Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nedēļas Top 4. Latvijas hokejistu varēšana

Nedēļas Top 4. Latvijas hokejistu varēšana
Andris Džeriņš - nedēļas rezultatīvākais Latvijas hokejists KHL platuma grādos. Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Aizvadītajā, 24. – 30. septembra nedēļā Latvijas hokejistu sniegums Eirāzijas un Ziemeļamerikas stiprākajās līgās nav bijis punktiem pārbagāts. Kur bijis spēļu mazāk, kur NHL papildspēki vai traumas kādu aizēnojušas... Taču Top ailītes tukšas nav palikušas. Septembra pēdējās nedēļas Top 4.

1. Andris Džeriņš

Septembra pēdējās nedēļas rezultatīvākais Latvijas hokejists KHL plašumos bija neviens cits kā Rīgas Dinamo centra uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš septembra vidū pasācis „uzņemt” apgriezienus. Atšķirībā no sezonas sākuma reidiem Džeriņa „caurgājieni” kļūst rezultatīvāki. Aizvadītās nedēļas 2 spēlēs viņa uzkrājumā 3 punkti (1+2) un lietderības koeficients „+2”. Uz kopējā Dinamo pašmāju kadru un KHL Latvijas leģionāru varējuma fona – diezgan pieklājīgi.

2. Ričards Birziņš

Liepājas Metalurgs komandas aizsargs Ričards Birziņš aizvadītajā nedēļā Baltkrievijas ekstralīgā aizvadīja 3 spēles, 3 reizes rezultatīvi piespēlējot un sakrājot lietderības koeficientu „+2”. Dažam Birziņa kolēģim punktu ir tikpat un tiem ir rezultatīvāka proporcija (vārtu guvumi + piespēles), taču Ričardam Birziņam lietderības koeficients ir pozitīvs. Kas, protams, ir viens no svarīgākajām aizsargu statistikas ailītēm.

3. Herberts Vasiļjevs

Tieši tos pašus „ciparus” ko KHL ledus laukumos ir uzrādījis Andris Džeriņš, Vācijas spēcīgākās hokeja līgas (DEL) laukumos ir varējis Herberts Vasiļjevs Krefeld Pinguine ierindā. Proti, 3 punkti (1+2) un lietderības koeficients „+2”, kas iespēti 2 spēlēs. Protams, var diskutēt, cik ļoti Vasiļjevs ir vai nav piederīgs Latvijas hokejam. Tomēr vēl pirms šī gada pasaules čempionāta LHF sniedza „izziņu”, ka, neskatoties uz pilsonības izmaiņām, Herbertam Vasiļjevam ir tiesības pārstāvēt nacionālo izlasi.

4. Nikolajs Jeļisejevs

Aizvadītajā nedēļā HK Rīga uzspēlēja tikai divreiz, un abas reizes izbraukumā pret pērnajiem Harlamova kausa, t.i. MHL galvenās trofejas, finālistiem un aizpērnajiem MHL čempioniem – Krasnaja Armija. Rezultatīvākais, rēķinot arī vārtu guvumu un piespēļu proporciju, HK Rīga ierindā šajā izbraukumā bija 18 gadus vecais uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs (dz. 1994.), kurš iekrāja 3 punktus (2+1) un lietderības koeficientu „+3”. Jeļisejeva divi vārtu guvumi „cementēja” HK Rīga uzvaru otrajā no sapārotajām spēlēm, kuru Piņķos bāzētā MHL vienība uzvarēja ar 2:1.

„Aiz strīpas”

24. – 30. septembra nedēļā ļoti tuvu Topam bija aizsargs Atvars Tribuncovs, kurš Gomeļ ierindā Baltkrievijas ekstralīgā 1 spēlē „saražoja” 3 punktus (0+3) un „+3” lietderības; tomēr tā bija tikai viena spēle, kurā aktuālie BAČ līderi Gomeļ ar 10:0 piekāva turnīra pastarīšus – Novopolockas Himik-SKA, kuri šobrīd ierindojas 9. vietā (no 11).

Netālu no Topa bija 19 gadus vecais uzbrucējs Edgars Kļaviņš (dz. 1993.), kurš aizvadītajā nedēļā atgriezās AIK Hockey J20 ierindā Zviedrijas stiprākajā junioru līgā (J20 SuperElit), kur aizvadīja 3 spēles, 3 reizes rezultatīvi piespēlēja un bija lietderīgs +2 „izmērā”.

Zemsvītrā vēl daži Latvijas hokejisti, kuriem vērts pievērst uzmanību importa ledus laukumos. Vārtsargs Dmitrijs Žabotinskis Harkovas Dinamo ierindā Ukrainas galvenajā līgā (PHL) aizvadīja divas pilnas spēles, no kurām viena „sausa”; statistika 2 spēļu summā – GAA 0.50 un 97,14% atvairītu metienu. Uzbrucējs Jānis Ozoliņš turpina „plosīties” britu galvenajā līgā (EIHL), 3 spēlēs „iekopjot” 5 rezultativitātes punktus (2+3) Hull Stingrays ierindā. No Rīgas Dinamo rezervēm uz HK Rīga deleģētais Miks Lipsbergs 2 spēlēs piekrāja 3 punktus (1+2) un „+3” lietderības. Bet, piemēram, Prizma-Rīga 19 gadus vecais uzbrucējs Edgars Dzirkalis (dz. 1993.) pratās MHL B grupas čempionāta 2 spēlēs tikt pie 3 punktiem (2+1) un lietderības koeficienta „+3”.

Par Top 4

Subjektīvākais „karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam:

4. – 9. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Karsums, Kulda, Kuzmenkovs,...
10. – 16. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Roberts Jekimovs +
17. – 23. septembra nedēļas Top 4:
Latvijas hokejistu nedēļas Top 4

  +2 [+] [-]

, 2012-10-01 15:22, pirms 12 gadiem
Smirnovs jau ir bija pelnījis, lai viņu kaut 1 vārdā pieminētu... "Арлан" одержал волевую победу над... .

     [+] [-]

, 2012-10-01 15:40, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: Smirnovs jau ir bija pelnījis, lai viņu kaut 1 vārdā pieminētu... yvision.kz .
Redžeju šo ziņu Arlan lapā:
Īōčöčąėüķūé ńąéņ Õīźźåéķīćī źėóįą "Ąšėąķ"...

Taču kopumā Kazahstānas Augstākās līgas statistika vispār ir diezgan partizāniskā līmenī. Ja ir iesrakstīti piespēļu autori, tas jau ir daudz. Piemēram, tā paša Arlan spēlē pret Ertis (A.Ozoliņam izšķirošs pēcspēles metiens) neviens "nepiespēlēja" vispār: Īōčöčąėüķūé ńąéņ Õīźźåéķīćī źėóįą "Ąšėąķ"...
Nepiespēlēja arī nākamajā spēlē: Īōčöčąėüķūé ńąéņ Õīźźåéķīćī źėóįą "Ąšėąķ"...

Kamēr Kazahstānas čempionāta statistika būs jālasa pa drumstalām, turklāt bieži vien neprecīzām - tikmēr neko precīzi un droši nav iespējams spriest.

     [+] [-]

, 2012-10-01 16:31, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Redžeju šo ziņu Arlan lapā:
Īōčöčąėüķūé ńąéņ Õīźźåéķīćī źėóįą "Ąšėąķ"...

Taču kopumā Kazahstānas Augstākās līgas statistika vispār ir diezgan partizāniskā līmenī. Ja ir iesrakstīti piespēļu autori, tas jau ir daudz. Piemēram, tā paša Arlan spēlē pret Ertis (A.Ozoliņam izšķirošs pēcspēles metiens) neviens "nepiespēlēja" vispār: Īōčöčąėüķūé ńąéņ Õīźźåéķīćī źėóįą "Ąšėąķ"...
Nepiespēlēja arī nākamajā spēlē: Īōčöčąėüķūé ńąéņ Õīźźåéķīćī źėóįą "Ąšėąķ"...

Kamēr Kazahstānas čempionāta statistika būs jālasa pa drumstalām, turklāt bieži vien neprecīzām - tikmēr neko precīzi un droši nav iespējams spriest.
pats jau teici, ka vērtējums TOPā subjektīvs

P.S. priecē ka mūsējie Kazahstānā rezultatīvākie savās komandās:
Aristan: #1 skoreris savā komandā Brahmanis 4+4=8 icehockey.kz
Arlan: #2 - A.Ozoliņš 5+5=10 icehockey.kz .