Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

„Nešķiramie” Indrašis un Karsums. Atkal

„Nešķiramie” Indrašis un Karsums. Atkal
Dinamo "vilcēji" Vai vilks arī Latvijas izlasi? Foto: Rīgas Dinamo ofic. profils facebook.com

Interesanti, vai Latvijas izlases vadonis Teds Nolans izmantos un akcentēs Dinamo iestrādāto tandēmu 'Karsums – Indrašis', vai meklēs vīriem labāku pielietojumu atšķirīgās kombinācijās? Ikdienā savos klubos spēlējošu Latvijas hokejistu tandēmu nav daudz, turklāt šis ir diezgan produktīvs. Vai viņi šosezon būtu tikpat rezultatīvi dažādās maiņās? Latvijas hokejistu janvāra Top 7.

1. Miks Indrašis

Janvārī uz KHL ledus divi rezultatīvākie latvju bāleliņi, kuru skaita ziņā tur šosezon nav mazums, ir Rīgas Dinamo uzbrukuma līderi Miks Indrašis un Mārtiņš Karsums. Abiem pa 7 rezultativitātes punktiem un identiskā proporcijā 4+3. Tomēr Indrašim komplektā ienācies labāks lietderības koeficients (+1) nekā kolēģim, kā arī septiņi punkti ir sapelnīti mazākā spēļu skaitā (9 spēlēs). Vēl jāpiebilst, ka Indrašis ir viens no četriem Rīgas dinamiešiem, kuriem janvāra summā ir pozitīvs lietderības koeficients. Ne velti viņš ir viens no nedaudzajiem Dinamo uzbrucējiem, kas reāli izsaukti uz Latvijas izlases treniņnometni pirms Olimpiskās kvalifikācijas turnīra. Jāatkārtojas, bet kurš pirms gada vai kaut pusgada varēja prognozēt, ka tosezon darba ikdienā Liepājas Metalurga un HK Rīga apcirkņos spēlējošais Miks Indrašis būs otrs rezultatīvākais spēlētājs Dinamo ierindā un vispār otrs rezultatīvākais Latvijas hokejists KHL čempionātā?

2. Mārtiņš Karsums

Kāds no Dinamo treneriem savulaik teica, ka Karsuma profesionalitātes līmenis ir tik augsts, ka labas un sliktas spēles viņa izpildījuma kvalitātē atšķiras ļoti nedaudz. Šo tēzi apliecinot, Mārtiņš Karsums ir viens no retajiem Latvijas uzbrucējiem KHL-ā, no kura bija gaidīts un arī tika sagaidīts vairāk nekā no citiem. Janvāra 10 spēlēs Karsumam 7 punkti (4+3) un lietderība -3. Protams, Mārtiņa Karsuma janvāra „atdzimšanā” liela nozīme ir pirmās maiņas sastāvā „piejauktā” Ščehuras faktoram, taču nevar nenovērtēt arī Mika Indraša atlikšanu atpakaļ pirmajā maiņā. Karsuma – Indraša tandēms kopumā šosezon izskatās tīri labi – kā savulaik ar Džonsonu, tā tagad ar Ščehuru. Savukārt, leģionārs Pols Ščehura starp abiem kļuvis vēl pamanāmāks. Janvārī Ščehura bija rezultatīvākais Rīgas Dinamo spēlētājs – 10 spēlēs 10 (4+6) punkti un labākais lietderības koeficients Rīgas klubā mēneša summā (+6).

Kopumā līdzšinējās regulārās sezonas gaitā Mārtiņš Karsums ir rezultatīvākais Latvijas hokejists KHL. T.i., 31 punkts (14+17) 38 spēlēs. Šis ir viens no iemesliem, kādēļ no Dinamo kapteiņa tiks gaidīts vairāk arī Latvijas izlases ierindā Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā.

3. Oskars Bārtulis

Šosezon KHL, neskaitot Rīgas Dinamo sastāvā nodarbinātos 8 aizsargus, cīnās vēl 4 aizsargi ar Latvijas pavalstniecību – Bārtulis, Kulda, Ozoliņš, Pujacs. Visi ir krietni pacīnījušies savos klubos. Artūrs Kulda Sibir vienībā epizodiski paspīd ar rezultativitāti. Sandis Ozoliņš uzņēmies kapteiņa pienākumus Atlant komandā, palīdzot tai iestudēt uzvaru seriālu un cīnoties par vietu izslēgšanas spēlēs. Georgijs Pujacs ir stabila vērtība Austrumu konferences līdervienībā Avangard.

Janvāra snieguma summā lietderīgākais Latvijas aizsargs uz KHL ledus ir izrādījies Doņeckas Donbass pārstāvis Oskars Bārtulis, kuram KHL 9 spēles tikai viens rezultativitātes punkts (0+1), bet lietderības koeficients +8. Labākais starp visiem Latvijas hokejistiem KHL! Cita starpā, janvārī Bārtulim kopā ar Donbass fiksēta dalība IIHF Kontinentālā kausa Superfināla turnīrā, kur 3 spēlēs Doņeckas vienība izcīnīja uzvaru, kļūstot par kausa ieguvējiem. Statistiķi Bārtulim fiksējuši dalību visās 3 spēlēs; rezultativitātes punktu nebija, bet lietderība neitrāla.

4. Krišjānis Rēdlihs

Rīgas Dinamo aizsargiem ar lietderību janvārī veicies itin bēdīgi. Gada pirmā mēneša spēļu summā neviens Rīgas komandas aizsargs nav bijis „pozitīvs”. Vien Oskaram Cibuļskim plus-mīnus koeficients sakārtojies neitrāls. Tomēr Dinamo aizsargs Krišjānis Rēdlihs ir bijis trešais rezultatīvākais Latvijas hokejists KHL čempionātā. Kr. Rēdliham ir sakrājies tikpat punktu (7), cik rezultativitātes līderiem Indrašim un Karsumam, tikai, ka visa rezultativitāte ienākusies ar piespēlēm (0+7). Lietderība gan kritiska... (-5)

5. Artūrs Mickēvičs

Liepājas Metalurgs galvenā komanda Baltkrievijas ekstralīgā janvārī aizvadīja 10 spēles, uzvarot četrās no tām. Tas ļauj liepājniekiem ieņemt 5. vietu stiprāko sešiniekā (A grupa) un briest uz „sābru” čempionāta izslēgšanas spēlēm salīdzinoši pieklājīgās pozīcijās. Janvāra spēlēs Liepājas Metalurgs ierindā rezultatīvākais spēlētājs ir izrādījies uzbrucējs Artūrs Mickēvičs. Viņam janvāra 10 spēlēs sakrāti 11 punkti (5+6), bet diemžēl negatīva lietderība (-2). Starp citu, Mickēvičs ir kļuvis par Liepājas Metalurgs vienības rezultatīvāko spēlētāju visas līdzšinējās sezonas summā; šobrīd 45 spēlēs 37 punkti (18+19) un lietderība +7. Pērnsezon liepājnieku rezultatīvākais spēlētājs BAČ-ā bija Gunārs Skvorcovs, kuru šosezon „iemēģina” Rīgas Dinamo. Vai tas nozīmē, ka 2013. gada vasarā gaidāma Artūra Mickēviča parādīšanās Dinamo treniņnometnē?

6. Ņikita Jevpalovs

Pēc Latvijas U-20 izlasei ne īpaši veiksmīgā Junioru pasaules čempionāta „savā druvā” Kanādas junioru elitē veiksmīgi atgriezies un rezultatīvi „ecē” Latvijas junioru valstsvienības rezultatīvākais uzbrucējs Ņikita Jevpalovs (dz. 1994.). QMJHL līgas Armada de Blainville-Boisbriand komandas sastāvā janvāra 7 spēlēs Jevpalovam 7 punkti (6+1) un atbilstoša lietderība +7. Tas ir rezultatīvākais un lietderīgākais sniegums starp Latvijas „puikiem” Kanādas junioru elitē. Jāpiebilst, ka janvārī Jevpalovs piedalījās arī 2 spēlēs U-20 pasaules čempionātā, kur guva 2 punktus (1+1), iekrāja lietderības koeficientu -3 un spēlē pret Slovākijas vienaudžiem tika atzīts par labāko Latvijas U-20 izlases ierindā. P.S. Jāatgādina, ka visa U-20 pasaules čempionāta summā (decembra nogalē – janvāra sākumā) Ņikita Jevpalovs bija rezultatīvākais uzbrucējs Latvijas junioru izlasē; 6 spēlēs 3 punkti (2+1), bet viena no bēdīgākajām lietderībām izlasē (-8).

7. Rustams Begovs

HK Rīga ierindā janvāra gaitā rezultatīvākais spēlētājs bija uzbrucējs Rustams Begovs (dz. 1993.), kurš, starp citu, veselības problēmu dēļ nav ticis uz U-20 pasaules čempionātu. Toties MHL čempionāta 10 spēlēs janvārī Begovs izcēlās ar 9 punktiem (4+5) un lietderības koeficientu (+5). Netālu no Begova rezultativitātes ir šosezon Dinamo sastāvā iemēģinātie HK Rīga puiši Juris Upītis (10 sp., 3+5, +7) un Miks Lipsbergs (10 sp., 3+5, +4), kā arī MHK Himik ierindā nodarbinātais uzbrucējs Kirils Tambijevs (8 sp., 2+6 un +2).

P.S. Par mēneša Top 7

Iecerēts kā ikmēneša izvērtējums 2012./2013. g. sezonas garumā. Līdzīgi nedēļas Topam ir subjektīvs mēneša labāko Latvijas hokejistu kopsavilkums, balstoties uz hokeja laukumos, interneta un TV ekrānos redzēto, kā arī statistikas ailītēs izkalkulēto. Topa „mazais” uzdevums – paskatīties nedaudz plašāk par Dinamo kategorijām un pie iespējas ieskatīties arī ārpus KHL laukumiem notiekošajās aktualitātēs. Topam nosacījumu un kategorisku kritēriju nav. Tādā kā rekomendācijas statusā – ne vairāk kā četri KHL spēlētāji un vismaz viens U-20 vecuma hokejists.

Ieskatam:

- Iepriekšējo mēnešu Top 7:
Mēneša Top 7 « Petrovich27 blogs
- IIHF Kontinentālā kausa Superfināla (2013. g. janvāris) statistikas lapa:
STATISTICS

Janvāra Topā vietu vairāk bija pelnījis:

  • 55

  • 9

  • 10

  • 2

  • 4

  • 10

  • 9


  +4 [+] [-]

, 2013-02-03 13:18, pirms 11 gadiem
Ja Nolans pieturēsies pie iestrādātām saiknēm M.Rēdlihs-Sprukts-Dārziņš, Francijā iespēlētās Ķēniņš-Pavlovs-Jekimovs, saikneI Bērziņš- Štāls klāt var nākt Cipulis, tad starp Karsumu un Indraši pa vidu paliek Džeriņš vai Širokovs. Var šeit ielikt arī Spruktu, starp Rēdlihu un Dārziņu aizsūtot veco cīņu biedru Bērziņu.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 15:18, pirms 11 gadiem
sjamba rakstīja: Ja Nolans pieturēsies pie iestrādātām saiknēm M.Rēdlihs-Sprukts-Dārziņš, Francijā iespēlētās Ķēniņš-Pavlovs-Jekimovs, saikneI Bērziņš- Štāls klāt var nākt Cipulis, tad starp Karsumu un Indraši pa vidu paliek Džeriņš vai Širokovs. Var šeit ielikt arī Spruktu, starp Rēdlihu un Dārziņu aizsūtot veco cīņu biedru Bērziņu.
nav vel zinams,vai Mikelis bus starp citu, vai ir kadam kas zinams par vinia pasreiezejo stavokli?

     [+] [-]

, 2013-02-04 23:08, pirms 11 gadiem
Ja „Nešķiramie” bus uz vilna, tad jau kadu banku noteikti iemetis, bet ja bus taja posma, kad ir pa tukso, kaa diemzel daudz speles Dinamo rindas!!!!