Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bērnu spēlītes starp lieliem vīriem

Bērnu spēlītes starp lieliem vīriem
Kartīšu kolekcionēšana pasaulē ir bizness...

Foto:sas.se

Viņi tur roku uz pulsa sportam pat uzcītīgāk par dažiem sporta fanātiķiem. Uzrunājuši Eirolīgu, VTB, Krievijas premjerlīgu futbolā, KHL un citus, viņi pelna naudu ar spēlētāju kartīšu tirdzniecību. Daži sakot – bērnu spēlītes, bet viņi tikai nosmej, apkalpojot kārtējo pasūtījumu. Cilvēki, kas sporta aizkulisēs redzējuši daudz, cilvēki, kuriem ir izdevīgi, lai VEF spēlē VTB, bet „Dinamo” – KHL...

Kompānija „Se Real” nodarbojas ar visai īpatnēju, taču ienesīgu rūpalu – spēlētāju kartīšu izgatavošanu. Jau 3 gadus apkalpo KHL, nule kā atgriezās no stažēšanās Kanādā, kur saņēma labas atsauksmes par savu darbu. „Bijām Ziemeļamerikā gūt pieredzi, bijām šokā – lielās kompānijas teica: veči, ar šādu kvalitāti nevajag kautrēties teikt, ka viens no mūsu kompānijas mērķiem ir sasniegt Ziemeļamerikas standartus. Mums jau tas ir izdevies otrajā gadā,” stāsta kompānijas pārstāvis Kristians Purviņš. Viņš lepojas ar to, ka kvalitātes ziņā Eiropā neviena kompānija nespēj turēt līdzi. Interesanti, ka Ziemeļamerikā par vienu kartīti mēdz samaksāt pat vairāk nekā 10 tūkstošus dolāru, bet Eiropā visa kultūra pagaidām ir vēl ceļa sākumposmā. Arī pašreizējais firmas apgrozījums nav zemē metams: „Šosezon bija 15 miljonu tirāža – visu izpirka! Tas vien liecina, kā kāpj pieprasījums pēc šāda produkta,” norāda Purviņš.

Kompānija ir aktīvs spēlētājs Eiropas tirgū, līdz ar to no iekšpuses ir redzējuši to, ko parasti cilvēki, tostarp arī žurnālisti, bieži vien neredz. Kompānija ar savu produkciju apgādā Lietuvas basketbola līgu (LKL), un bija šokā par to, cik lielā pašplūsmā norit procesi ap basketbolu Lietuvā. Viņi saka – organizētības ziņā Rīgas VEF ir leišiem priekšā. „VEF profesionalitātes ziņā var likt blakus „Rytas” un „Žalgiris”, pat augstāk par „Žalgiri”. „Žalgiris” ir klubs bez mārketinga – viņiem nav tādas lietas. Tur ir vienkārši cīnītāji, kas nāk un spēlē visas sezonas garumā, bet uz viņu spēlēm izpērk biļetes pilnīgi bez nekā!” uz paradoksu norāda Purviņš. Precīzāk, paradokss iezīmējās tajā, cik daudz līdzekļu mārketinga aktivitātēm iztērē VEF, cik maz jeb nemaz – „Žalgiris”, un kāds ir skats uz tribīnēm...Mums patīk salīdzināt Lietuvu ar Latviju, bet vēl viens piemērs, kas saka – nevajag.

Tomēr, par spīti mīlestībai uz basketbolu, Lietuvas tirgus ir nepakļāvīgs. „Lietuvā ir grūti, jo – lai arī basketbols tur ir reliģija, mūsu produkts viņiem bija kas jauns. Piemēram, Latvijā, kad ienāca „Dinamo”, līdz ar viņiem – arī kartīšu lietas, cilvēki kaut kā jau tam bija gatavi. Bija jau pieredze, zināšanas, bet Lietuvā nav tik viegli. Jebkurā gadījumā, ja mēs uzsākam kādu projektu, tas ir 5 gadu plāns kā minimums.”

Visticamāk, nākamsezon sava kartīšu kolekcija būšot VEF, bet „Se Real” tā būs kā caurlaide uz kāroto tirgu – VTB. Šai kompānijai ir svarīgi, lai latviešu klubi spēlē šādās nacionālai stājai nedraudzīgās līgās, jo shēma jau ir pārbaudīta ar „Dinamo” – vispirms apkalpo savējos, pēc tam visa līga tev klanās. Purviņš, kurš labi pārzina „Dinamo” iekšējo virtuvi, jo pirmajās sezonās pats bija tās dalībnieks, norāda, ka tādai līgai kā KHL ir ļoti svarīga Rīgas klātbūtne, tā ka par to, vai krieviem mūs vajag, nav jālauza galvas. „Rīga jebkurā gadījumā ir tilts uz Maskavu. KHL bez Rīgas nevar iztikt, jo ne velti šeit ir KHL mārketings bāzēts, KHL bārs ir Rīgā, KHL veikali ir Rīgā.” Tātad – esam labi iekārtojušies...

Pašlaik kompānija ved sarunas ar Krievijas divām spēcīgākajām futbola līgām, kā arī Eirolīgu basketbolā. Ar krieviem, kā jau krieviem, ir zināmas problēmas – tirgum esot liels potenciāls, tāpat kā Krievijas dzīves līmenim, jo problēmu netrūkst – sākot ar to, ka daudzi nezina, kas ir internets, beidzot ar transportēšanas problēmām, piemēram, uz Habarovsku. Tāpat arī funkcionāriem pašlaik ir pēcsezonas skurbums – tiešā nozīmē...

Satiktie kompānijas pārstāvji norāda, ka kartīšu bizness ir labs ierocis vispirms jau katram klubam, kurš domā par to, kā sevi popularizēt un attīstīt. Bet, salīdzinot redzēto varenās ārzemju līgās un klubos dažādos sporta veidos, norāda – Latvija vismaz kaut kur ir augstākajā līmenī, jo mūsu lielajām komandām, īstenībā – tikai divām, vismaz galvas ir gaišas. Ja vien par to dotu punktus turnīra tabulā...

  +3 [+] [-]

, 2012-06-01 09:42, pirms 12 gadiem
"Viņš lepojas ar to, ka kvalitātes ziņā Eiropā neviena kompānija nespēj turēt līdzi." Par šo frāzi galīgi nepiekrītu, domāju, ka Somu SM Līga stabili mums ieliek iekšā, tāpat kā Zviedrijas elite!
Jāsaka, gan, ka ar šiem gadiem viņi (SEREAL) ir stipri auguši, lai gan ar viņu iespējām un absolūto nezipratni par kartiņām kā tādām produkcija ir ļoti laba.
Pats galvenais rādītājs ir tāds, ja cilvēks nopērk vienu iepakojumu ar kasti vai viņš to var atpelnīt vai nē? Tad šinī gadījumā par 90% nopērkot SeReal ražoto produkciju, nauda tiek izmesta vējā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-01 10:04, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Kam vajadzīgas tās kartītes? Tādas bērnu spēlītes ar fanķikiem vien ir.
Citiem spēles ar faņķikiem, citi ar to pelna lielu naudu! Parēķini pats, cik maksā uztaisīt vienu tādu kartiņu maks 5 santīmi, bet ja pārdot pa Ls 0,50 5 gabalas, tad parēķini pats, kāda ir peļņa, ja var notirgot 15 miljonu eksemplāru!!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-01 10:31, pirms 12 gadiem
belluschi rakstīja: Citiem spēles ar faņķikiem, citi ar to pelna lielu naudu! Parēķini pats, cik maksā uztaisīt vienu tādu kartiņu maks 5 santīmi, bet ja pārdot pa Ls 0,50 5 gabalas, tad parēķini pats, kāda ir peļņa, ja var notirgot 15 miljonu eksemplāru!!!!
Centrāltirgus eksperta viedoklis

  +2 [+] [-]

, 2012-06-01 11:29, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Kam vajadzīgas tās kartītes? Tādas bērnu spēlītes ar fanķikiem vien ir.
Nu piemēram šo noteikti var saukt par fanķiku

09-10 OPC PREMIER FOURSOMES SIDNEY CROSBY NASH...

Bet piemēram šis Irbes fanķiks
visticamāk aizies par kādiem 40-50$
11-12 ITG ULTIMATE MEMORABILIA 11tH EDITION...

Sportistu kartiņu kolekcionēšana ir neapšaubāmi hobijs nr. 1 Ziemeļamerikā. Eiropā ar to lietu iet tā pašvakāk, bet gandrīz katrā valstī pārdesmit cilvēk, kas noliek pārsimts eiro mēnesī par kartiņām...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-06-01 11:52, pirms 12 gadiem
Jauki! Esmu samaksājis par SA+, lai lasītu apmaksātu reklāmas rakstu

  +2 [+] [-]

, 2012-06-01 11:53, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: To jau es saprotu, ka ir klienti un ir bizness. Jābrīnās tieši par šiem savādniekiem, kas mēģina pirkt tās bildītes, it sevišķi mūsdienu pasaulē, kad par katru spēlētāju internetā vari atrast 100 bildes 5 sekunžu laikā un apskatīties uz viņu cik tīk.
Tās ir tradīcijas, kas sākās pirms apmēram 90-100 gadiem, kad ļoti populāras, bija cigarešu kartiņās ievietotas kartiņas (tādas bija arī Latvijā tiesa gan ne ar sportistiem, bet gan ar lopiņiem, automašīnām u.t.t.).
Amerikā tas attīstījās, jā protams sākumā iemesls, noteikti bija tas, ka tā bija iespēja iegūt savu varoņu attēlus, bet arī šobrīd, tās ir pietiekami aktuālas, jo tā ir iespēja iegūt sava mīļākā spēlētāja autogrāfu vai krekla, kājsargu, vārtsarga cimda, nūjas vai kā cita fragmentu.

Nedomāju, ka kādam izsauc pārsteigumu tas, ka pasaulē ir miljoniem cilvēku, kuri kolekcionē pastmarkas, šeit būtība tā pati, ja pirms Dinamo sērijām LV bija varbūt kādi 10 kolekcionāri, tad šobrīd tādi kas sezonas laikā iztērē vismaz 50-100 Ls varētu būt jau ap 100-150.

Un ir kādi 4-5 kuri arī neslikti ar to nopelna andelējoties ar kolekcionāriem no visas pasaules.

  +3 [+] [-]

, 2012-06-01 13:13, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: To jau es saprotu, ka ir klienti un ir bizness. Jābrīnās tieši par šiem savādniekiem, kas mēģina pirkt tās bildītes, it sevišķi mūsdienu pasaulē, kad par katru spēlētāju internetā vari atrast 100 bildes 5 sekunžu laikā un apskatīties uz viņu cik tīk.
bilde internetā un kartiņa tas ir pavisam kas cits. Tad jau tik pat labi varam uzdot jautājumus, kas ir tie idioti, kas pērk glezu pa 30 miljoniem, kur bildes vidū ir tikai viena svītra

  +2 [+] [-]

, 2012-06-01 13:16, pirms 12 gadiem
helo rakstīja: Centrāltirgus eksperta viedoklis
Un tu esi tas biznesa cilvēks, kurš pelna miljonus?
Ja ar tirgu nevarētu nopelnīt diez vai kāds tur sēdētu!

  +2 [+] [-]

, 2012-06-01 13:28, pirms 12 gadiem
ir pieprasījums - būs piedāvājums! Nav pieprasījuma - nav piedāvājuma un nav arī 5gades plāna!
lai veicas, es uzskatu, ka tā ir laba biznesa ideja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-01 13:41, pirms 12 gadiem
Atnāc, piemēram ar bērnu uz kādu sporta spēli, hokeju vai basīti, nav svarīgi. Bērnam obligāti gribas padzerties, čipšus un vēl kādu "suņavīru". Katrreiz tak nepirksi šim šalli pa 8Ls, bet kartiņas par 50 snt - tieši laikā. I vilks paēdis, i kaza...

  +2 [+] [-]

, 2012-06-01 18:35, pirms 12 gadiem
belluschi rakstīja: bilde internetā un kartiņa tas ir pavisam kas cits. Tad jau tik pat labi varam uzdot jautājumus, kas ir tie idioti, kas pērk glezu pa 30 miljoniem, kur bildes vidū ir tikai viena svītra
Lūk,šis jautājums mani jau sen neliek mieru ))))

  +1 [+] [-]

, 2012-06-01 19:04, pirms 12 gadiem
"KHL bez Rīgas nevar iztikt, jo ne velti šeit ir KHL mārketings bāzēts, KHL bārs ir Rīgā, KHL veikali ir Rīgā.” Tātad – esam labi iekārtojušies..."
Jauneklim normāla biznesa pieeja - ir bārs ar divām piparu bodēm un mēs jau esam KHL mārketinga centrs. Maskava bez mums nevar!!! Jābrīnās kā bez jums iztiek Ņižņijs Tagils? Biznesmeņi, Jūs sevi spogulī esat redzējuši???
Ja kāds no raksta personāžiem vēl nezin, varu padalīties pilnīgi slepenā informācijā: KHL Mārketinga Centrs atrodas Urengojā, dažus km iekš zemes garozas un galvenie dalībnieki tajā ir metāns, etāns, propāns un butāns ar ogļūdeņraža piemaisijumiem.
Vienam gan visā rakstā jāpiekrīt 100% - "esam labi iekārtojušies...". Protams, Gazproma naudiņu ir saldi apčubināt, ka tik kaut kas nesalīp!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-01 21:21, pirms 12 gadiem
oilersbest rakstīja: Nu Amerikā panini ir ļoti liels mēsls kuru cilvēki ir spiesti pirkt tikai tapēc jo Upper deck nav licenzes! Ar panini tu vari labi ja 1 gadijuma no 100 dabut atpakalj naudu ko esi samaksājis!
Atvaino, Upper Deck kam nav licenzes??? Mēslu ražošanai? Sāksim ar to, ka pēc būtības Panini ir Upper Deck īpašums. Otrkārt, Panini nav "Biznesa klases" izdevums un nemaz nav domāts naudas pelnīšanai. Ša izdevuma mērķauditorija ir pirmsskolas un jaunāko klašu bērni. Vai varbūt Tu gribēji iegādāties Panini kasti pa 25$ un izvilkt Malkina 1/1?
Var redzēt - "Laicāna kunga" skola.

     [+] [-]

, 2012-06-02 08:39, pirms 12 gadiem
Bez kartītēm vēl ir to albums par 8 ls. Mans sīkais ir piekrājis trīs albumus ar apmēram 600 kartītēm. Tātad par trim gadiem esmu izdevis ap 100 Ls!!! Vienu brīdi viņa skolā bija vesels bums ar to padarīšanu (šogad jau pierima, laikam vecākiem žēl naudas un kolekcionāriem pašiem apnīk).
Man ļoti nezolīds un zemisks likās Lokomotīves piemiņas kartīšu bizness. Tā vietā. lai laistu apgrozībā uzreiz pilnu komandas kartiņu komplektu, tev piedāvā uz dullo piecas kartiņas, kuras atkārtojas....

     [+] [-]

, 2012-06-03 14:28, pirms 12 gadiem
belluschi rakstīja: bilde internetā un kartiņa tas ir pavisam kas cits. Tad jau tik pat labi varam uzdot jautājumus, kas ir tie idioti, kas pērk glezu pa 30 miljoniem, kur bildes vidū ir tikai viena svītra
Vai arī var teikt - kāpec jāperk gleznas kā tādas, ja var internetā atrast un izprintēt!

     [+] [-]

, 2012-06-04 15:20, pirms 12 gadiem
Mr.Wolfs rakstīja: Atvaino, Upper Deck kam nav licenzes??? Mēslu ražošanai? Sāksim ar to, ka pēc būtības Panini ir Upper Deck īpašums. Otrkārt, Panini nav "Biznesa klases" izdevums un nemaz nav domāts naudas pelnīšanai. Ša izdevuma mērķauditorija ir pirmsskolas un jaunāko klašu bērni. Vai varbūt Tu gribēji iegādāties Panini kasti pa 25$ un izvilkt Malkina 1/1?
Var redzēt - "Laicāna kunga" skola.
Vienīgais, ko tiešām atmaksājas pirkt, tas ir ITG, Upper deck viss ir atkarīgs vai tu izvelc kādu no attiecīgās sezonas top 3 rukijiem vai nē, jo nu jau pārprodukcija ir tik liela, ka pat Ovečkina lētāko džersiju var pa kādiem 8-10 $ dabūt, ja paveicām, Panini cenšās reanimēt dažus 90. gadu vidus brendus, taču pagaidām viņiem īsti neiet, ir pilnīgi skaidrs, ka UD Young guns ar attiecīgā gada Kaldera balvas īpašnieku, kā maksā no 60$ uz augšu tā arī turpinās maksāt tomēr 20 gadus produkts bijis tirgū.