Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kāpēc Biedriņam ir jāpaliek NBA?

Renārs Grāvītis
Renārs Grāvītis

Kāpēc Biedriņam ir jāpaliek NBA?
Andris Biedriņš aizsardzībā - tā ir viņa vieta NBA.

Foto: AP/Scanpix

Cilvēkam, kas spēlē basketbolu NBA, vienmēr tiks pievērsta uzmanība. Latvieša Andra Biedriņa gadījums ir īpašs tāpēc, ka mums tāds spēlētājs lielajā līgā ir tikai viens. Un, protams – viņš pelna milzu naudu... Tātad – labi priekšnoteikumi, lai nemeklētu pirms ēšanas pat sāli... Cita lieta, ka izvērtējot Biedriņa darbību laukumā, jāatzīst – viņam ir vieta NBA. Un to pierādīšu...

Biedriņš postā presingo Hovardu

Biedriņa priekšrocība – viens no ātrākajiem (arī spēcīgs) centriem visā līgā. Ja salīdzinām, kāds Biedriņš ienāca līgā, tieši svara ziņā Andris ir pielicis ļoti daudz. Tā ir pozitīva zīme, jo būt spēcīgam un ātram „low” postā un „high” postā ir ļoti svarīgi. Video var ļoti labi redzēt, ka Hovards Biedriņu nemaz tik vienkārši nevar izgrūstīt, tāpēc ieņemt labāko pozīciju groza tuvumā supermenam nesanāk, kā rezultātā nākas izdot bumbu ārā uz trīspunktu līniju, ieņemt atkal jaunu pozīciju un prasīt bumbu atpakaļ. Taču Biedriņš nepadodas – atkal uz noteikumu robežas tiek izkustināts Hovards, kā rezultātā bumba pamet laukumu, un uzbrukuma tiesības nonāk „Warriors” rīcībā. Jā, ir svarīgi uzsvērt to, ka Biedriņš vienmēr ir bijis policista cienīgs basketbolists, kurš spēlē uz noteikumu robežas. Savā pirmajā NBA sezonā Biedriņš 12,8 minūtēs izpelnījās vidēji 2,8 piezīmes spēlē (!!!).

Biedriņš atgriežas aizsardzībā

Biedriņš vienmēr ir viens no pirmajiem spēlētājiem, kas atgriežas aizsardzībā. „Warriors" vienībā tā ir liela problēma, taču Biedriņš Sanfrancisko komandas mīnusus vienmēr ir piesedzis tieši otrā laukuma galā. Kāpēc jāuzsver Biedriņa atgriešanās aizsardzībā? NBA ir divas komandas, kuru ātrie uzbrukumi tiek realizēt tuvu 100% – Maiami „Heat” un Losandželosas „Clippers” „fāstbreiki” vienmēr ir bijuši īpaši bīstami. Šādā situācijā ir jānovērtē Biedriņa ātrā domāšana – Andris redzēja, ka Džeks nespēs apstādināt četras pēdas garāko Metu Bārnsu, tāpēc kā „help defenders” pieslēdzās aizsardzībā, iespaidīgi nobloķējot bijušo „Lakers” spēlētāju.

Arī basketbola eksperts Ģirts Kalniņš savā slejā „Sporta Avīzei” uzsvēra, ka Andris labi kustas un vāc bumbas. Bez šaubām, arī sausā statistika to pierāda, ka Biedriņš ir aizsardzības monstrs, jo vidēji 9,4 minūtēs savākt 2,9 atlēcošās bumbas un uzlikt 0,8 blokus ir jāmāk. Biedriņš lieliski piesedz „Warriors” garā gala mīnusus, kamēr nespēlē Boguts – otrs garais (Deivids Lī) tiek uzskatīts par sliktāko aizsargu līgā, lai gan atlēcošās bumbas tiek vāktas, bet tas nav noteicošais faktors, jo vidēji iemestie punkti no dažnedažādām pozīcijām pret Deividu Lī ir katastrofāli daudz.

Bez šaubām, ka Biedriņš iederētos Bostonas „Celtics” sastāvā, jo Kevins Gārnets un Brendons Bass nav atlēcošo bumbu vācēji, ko pierāda arī kopējā komandas statistika – otrā vieta no beigām atlēcošajās bumbās līgā. Arī Kevina Gārneta faktors lieliski varētu nostrādāt, jo viņš ir spēlējošais treneris, kurš spēj iedzīt „velnu” jebkurā spēlētājā. Ir redzēts, ka Gārnets arī „all-star” spēlēs nav vienaldzīgs un dažreiz nolamā kādu komandas biedru. Tas Biedriņam palīdzētu. Šī būtu komanda, kura dalītos ar bumbu. Arī Biedriņš varētu parādīt savas spējas uzbrukumā.

Protams, ir jābūt arī kādai loģikai, kāpēc Biedriņam bumbu nedod – iepriekšējo četru gadu laikā Biedriņa soda metienu precizitāte nav bijusi augstāka par 33%!!! No otras puses, skats ir pavisam citādāks. Komanda, kurā Biedriņš aizvadījis savu lielāko daļu karjeras, ir bijusi īpaši apveltīta ar individuālistiem. Ja Stefans Karijs ir labs metējs un izdara savus tiešos pienākumus saspēles vadītāja pozīcijā, tad Monta Ellis, bijušais „Warriors” otrais numurs, izdarīja, maigi sakot, bērnišķīgus, negaidītus un nevajadzīgu metienus. Līgā ir divi spēlētāji, kuri īpaši izceļas ar šādiem gājieniem – Monta Ellis un J.R. Smits. Tieši šo gadu laikā, kad komandā kopā bija Ellis un Karijs, latvietis zaudēja savu pārliecību uzbrukumā. Pirms tam Biedriņam bija ļoti veiksmīga pick&roll sadarbība ar Beironu Deivisu, taču dažādu apstākļu sakritību dēļ amerikānis komandu pameta, bet Goldensteita uzsāka komandas pārbūvi.

Biedriņš uzbrukumā

Biedriņš pēc neliela Brendona Vraita bloka ierāvās un guva skaistus divus punktus ar triecienu grozā no augšas. Šeit mēs redzam, ka Andrim ir pārliecība un viņš nebaidās uzbrukt grozam, taču tagad situācija ir pavisam citādāka – Biedriņš bumbu cenšas atdot pēc iespējas ātrāk, jo psiholoģiski ir aizķēries pie domas, ka tiks uzsists sods.

Biedriņš groza tuvumā

Šeit ir Biedriņa momenti, kuros viņš saņem bumbu groza tuvumā, taču nerealizē savus metienus. Tas nebūt nav nekas traks, jo citu trūkumus atrast ir vieglāk nekā savējos. Šādi groza tuvumā Biedriņš bumbu tagad saņem tikai reizi divās spēlēs – šosezon latvietis 51 spēlē ir izdarījis tikai 21 metienu, realizējot gandrīz 50% (!!!). Tās ir drausmas. Ko komanda vēlas sagaidīt no spēlētāja, ja viņam nedod bumbu, bet Karijs tikmēr žvidzina nepamatotus trīspunktu metienus? Jā, Goldensteita ir uz ārējo līniju tendēta komanda – Karijs, Tomsons un citi spēlētāji var iemest visādu brīnumus, taču iedot bumbu reizi divās spēlēs arī nav normāli. Kur nu vēl epopeja par caurgājieniem? Par tādiem Andris jau ir aizmirsis. Ja viņš ko tādu tagad izdarītu, „Warriors” treneris Džeksons Biedriņu nosēdinātu malā tāpat kā bijušais „Lakers” centrs Bainams apsēdās, kad izdarīja pārgalvīgu trīspunktu metienu.

Pēc šādas spēlētāja analīzes var droši teikt, ka pat Bostonas „Celtics” nebūtu piemērotākā komanda Biedriņam, bet gan Maiami „Heat” vienība. Kāpēc? Šajā komandā ir spēlētāji, kas var iemest, atdot piespēli, bet spēlētājs, kas vāc atlēcošās bumbas, nav vispār! Kriss Bošs vienubrīd spēlē vāca trīs atlēcošās bumbas spēlē. Pat Džeimss vidēji vāc ap astoņām bumbām spēlē. Haslems vispār nezina kas ir „rebound”, taču aizsardzības speciālists Džoels Entonijs trenera Spoelstras spēles stilā neiederas, lai gan šis centra spēlētājs arī nav atlecošo bumbu vācējs. Biedriņš kā reiz šeit piestāvētu, ņemot vērā to, ka latvietim patīk ātrs basketbols. Visam šim ir ļoti labs pamatojums – „Heat” ir 7. komanda līgā, kas gūst visvairāk punktu, taču pēdējā, kas vāc visvairāk atlecošās bumbas.

Spriest var daudz. Biedriņu varētu ielikt arī Sanantonio „Spurs” komandā. Tas ne spēles stila, ne meistarības dēļ. Gregs Popovičš ir treneris, kas māk jebkuru spēlētāju padarīt par daudz labāku spēlētāju. Paskatieties, kas tagad spēlē „Spurs” komandā? Spliters, Lenards un citi ir izaudzināti par virs vidusmēra NBA basketbolistiem. Tas viss pie Popoviča. Kāpēc, lai tas nenotiktu ar Biedriņu? Šis ir Andra pirmspēdējais līguma gads, taču nākošais solis ir viņa izvēle – palikt „Warriors” komandā un penīt deviņus miljonus sezonā, vai spēlēt citur un pelnīt teju astoņas reizes mazāk... Jā, tāda varētu būt Biedriņa cena tagad, taču tas pašlaik nav svarīgākais. Galvenais ir tikt spēlēt un izdarīt savu darbu. Ceram uz to labāko!

  +7 [+] [-]

, 2013-04-02 18:05, pirms 11 gadiem
diezgan stulbi pamatoties uz 2 gadus veciem video.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-02 18:18, pirms 11 gadiem
Biedriņa sāga sākās tālajā 2009./2010.gadā - tas bija laiks, kad Andri sāka vajāt traumas, tāpēc šādu video atspoguļojums der. Šķiet, tas ir jau gandrīz četrus gadus atpakaļ...

  +2 [+] [-]

, 2013-04-02 18:25, pirms 11 gadiem
Basketbola who is who.
Michael "Air" Jordan
Andris "AirBall" Biedrins

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 18:26, pirms 11 gadiem
Nu cerams viņš paliks NBA ,un nomainīs komandu

     [+] [-]

, 2013-04-02 18:32, pirms 11 gadiem
Gan jau kādreiz Turcijas otrā līgā kādus punkteļus ar sametīs... Sportists ir ne tikai tehniskie parametri un teorētiskās iespējas, bet gan attieksme un cīņas spars.

  +4 [+] [-]

, 2013-04-02 18:36, pirms 11 gadiem
domaju Biedriņš neatteiksies no savas naudas un zinot/nojaušot šībrīža viņa psiholoģisko stāvokli iespējams nemaz nav vajadzīgs, labāk paņemt savus 9 ļimakus un tad domāt tālāk, nekā cerēt ka pa pusotru ļimaku kautkas sanāks. Saņems visu piķi un tad varbūīt pamēģinās, a varbūt beigs vispār spēlēt. Protams paskatoties labākos video ir skadrs, ka var spēlēt un kā raksta, Miami Heat drošvien pat uzplauktu, ja pats atgūtu pārleicību un gribasspēku un gribētu spēlēt pats.

  +6 [+] [-]

, 2013-04-02 18:36, pirms 11 gadiem
"Haslems vispār nezina kas ir „rebound”" - tā sasmējos!

Labs raksts, atgriezi manu ticību Biedriņam. Un vispār, lai nu kā tur viņam turpmāk izies, mums tomēr ir ar ko lepoties, vēsturē ieraksts ir veikts - letiņš nu jau ir ne tikai ir ticis NBA (Vētra tika, bet nospēlēja tikai 13 spēles, kas arī ir apsveicami, it īpaši tādēl, ka viņš bija pirmais latvietis, kam tas izdevās), bet nospēlējis tur vairākas sezonas.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 18:40, pirms 11 gadiem
Cerams, vinsh vairs nespeles NBA, jo ta vienkarshi nav vairs vinja vieta!
Ir jaskatas ka vinsh spele shodien nevis pirms vairakiem gadiem!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 19:08, pirms 11 gadiem
Shajos gados- Par Biedrinu ir rakstijushi daudzi, bet nekad neesmu redzejis rakstus, kur par Biedrinu- izsakaaas citu komandu speletaji.

Ok pirmajos gados, bet tie vairaak savejie speletaji.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-02 19:09, pirms 11 gadiem
Ja kas, tad Biedrina rekordi paliks- 31p un 26 atlb, kas ir loti labi raditaji- videjam NBA basketbolistam.

Vel 8 piespeles, 10 uzbrukuma bumbas, 5 pārķertas, 7 bloki, 46 min spelee.

Loti cienigi raditaji.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-02 19:16, pirms 11 gadiem
Videjie raditaji ari ir loti labi: 21,8 min 6,4p 7,1 atlb, 59% no speles,

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 19:50, pirms 11 gadiem
Jauns autors SA+ parādījies nez no kurienes

  +4 [+] [-]

, 2013-04-02 20:32, pirms 11 gadiem
Šis raksts atgādina mūžīgo Biedriņa fanātu komentārus. Taisnība jau ir, bet nu tik vienpusīgi viss aprakstīts. Itkā Warriors būtu vainīgi pie tā, ka AB ir problēmas. Nejau Karijs, vai Ellis viņam lika mest garām soda metienus kuru dēļ viņam sākās pārliecības problēmas.

Vainot citus nav labi, jo vainīgs ir pats AB.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-02 21:20, pirms 11 gadiem
Atteikties no 9 citroniem būtu stulbi, nākošo sezonu, diemžēl būs jānosēž.

     [+] [-]

, 2013-04-03 09:27, pirms 11 gadiem
Nesaprotu, kur ir problēma iemācīties sodus mest...... jā, skatītāji un uztraukums...... bet 50% nevienam netraucējot un neņemot tev bumbu nost ir jāvar iemest... vecaistēvs varēja 6 no 10 ar kāju iesist 70 gadu vecumā... tiesa viņš gan 2 mēnešus patrenējās.....
ja komanda tiks playoffos AB kad tiks izlaists laukumā stāvēs stūrī un raudās, jo redz viss ir tik skaļi..... Lai ņem savus 9 limakus ( vispār jau pēc nodoklīem un pārveidojot uz latiem nemaz tik milzīgs piķis jau nav...) un pēc tam iet pensijā.... basketbolists Biedriņš ir beidzies.....

  +1 [+] [-]

, 2013-04-03 10:38, pirms 11 gadiem
Nepareizi uzstādīts jautājums. Nevis, Kāpēc Biedriņam ir jāpaliek NBA? Bet gan, Kurš viņu tur vēl ņems?

     [+] [-]

, 2013-04-03 20:03, pirms 11 gadiem
Apmēram pieci milijoni gadā "nemaz tik milzīgs piķis jau nav"? 5 miljoni gadā!!!!!!! Tie ir vairāk kā 400 000 Ls (četri simti tūkstoši latu!!!!!!!!) mēnesī!!!!!!!!
TripleX rakstīja: Nesaprotu, kur ir problēma iemācīties sodus mest...... jā, skatītāji un uztraukums...... bet 50% nevienam netraucējot un neņemot tev bumbu nost ir jāvar iemest... vecaistēvs varēja 6 no 10 ar kāju iesist 70 gadu vecumā... tiesa viņš gan 2 mēnešus patrenējās.....
ja komanda tiks playoffos AB kad tiks izlaists laukumā stāvēs stūrī un raudās, jo redz viss ir tik skaļi..... Lai ņem savus 9 limakus ( vispār jau pēc nodoklīem un pārveidojot uz latiem nemaz tik milzīgs piķis jau nav...) un pēc tam iet pensijā.... basketbolists Biedriņš ir beidzies.....

  +2 [+] [-]

, 2013-04-03 21:31, pirms 11 gadiem
shumo rakstīja: Nepareizi uzstādīts jautājums. Nevis, Kāpēc Biedriņam ir jāpaliek NBA? Bet gan, Kurš viņu tur vēl ņems?
Biedriņu kā backup centru būtu gatavs par mazu naudu ņemt manuprāt visas komandas. Pie tam, tieši čempionkomandās ir vajadzīgs šāds kaplis. Es uzskatu, ka AB lieliski iederētos Heat komandā.

     [+] [-]

, 2013-04-03 21:51, pirms 11 gadiem
Entonijs līdzīgi kā Biedriņš spēlē gandrīz tikpat minūtes, taču statistika latvietim ir labāka - 2,9 pret 1,7 atlēcošajām bumbām un 0,8 pret 0,6 blokiem. Vienīgi Entonijs vidēji spēlē izpelnās par vienu piezīmi mazāk, taču Maiami tā nav liela problēma - ja nemaldos, Džeimss šosezon 5 vai 6 spēles pēc kārtas nedabūja nevienu personisko piezīmi.
One Man Show! rakstīja: Biedriņu kā backup centru būtu gatavs par mazu naudu ņemt manuprāt visas komandas. Pie tam, tieši čempionkomandās ir vajadzīgs šāds kaplis. Es uzskatu, ka AB lieliski iederētos Heat komandā.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-03 22:12, pirms 11 gadiem
Vynilz rakstīja: Jauns autors SA+ parādījies nez no kurienes
Nebūtu slikti. Portāls saucas Sporta Avīze, bet vienīgie lasāmie raxti ir par hokeju.

     [+] [-]

, 2013-04-03 23:04, pirms 11 gadiem
Čačars rakstīja: Apmēram pieci milijoni gadā "nemaz tik milzīgs piķis jau nav"? 5 miljoni gadā!!!!!!! Tie ir vairāk kā 400 000 Ls (četri simti tūkstoši latu!!!!!!!!) mēnesī!!!!!!!!
nocitē arī daļu par nodokļiem... un tad izdali summu ar 2

  +1 [+] [-]

, 2013-04-03 23:29, pirms 11 gadiem
TripleX rakstīja: nocitē arī daļu par nodokļiem... un tad izdali summu ar 2
Pat izdalot ar trīs tā ir ļoti liela nauda, ja vien cilvēkam ir sajēga kā to izmantot (sportā ir pietiekoši daudz sliktu piemēru - Scottie Pippien, Marion Jones, Mike Tyson...............)
Vispār svešu naudu skaitīt nav pieklājīgi

     [+] [-]

, 2013-04-04 08:22, pirms 11 gadiem
pelikans rakstīja: "Vispār svešu naudu skaitīt nav pieklājīgi "
Pieklājīgi tas nav tikai Latvijā un uz austrumiem no tās..... Visur citur līgumi ir publiski un salīdzināt un rakāties ir normāla preses ikdienas darbība....

     [+] [-]

, 2013-04-04 11:10, pirms 11 gadiem
Starpcitu, arī Šakils O`Nīls mīl šķiesties ar naudu
pelikans rakstīja: Pat izdalot ar trīs tā ir ļoti liela nauda, ja vien cilvēkam ir sajēga kā to izmantot (sportā ir pietiekoši daudz sliktu piemēru - Scottie Pippien, Marion Jones, Mike Tyson...............)
Vispār svešu naudu skaitīt nav pieklājīgi

     [+] [-]

, 2013-04-04 17:35, pirms 11 gadiem
Un tikuntā Tev tas nešķiet liels piķis? Tie pēc visas nodokļu nomaksas tikuntā ir vairāki simti tūkstoši mēnesī!
TripleX rakstīja: nocitē arī daļu par nodokļiem... un tad izdali summu ar 2

  +1 [+] [-]

, 2013-04-04 17:44, pirms 11 gadiem
Čačars rakstīja: Un tikuntā Tev tas nešķiet liels piķis? Tie pēc visas nodokļu nomaksas tikuntā ir vairāki simti tūkstoši mēnesī!
9 miljoni sezonā, izdali ar divi - pēc nodokļu nomakas 4,5 citroni. Izdali vēlreiz ar divi - 2,25 citroni LS sezonā - izdali ar 12 - 187,5 pakas mēnesī. Nav slikti, vai ne?
edit: nba sezona ir 10 mēneši (sagatavošanās + ja komanda nospēlē līdz finālam), tātad mēnesī sanāk 225 pakas

     [+] [-]

, 2013-04-04 17:55, pirms 11 gadiem
Renārs Grāvītis rakstīja: Starpcitu, arī Šakils O`Nīls mīl šķiesties ar naudu
viņam ir tik daudz, ka pat iztērēt nebūtu viegli

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 17:48, pirms 11 gadiem
izmet 100 sodinus dienaa un tici man pec menesa 50 mierigi iemetisi ! biedritim arii taa vajag ka pasos sakumos kad macijas speleet

     [+] [-]

, 2013-04-06 08:42, pirms 11 gadiem
regjis rakstīja: 9 miljoni sezonā, izdali ar divi - pēc nodokļu nomakas 4,5 citroni. Izdali vēlreiz ar divi - 2,25 citroni LS sezonā - izdali ar 12 - 187,5 pakas mēnesī. Nav slikti, vai ne?
edit: nba sezona ir 10 mēneši (sagatavošanās + ja komanda nospēlē līdz finālam), tātad mēnesī sanāk 225 pakas
+

     [+] [-]

, 2013-04-06 09:47, pirms 11 gadiem
Andrim ir arī cita iespēja, proti, paturēt savus 9 m. sezonā un tad cerēt, ka viņa expiring kontrakts ieinteresē kādu play - off komandu, kurai vajag pastiprinājumu garajā galā.

Nevienam nenovēlu tarumu, bet nekad jau nevar zināt, varbūt kādā no komandām garais spēlētājs notraumējas uz sezonas otru pusi.

     [+] [-]

, 2013-04-08 17:54, pirms 11 gadiem
"...Andris redzēja, ka Džeks nespēs apstādināt četras pēdas garāko Metu Bārnsu"

Tad Bārnss ir par 1.2 metriem garāks kā Džeks? rakts tāds virspusīgs diezgan, bet nav slikti pēc ilgaka laika lasīt kaut ko par Biedru