Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Joprojām nedēļas izcilnieks – Herberts Vasiļjevs

Joprojām nedēļas izcilnieks – Herberts Vasiļjevs
Herberts Vasiļjevs – Krefeld Pinguine krāsās un kapteiņa pienākumos. Foto: rp-online.de

Regulāro sezonu un izslēgšanas spēļu beigšanās lielākajā daļā Eiropas komandu, ļauj nedaudz spilgtāk izskatīties hokejistiem, kuri citos apstākļos vairumā gadījumu paliek otrā plānā. Tomēr jāmāk uzspīdēt arī šādos apstākļos. Tiesa, aizvadītās nedēļas līderis – Vācijas DEL čempionātā spēlējošais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs būtu pamanāms arī lielākā burzmā. 25. - 31. marta nedēļas labāko Latvijas hokejistu Top 4.

1. Herberts Vasiļjevs

Aizvadītajā nedēļā Herberts Vasiļjevs laukumā devās Vācijas DEL čempionāta play off ceturtdaļfināla 3 spēlēs, kurās ir ticis pie 4 rezultativitātes punktiem (2+2) un lietderības koeficienta +3. Vasiļjeva sniegums palīdzēja regulārajā sezonā 3. vietu izcīnījušai Krefeld Pinguine komandai pārvarēt ceturtdaļfināla sēriju, ar 4-2 uzvarot regulārās sezonas 6. vietas ieņēmējus ERC Ingolstadt. Bet aprīļa pirmajā nedēļā Vasiļjevu un Krēfeldes „pingvīnus” sagaida DEL pusfināla sērijas spēles pret regulārās sezonas 4. vietas laureātiem – Eisbären Berlin. Šobrīd Herberts Vasiļjevs ar 5+2 punktiem 6 spēlēs ir DEL izslēgšanas spēļu 9.-ais rezultatīvākais „špīleris”. Te gan jāpiebilst, ka četru 7. - 10. vietu regulārajā čempionātā ieņēmušo komandu spēlētājiem bija „handikaps” 2 - 3 spēļu apjomā, jo šīm komandām bija jāizspēlē play off pirmā kārta līdz divām uzvarām, lai kvalificētos „īstajām” izslēgšanas spēlēm.

2. Mārtiņš Raitums

Iepriekšējā (2011./2012.) sezonā viens no Kazahstānas čempionu Beibaris titula svarīgākajiem „kalējiem” bija latviešu vārtsargs Mārtiņš Raitums. Taču šī (2012./2013.) sezona kā komandai, tā arī Raitumam ir gājusi kā pa viļņiem. Beibaris regulāro sezonu noslēdza 4. vietā, bet Mārtiņa Raituma pozīcijas veiksmīgi „apstrīdēja” somu vārtsargs Tommi Nikkilä, kurš uz Kazahstānas Augstāko līgu un tajā startējošo Beibaris vienību ieradās sezonas vidū no Slovākijas ekstralīgā startējošās HK Autofinance Poprad komandas. Un kļuva par Beibaris „pirmo numuru”. Lai arī statistikas summa Mārtiņam Raitumam regulārajā sezonā izskatās itin pieklājīga: 26 spēles; 92,44% atvairītu metieni; GAA (vārtu zaudējumi vidēji spēlē) 1.94. Tomēr Nikkilä cipariski labāks – 96,03% un GAA 1.20.

Raituma „stunda sita” 25. - 31. marta nedēļā, kad Beibaris aizvadīja play off pusfināla 3 spēles pret regulārās sezonas līderiem Arlan. Izslēgšanas spēles un arī sēriju pret Arlan sāka kolēģis Nikkilä, bet turpina Mārtiņš Raitums. Divās pirmajās sērijas spēlēs no sākuma vārtos stājās somu vārtsargs, bet viņu spēles gaitā aizstāja Raitums. Sērijas trešajā spēlē jau pilnībā strādāja tikai Mārtiņš Raitums, un panāca sausu uzvaru. Aizsteidzoties notikumiem pa priekšu, minams, ka sērijas ceturto spēli jau šajā nedēļā (1. aprīlī) Beibaris vārtus turpināja sargāt Mārtiņš Raitums, palīdzot savai vienībai uzvarēt un atrasties pusfināla sērijā vadībā ar 3-1. Sērija ilgst līdz 4 uzvarām.

3. Toms Hartmanis

Lielbritānijas stiprākais čempionāts EIHL (Elite Ice Hockey League) „iestūrējis” play off stadijā, kur veiksmīgu nedēļu aizvadījis latviešu uzbrucējs Toms Hartmanis. Statistiķi viņam aizvadītajā nedēļā fiksējuši dalību 2 spēlēs un 4 rezultativitātes punktus (0+4) skotu vienības Braehead Clan sastāvā. Šāda rezultativitāte ļauj ierindoties EIHL izslēgšanas spēļu rezultatīvāko spēlētāju 10./11. vietā. Tiesa, šī vieta nesaglabāsies ilgi, jo Braehead Clan vienība no dalības play off-ā ir „izkritusi”.

4. Roberts Lipsbergs

Pilnā sparā norisinās arī Kanādas junioru elites līgā WHL izslēgšanas spēles jeb cīņa par Ed Chynoweth Cup (agrāk – Prezidenta kauss). Latvijas U-20 izlases uzbrucēja Roberta Lipsberga (dz. 1994.) pārstāvēta Seattle Thunderbirds komanda, kas WHL play off-am kvalificējās kā 7. vietas ieņēmēja Rietumu konferencē, ir vadībā sērijā ar 3-2 pret WHL Rietumu konferences otrās vietas ieņēmējiem – Kelowna Rockets. Sietlas komanda 25. - 31. marta nedēļā aizvadīja 3 spēles, kuru gaitā Roberts Lipsbergs tika pie diviem vārtu guvumiem (2+0) un pozitīva lietderības koeficienta (+1). Sērija ilgst līdz četrām uzvarām, un nākamā (sestā) spēle ir šodien – 2. aprīlī.

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (U-20 vecuma hokejistiem norādīts arī dzimšanas gads.) Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam citu nedēļu Top 4: Nedēļas Top 4 « Petrovich27 blogs