Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Niknums – labā nozīmē

Renārs Grāvītis
Renārs Grāvītis

Niknums – labā nozīmē
Arī tiesnešiem būs jātiek galā ar lielo spriedzi florbola laukumā...

Foto: floorball.lv.

Spriedze, asums un neatlaidība – tā pašlaik var raksturot Latvijas Vīriešu virslīgas čempionāta izslēgšanas spēles. Par interesantāko dueli parūpējušās regulārajā čempionātā blakus esošās komandas – Ķekava un Cēsu alus/Lekrings.

Regulārās sezonas gaitā komandas tikās divas reizes, katrai vienībai izcīnot pa vienai uzvarai – pie tam Cēsīs un Ķekavā spēles beidzās tikai ar vienu vārtu starpību. Līdz izslēgšanas spēlēm tapa skaidrs – ja komandas tiksies „pleiofos”, cīņa par vietu nākošajā kārtā būs ļoti līdzīga. Šāds scenārijs ir piepildījies – pirmajā spēlē Cēsīs uzvaru izcīnīja ķekavnieki, taču otrais mačs aizritēja kā līdzīgs ar līdzīgu – te viens vārtu guvums, te otrs, vairakkārt panākot neizšķirtu rezultātu, kas nozīmēja, ka spēle sākas teju no sākuma, beigās nepieciešamo uzvaru izcīnot mājiniekiem.

Otrās savstarpējās spēles sākumā iezīmējās pirmās taktiskās nianses – ķekavnieki turpināja iepriekšējā spēlē iesākto, radot asus pretuzbrukumus, taču cēsinieki šoreiz vārtos lika Normundu Krūmiņu. Spēles gaitā savainojumu guva Ingus Laiviņš, un vairākas reizes pretinieku uzbrucēji aktīvi centās, uzskrienot virsū vārtsargam, izsist no sliedēm oponenta vārtu vīru. Šādā veidā Normunds Krūmiņš savai komandai ieguva divus skaitliskos vairākumus, no kuriem cēsinieki vienu izmantoja. Pāri visam – spēles gaitā bija redzama mediķu darbība pēc epizodēm, kur spēlētāji viens otru necentās žēlot. Šīs epizodes pierādīja, cik kaujinieciski bija noskaņoti florbolisti. Šāda tipa spēles nav skatāmākās, taču interese Cēsīs par florbolu ceturtdaļfinālos ir gana liela – pirmo spēli klātienē vēroja 352 skatītāji, otro – 315. Ja salīdzina ar pagājušo sezonu, tad cēsinieki ir sasparojušies un skatītāju skaits ir palielinājies teju par simtu.

Netipiski izslēgšanas spēlēm un komandu esošajai vietai tabulā regulārās sezonas gaitā, Cēsu un Ķekavas komandu spēles bijušas ļoti rezultatīvas. Regulārajā sezonā divos mačos vienības kopā guva 42 (!!!) vārtus, taču šajā nedēļas nogalē – 25. Daudz… Ar vārtu guvumiem florbola līdzjutējiem sevi vajadzētu palutināt, jo nākošajās kārtās un pat ceturtdaļfinālu spēlēs rezultatīvo metienu skaits noteikti samazināsies. Katra spēle kļūs arvien atbildīgāka – līdz ar to vārtu drošībai tiks pievērsta arvien lielāka uzmanība.

Šī sērija jāizceļ īpaši – trīs ceturtdaļfinālu sērijas rezultāti ir 2:0, vadībā esot nomināli stiprākajai komandai, taču cēsinieku un Ķekavas duelī rezultāts pēc divām spēlēm ir 1-1. Nākošā spēle tiks aizvadīta Ulbrokas sporta zālē, kur priekšrocības būs Ķekavas komandai. Kā tur veiksies florbolistiem? Līdzīgi kā šeit, jo spēkošanās 2013./2014. sezonas laikā ir bijusi dramatiska. Abu komandu vēlme uzvarēt radījusi priekšzīmi, ka vietu pusfinālā vēlas abas vienības. Trešā spēle varētu atnest lielāku spriedzi, diskusijas ar tiesnešiem un vēl lielāku sportisko niknumu vienam pret otru. Par to nav jāšaubās un cerams, ka atlikušās spēles būs vēl spraigākas un notikumiem bagātākas.

P.S. Liela daļa šie vīri ir pazīstami savā starpā ārpus laukuma, taču spēles gaitā par to tiek aizmirsts.
P.P.S. Pavisam drīz uzzināsiet arī tiesnešu viedokli par šādu spēles manieri un kā to iespējams regulēt.