa...