Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Matīss Karro - sakritība vai jauna likumsakarība?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Matīss Karro - sakritība vai jauna likumsakarība?
Pēdējie divi pasaules čempionāta posmi Matīss Karro bija labākie un - galvenais - stabilākie MXGP klasē - divos no četriem braucieniem ieņemta 8. vieta un pirmo reizi karjerā bija 9....

Pašreiz labākais Latvijas motokrosa braucējs Matīss Karro pasaules čempionāta 9. posmā Francijā pirmo reizi MXGP klasē divu braucienu summā iekļuva desmitniekā - 9. vieta. Vietas uzreiz aiz pirmā desmita jau ir ierastas un dažiem jau kļuvušas apnicīgas, turklāt arī šosezon turpinājās tradīcija, ka vienā no diviem braucieniem Matīsam "kaut kas notika". Pēdējos divos posmos - Anglijā un Francijā - Matīsa sniegumā ir vērojama jau cita iezīme, ko nākotnē gribas redzēt kā likumsakarību...

Vienreiz izdodas - tā ir nejaušība jeb laimīga sakritība, otreiz atkal sanāk - tā vēl nav likumsakarība, taču noteikti vairs nav arī tikai sakritība. Pasekojot Matīsa Karro sniegumam šā gada pasaules čempionāta posmos, varēja vērot nevis kāpšanu uz augšu brauciena laikā, bet gan - otrādi. Līdz pēdējiem diviem posmiem.
Pirmais posms - Katāra. Pirmajā braucienā nobraukti tikai 6 apļi ("kaut kas atgadījās" jau pirmajā braucienā...), otrajā braucienā Matīss sāka ar 7. vietu, tad 6 apļus turējās 9. vietā, bet finišēja - 15. vietā.
Otrais posms - Taizeme. Pirmajā braucienā - tikai divi apļi... Otrajā - 13. vieta. Bez piedzīvojumiem. Vieta, kas vairs nedrīkst būt kaut kas īpašs.
Trešais posms - Brazīlija. Pirmajā braucienā slikts sākums un diezin vai pacelšanos no 25. vietas uz 20. vietu var uzskatīt par panākumu. Otrajā braucienā - ceturtais sākumā, brauciena lielāko daļu 7. vietā, bet finišā - 8. vieta. Pagaidām labākais brauciens sezonā.
Ceturtais posms - Itālija. Stabilākais posms, kaut gan vietas jau "iesildītās" - attiecīgi 13. un 14. vieta braucienos. Bez straujiem kritumiem un kāpumiem brauciena laikā. Jau tas vien ir labi.
Piektais posms - Bulgārija. Visu pirmo braucienu starp pirmajiem 15 un 14. vieta finišā. Otrajā braucienā kāpums no 10. vietas uz 7. vietu, tad - atkal 10. vieta, bet pēdējos trijos apļos noslīdēšana uz 17. vietu.
Sestais posms - Nīderlande. Pirmie divi apļi 9. vietā, bet pirmā brauciena finišā - tikai 18. vieta... Otrajā braucienā pirmie četri apļi pat 6. vietā, bet finišā - 10. vieta. Četras vietas uz leju pirmajā desmitniekā - tas nav tas pats, kas četras vietas uz leju otrā desmita beigās, tāpēc sarūgtina tikai tas, ka neizdevās pirmo reizi iebraukt sešiniekā.
Septītais posms - Spānija. Pirmajā braucienā 14. vieta - bez krasiem lēcieniem uz augšu vai uz leju. Otrajā braucienā - izstāšanās jau pēc pirmā apļa...
Pēdējoe divi no aizvadītajiem 9 posmiem ir pavisam citādāki. 8. posmā Lielbritānijā Matīss slikti startēja, bija 25. vietā, taču paspēja uzkāpt līdz 16. vietai. Vieta nav izcila, taču kāpums par 9 vietām uz augšu ir apsveicams. Otrajā braucienā Karro kāpa arvien uz augšu - 12. vieta sākumā, tad 11., 10., 9. un pēdējos trijos apļos jau 8. vieta, ko izdodas noturēt līdz finišam. Atkārtots sezonas labākais rezultāts braucienā. Vičestrā iesāktā tentence turpinājās pagājušo svētdien Senžānā d'Anželī (Francija) - 9. posmā. Jau kvalifikācijā Matīss no pašām beigām pakāpās uz 11. vietu un tikai saķeršanās ar vienu no konkurentiem lika atkāpties uz 18. pozīciju. Pirmajā braucienā Matīss pašā sākumā bija pat otrais (!), tad - trešais, bet tad četrus apļus brauca 4. vietā. Pat ne kritiens, bet klupiens tajā pašā vietā, kurā otrajā braucienā līdzīgi paklupa pasaules čempions Antonio Kairoli, lika atkāpties par sešām vietām uz leju, taču Matīss saglabāja tempu un finišēja 11. vietā. Otrajā braucienā starts neizdevās, pēc pirmā apļa bija tikai 17. vieta, toties pēc tam Matīss uzkāpa līdz pat 8. vietai un vēlreiz atkāroja savu šīs sezonas labāko sasniegumu vietā braucienā, kā arī pirmo reizi MXGP klasē posma kopvērtējumā ieņēma 9. vietu. MotoTV kanāla žurnāliste nekļūdījās, izvēlēdamās intervijai pirms otrā brauciena tieši Matīsu...
Ja šādu tendenci izdosies saglabāt, tad aiz kalniem nav arī vēl augstākas vietas ne tikai kādā atsevišķā braucienā vai posmā. Tas, protams, nenozīmē, ka vajag slikti sākt, lai pēc tam kāptu augšup, tas nozīmē, ka Matīss Karro var braukt pirmā desmitnieka līmenī (ātrumā) un tuvoties pirmajam sešiniekam. Atliek tikai labi startēt un stabili nobraukt visas 30 minūtes plus divus apļus.
Pasaules čempionāta nākamais posms būs 15. jūnijā Madžoras trasē Itālijā. Ceram uz jaunās likumsakarības turpinājumu.