Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Zirnekļi lien uz ... burkām

Zirnekļi lien uz ... burkām
Juris Savickis un Kirovs Lipmans nav labākie draugi un maz ticams, ka tādi būs...

Foto:sc.lv

Sanda Ozoliņa pēkšņā atgriešanās izlasē padara Latvijas hokeja dzīvi maķenīt krāsaināku, taču – sauksim to par redzamo jeb publisko daļu. Šobrīd aizkulisēs notiek ne mazāk interesanti manevri, kas noteikti ietekmēs nākamo sezonu – gan izlases, gan Rīgas „Dinamo” sakarā.

Kas iekoda Ozoliņam, ka viņš pēkšņi mainīja savas nelokāmās domas izlases sakarā? Gan jau uz šo jautājumu Sandis pats kādu dienu atbildēs... Laikam jau šobrīd svarīgs ir nevis šis iemesls, bet gan gaidāmais rezultāts, ko lielais kapteinis ar izlasi kopā šajās dienās centīsies sasniegt. Proti, izcīnīt ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm. Ja tas izdosies, tad – kāda starpība, kāpēc Ozoliņam nozvanīja pulkstenis...
 
Kas attiecas uz fronti citā pagalmā, pārstāstīšu kādu sapni, ko vienrīt pēc pamošanās pierakstīju. Varbūt kāds nav pamanījis, taču LHF prezidentam Kirovam Lipmanam pēdējo mēnešu laikā ir sanācis satuvināt savu un Rīgas „Dinamo” vadības orbītu. Zīmīgi, ka iniciators šai nosacītajai brālībai ir Kirovs, nevis kalvīši un pārējie zvēri... Tas lielā mērā saistīts ar briestošo darījumu ap arēnu „Rīga”, kur gaumīgā formā tiek runāts par īpašnieku maiņu. Jaunie darītāji visticamāk būs „Dinamo” interesēm pietuvināti cilvēki. Jo – tāpat kā nauda hokeja klubam, arī nauda arēnas pirkšanai tiek vesta no Krievijas. Gājiens tiek attaisnots ar vīziju, ka klubs bez savas zāles patiesībā jau tāda utubungu padarīšana vien ir – tā vērtība ir ļoti piezemēta. Kopā ar arēnu – jau cita runa. Te parādās vismaz loģiska  biznesa domāšana, kas agrāk vai vēlāk novedīs Rīgas „Dinamo” līdz tirgus letei, vai – vismaz objektīvai vērtībai. Tātad – arēna nonāk „Dinamo” ietekmes zonā un tas pilnībā izskaidro Lipmana luncināšanos gar Skanstes ielas duravām. Ko viņam tagad darīt? Pasaules čempionāta iespējamā rīkošana pēc četriem gadiem pieteikta, arī izlasei nepieciešams paksis... Redz, pirms trīs mēnešiem Kirovs nosaukāja visus, kas uzdevās par „Dinamo” vadību, bet tagad sanāk – būs vien pie šiem „nekompetentajiem cilvēkiem” jāiet un jārunā par arēnas izmantošanu. Te nu ar akmeni nesviedīsi... Tomēr, kā jau normāls žīds, Lipmans iet vēl tālāk par šo briestošo aktualitāti.
 
Pilnīgi iespējams, ka Tedam Nolanam kādā brīdī piedāvā turpināt vadīt ne tikai izlasi, bet arī... Rīgas „Dinamo”. Tas tiekot šobrīd svērts un pārspriests. Kirovam no savas puses interese viena – nu, veči, sakārtojam beidzot mūsu attiecības... Tas tulkojumā nozīmē: jums ir problēmas atrast normālu galveno treneri, man ir problēmas viņam maksāt algu. Variants, ka „Dinamo” jaunajā sezonā izvēlas Nolanu, nav nemaz tik nereāls, vēl jo vairāk tāpēc, ka jau iepriekš ticis uzsvērts – mums vajag treneri, kurš ir „orientēts uz Rietumu hokeja kvalitātēm”. Tajā pašā laikā klubā arvien skaidrāk nobriest pārliecība, ka viņiem vajag ne tikai jaunu treneri, bet arī... veco kapteini. Ideja par Ozoliņa dabūšanu pie ierastajiem pienākumiem arī ir karsta. Kādā statusā? Nu, tas jau ir gaumes, vajadzības un gribēšanas jautājums... Maz ticams, ka Sanda atgriešanās izlasē ir saistīta ar Nolana iespējamo parādīšanos „Dinamo” klubā, taču, piekritīsiet – tā gan būtu amizanta saspēle, sakritība... Tostarp ideja, ka izlasei un lielajam klubam ir viens treneris, nav nekas jauns. Par to ir spriests jau agrāk. Vien federācijas un kluba vadības sarežģītās savstarpējās attiecības spiedušas šo jautājumu nolikt malā. Ja, piemēram, Nolans ir „Dinamo” treneris, Kirovam tajā pašā stundā ir uzreiz citas pozīcijas, kad viņš klubam atgādinātu par valstsvienības interesēm. Kas dinamiešiem atliktu? Lipmans pēdējos gados ir pāris reizes tā ieberzies savos pamata biznesos (Grindex un Gavrilovs, Metalurgs un Zaharjins), ka maz ticams, viņš tagad hokeja virtuvītē vieglprātīgi piededzinās putriņu... Tas, ka Kirovam šobrīd ir plāns, nav nekādu šaubu. Cita lieta, ka ar līdzīgām pīpēm uz jumta sēž arī svētā trijotne – Kavītis, Savickis un Ulmanis. Jautājums būs – kurš kuru apspēlēs un, vai šīs īpatnējās zirnekļu kaujas stikla burkā neizmantos kāds trešais...

 +12 [+] [-]

, 2013-02-03 18:57, pirms 11 gadiem
Armands nedaudz ieskicējis aktualitātes
Slēpts komentārs: mikiits

  +3 [+] [-]

, 2013-02-03 19:15, pirms 11 gadiem
Tiešām interesanti, kas ir par iemeslu tādai principā negaidītai Ozoliņa spēlēšanai izlasē! Olimpiāde?

  +5 [+] [-]

, 2013-02-03 19:21, pirms 11 gadiem
Salvis74 rakstīja: Tiešām interesanti, kas ir par iemeslu tādai principā negaidītai Ozoliņa spēlēšanai izlasē! Olimpiāde?
To tev neviens šobrīd nepateiks, jo Pučes stilā ir rināt par visu izmantojot tēlainus izteiksmes līdzekļus..
Vai nu viņš nezin, vai netaisās to teikt... Tik cik uzkurina emocijas un ieintriģē lasītāju ...
Aptuveni tas pats, kas visu vasaru bija ar OZO jauno klubu... Tulīt tulīt, pat datumi bezmaz nosprausti, bet nekā

  +3 [+] [-]

, 2013-02-03 19:22, pirms 11 gadiem
Tās beigas par trešo intrigai, vai ne?

  +5 [+] [-]

, 2013-02-03 19:27, pirms 11 gadiem
Lielie vīri peras pa LV hokeja varžu dīķi.
Interesanti būtu,ja no tā vien augtu arī spēlētāju meistarība.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 19:30, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Lielie vīri peras pa LV hokeja varžu dīķi.
Interesanti būtu,ja no tā vien augtu arī spēlētāju meistarība.
Uz papīra izlase kļūsts meistarīgākā pēc OZO iekļaušanas
Laikam jau par varžu dīķi vairāk precizitāšu būs pavasarī vai vasarā, kad tiks atbildēts uz jautājumu: kas ir un būs ar RD ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 20:46, pirms 11 gadiem
Nolans tas butu ļoti labs variants .....!!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-03 20:50, pirms 11 gadiem
LV spēlētāji jau vienreiz parādīja,ka nesaprot rietumu treneru domu gājienu. Un arī Masaļsksi it kā kādā intervijā esot teicis,ka izlases spēlētāji īsti nesaprotot ko Nolans no viņiem vēloties.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 21:31, pirms 11 gadiem
Interesanti būs redzēt, kā kritīsies Nolana akcijas, ja zaudēs kvalifikācijas turnīru! Da viņu tur pat nelaidīs, tāpat kā Ozo.

  -3 [+] [-]

, 2013-02-03 21:32, pirms 11 gadiem
Nolans gan pie Dinamo gan pie izlases stūres būs traģēdijas izlasei. Neizbēgami.
Jau tagad daļa dinamiešu ir smagas problēmas ar motivāciju savākties izlasei. Pēc Nolana stāšanās amatā izlase būs tikai vēl viens nogurdinošs turnīrs pēc KHL sezonas beigām (ar komandas biedriem un vadību, kas pa sezonu jau apnikusi) par kuru turklāt neko nemaksā.

     [+] [-]

, 2013-02-03 21:37, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: LV spēlētāji jau vienreiz parādīja,ka nesaprot rietumu treneru domu gājienu. Un arī Masaļsksi it kā kādā intervijā esot teicis,ka izlases spēlētāji īsti nesaprotot ko Nolans no viņiem vēloties.
Nolans ir ļoti labs treneris (NHL sezonas labākā trenera balvu tā pat vien nedod), taču jāpiekrīt, ka mūsu hokeja stila (nestila?) spēlētājiem visā sezonas garumā spēlēt šādu Nolana un Rautakalio hokeju nav pa prātam.
Izlasē uz pāris spēlēm Nolans tā pat spēlētājus nelauž, dod padomus un tas arī viss, bet ja viņš ķertos pie RD stūres, tad rezultāts būtu tāds pats kā ar Peku.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-03 21:56, pirms 11 gadiem
Treneris ir viena lieta...bet ar Saviski ka GM, pat lielakie hokeja guru aplauzīes pie RD stūres..

  +4 [+] [-]

, 2013-02-03 22:17, pirms 11 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Uz papīra izlase kļūsts meistarīgākā pēc OZO iekļaušanas
Manuprāt, daudz būtiskāk ir tas, ka ģērbtuvēs būs kāds, kurš visu to spēlētāju kopumu varēs "savākt". Nu vismaz mēģinās...

  +4 [+] [-]

, 2013-02-03 22:44, pirms 11 gadiem
labs raksts! paldies!

  +6 [+] [-]

, 2013-02-03 23:58, pirms 11 gadiem
Nolanu par Dinamo treneri un Ozo,ja vēlas vēl spēlēt,atpakaļ komandā,bet,ja meklē citu nodarbošanos pēc sezonas,Opuļska vietā,bet Savickis jau nepiekritīs,pārāk lielas personības klubā viņam neder,negrib būt otrais,bet saglabāt savu ģenerāļa statusu

  +2 [+] [-]

, 2013-02-04 01:48, pirms 11 gadiem
Nedaudz šaubos vai Nolans vēlas visu sezonu trenēt komandu, jo, ja vēlētos, sen to darītu.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 09:21, pirms 11 gadiem
guntarsr rakstīja: Nedaudz šaubos vai Nolans vēlas visu sezonu trenēt komandu, jo, ja vēlētos, sen to darītu.
Its all about money draudziņ

  +2 [+] [-]

, 2013-02-04 09:52, pirms 11 gadiem
guntarsr rakstīja: Nedaudz šaubos vai Nolans vēlas visu sezonu trenēt komandu, jo, ja vēlētos, sen to darītu.
Viņš to nedera jo iekš Ameriks sabrauca augumā GM un neviena NHL komanda viņu neņem Viņš nav no tiem kas kādam pielaizās, lūk kāpēc attapies šeit iekš Lv.

     [+] [-]

, 2013-02-04 21:51, pirms 11 gadiem
Nolans jau šovasar bija viens no kandidātiem galvenā trenera amatam vienā no Šveices klubiem, tā kā trenēt viņš grib, jautājums tikai ko un kad.

     [+] [-]

, 2013-02-04 22:41, pirms 11 gadiem
Prasas jau prasas kartigas parmainas ta ja kantori!!!!!!!

     [+] [-]

, 2013-02-06 01:07, pirms 11 gadiem
triotnei nav/nevajag plānu, viņi tā pat ir čekist uj tas ir lieliski