Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Zubkov, atdod zeltu Melbārdim!

Zubkov, atdod zeltu Melbārdim!
Ja Mahata nebūtu nodarbojies ar pašdarbību, varbūt uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena nebūtu lēkājuši krievi?
Foto: Scanpix/REUTERS

Skandāls izraisījies Vācijā, kur atklājies, ka bobsleja pilots Manuels Mahata Sočos palīdzējis olimpiskajam čempionam krievam Aleksandram Zubkovam. Kas mums no tā? Varbūt Lielais Osis būtu kļuvis par olimpisko čempionu.

Vācu bobslejistiem Soču spēlēs klājās pavisam vāji. Augstākā vieta divniekos bija Frančesko Frīdriha pilotētajam divniekam, bet četriniekos Maksimiliāns Arndts tika līdz astotajai vietai. Tāpēc, kā tas pierasts lielajās valstīs, tiek meklēti vainīgie. Izrādās, ka Zubkovs četrinieku mačus olimpiskajās spēlēs Sočos uzvarējis, izmantojot vācieša Mahatas slieces. Mahata nekvalificējās Soču spēlēm, tāpēc slieces izlienēja krieviem. Krievi to nekavējās izmantot, un Zubkovs tika kronēts par divkāršu olimpisko čempionu.

Kāda daļa mums gar vāciešu kreņķiem, ja mēs braucam viņiem pa priekšu? Lai tak diskvalificē Mahatu uz gadu un liek viņam maksāt 5000 eiro soda naudu – varbūt kādām sliecēm būs mazāk naudiņas! Vismaz viena konkurenta būs mazāk. Tomēr, paurbinot dziļāk, rodas jautājums par to, ko būtu iespējis izslavētais Zubkovs bez vācieša piegādātajām sliecēm?

Par ko pie lielā zvana citiem vāciešiem par biedinājumu šobrīd kar Mahatu? Viņš, redzot, ka olimpiskajām spēlēm četriniekos, kur viņš vienmēr kotējies augstāk nekā divniekos, Vācijas izlasē neiekļūst, sāka koncentrēties 2015. gada pasaules čempionātam savā trasē Vinterbergā un pašam domātās šveiciešu uzmeistarotās slieces izsniedza Zubkovam. Tagad Berhtesgādenē dzimušais potsdamietis var atvadīties no šī sapņa, jo pārējie vācieši ņēmuši ļaunā šādu brīvdomību.

Iedziļinoties notikušajā, formāli Vācijas bobsleja funkcionāriem nav nekāda iemesla diskvalificēt sportistu. Viņš slieces iegādājies par saviem, nevis, kā tagad ir modē teikt, Vācijas nodokļu maksātāju līdzekļiem. Sabiedrisko fui gan viņam var izteikt, korekti un solīdi tas arī varbūt nav, taču ar šveiciešiem bijusi noruna – ja neder pašam (nevajag šosezon), lai dod Zubkovam. Vai, kā un ar ko krievi šveiciešus apstrādājuši, lai būtu šādi nosacījumi, jau ir cits stāsts, bet slieces līdz Zubkovam nonākušas. Mahata pataisīts par grēkāzi, jo neviens netraucēja Vācijas Bobsleja un kamaniņu sporta savienībai izstrādāt slieču lietošanas noteikumus jau pirms šī gadījuma. Būtībā tagad Mahata tiek sists par pašas federācijas neizdarību, kaut arī diskvalifikācijas formulējums dod apmēram šādu vēstījumu: “Tev nebūs nepadalīties ar savējiem!” Savulaik arī Vācijas izlases vecākais treneris Kristofs Langens tirgoja savu tehniku ārzemniekiem pa kreisi un pa labi, taču šobrīd viņš uzsver, ka tas noticis tikai pēc savu ražojumu piedāvāšanas vāciešiem. Nopirkšanai, nevis dāvanai.

Par to, ka krievs varbūt startēja ar šīm sliecēm divniekos, Oskara Melbārža izcīnītajai piektajai vietai ne silts, ne auksts – līdz medaļām vienalga neaizsniegties. Cita aina paveras četriniekos, kur Osis no Zubkova četru braucienu summā atpalika par 0,09 sekundēm. Ja pieņemam, ka paša Zubkova slieces bija sliktākas un viņa rezultāts summā ar paša tēvijas ražojumu būtu bijis sliktāks, katrs pats var spriest, kurš būtu bijis čempions – varbūt izbijušais Irkutskas apgabala sporta ministrs, bet varbūt Melbārdis. Tomēr, ja vācieši uzskata, ka Mahata viņiem sačakarējis olimpiādi, tad acīmredzot ar to domā kādu no medaļām. Četriniekos Arndtam līdz bronzai pietrūka 0,43 sekundes. Ja vācieši uzskata, ka varēja iegūt medaļu, braucot 0,43 sekundes ātrāk ar Mahatas sliecēm, kāpēc lai latvieši nevarētu uzskatīt, ka Oskars Melbārdis ar puišiem Sočos nebūtu kļuvuši par olimpiskajiem čempioniem, paliekot tikai 0,09 sekundes aiz Zubkova? Varbūt arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai jālūdz diskvalificēt Mahatu uz mūžu par Mahatas sazvērestību, nenovēršama morālā zaudējuma nodarīšanu Latvijas bobslejam un zelta medaļas pazaudēšanu, bet Zubkovs jārosina izcīnīto zeltu atdot latviešiem?

  +9 [+] [-]

, 2014-03-03 20:47, pirms 10 gadiem
Kada jega no si berna raksta ? Es teiksim nezinu no kurienes musejiem nak slidas, galvenais ir rezultats, ja slidas nebija apstradatas neatlauti tad viss ir godigi, bet sadi padumji raksti maksas sadala gan ir nevieta, vajadzetu tomer ta nopietnak piedomat pie maksas satura kvalitates nevis tikai leti dzeltena stila parkopet rakstu un beigas pielikt vienu dumju rindkopu klat.

  +4 [+] [-]

, 2014-03-03 22:14, pirms 10 gadiem
Šausmas, kas tas par rakstu? Tad jādiskvalificē arī tās komandas, kuras brauca ar Latvijā ražotiem bobiem? Te tikai starpība, ka mēs tos pārdevām, nevis aizdevām.

     [+] [-]

, 2014-03-03 22:39, pirms 10 gadiem
Vai tad ir aizliegts dalīties ar sliedēm?

  +7 [+] [-]

, 2014-03-04 00:15, pirms 10 gadiem
Kur sporta avīze ņem tik murgainus autorus?

  +2 [+] [-]

, 2014-03-04 05:46, pirms 10 gadiem
Es tā arī nesapratu,kas ir gribēts pateikt ar šo murgojumu.Slieces vai nu atbilst tehniskajiem parametriem vai arī nē.Kas viņas ražojis-nav svarīgi,kaut vai Jaungvinejas papuasi.

  +5 [+] [-]

, 2014-03-04 06:26, pirms 10 gadiem
Dievs,dod mums atpakaļ Armandu! Šitie "slapjie sapņi" jau apnikuši iekš SA+
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-04 10:25, pirms 10 gadiem
Nu gan autors muļķības sarakstijis, kas mūsējiem liedza aizņemties labākas slieces. Tas taču nav aizliegts bet vācieši lai paši tiek galā ar savām ētikas un goda kodeksa problēmām.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-04 11:59, pirms 10 gadiem
Cik sapratu, tad autors ierēc par vāciešiem.