Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pakaitināt "Žalgiri"...

Pakaitināt "Žalgiri"...
Treneris parāda, spēlētāji saprot - uz sezonas beigām situācija komandā Robertu sāk priecēt!
Foto: Mārtiņš Sīlis, sportacentrs.com

"Perlas" komanda Lietuvas līgas regulāro sezonu var pabeigt sestā, bet var arī devītā - viss atkarīgs no pēdējām trim spēlēm. "Lietuvos rytas" vadība cer, ka Štelmahers tiks play-off un tur satiksies ar "Žalgiri" - pēdējā randiņā abiem gāja jautri! Tiesa, pēdējā laikā "Rytas" pietiek arī savu problēmu. Nav izslēgts, ka nākamnedēļ Kauņā šī pulvermuca iet gaisā un priekšniecība atkal skatās pēc jauna trenera...

Atcerēsimies, ka Štelmahers "Perlas" komandu pārņēma jau sezonas gaitā - rudens pusē, kad Jons Vainausks savā saimniecībā izvērsa pirmo lielo reorganizāciju, pilnībā nomainot kadrus uz "Lietuvos rytas" komandtiltiņa. Robis no asistenta lielajā komandā atkal kļuva par galveno fārmklubā, un pamazām sāka ķīmiķot augšā komandu - cik nu atļāva resursi un spēlētāju arsenāls. Jautāts, vai šobrīd gandarījums par galarezultātu, viņš atbild uzreiz: "Noteikti, nav pat runas! Var teikt, ka lielāko daļu sezonas komanda bija nepārtrauktā tapšanas stadijā - spēlētāji nāca un gāja. Visu laiku aizkavējāmies, nevarējām virzīties uz priekšu, jo kārtējie spēlētāji nomainījās, un tiem bija nepieciešams laiks apgūt sadarbības. Pēdējās spēlēs beidzot jūtu, ka izdevies panākt saprašanos starp visiem spēlētājiem. Nav nekas grandiozs, taču pamatus, ko vēlos, saprot visi. Daudz vieglāk vadīt spēli, kad nav katru dienu jāmāca - beidzot varam tikai atkārtot..."

Rezultāts ir uz delnas. Regulārā čempionāta otrajā riņķī, kur "Perlas" atlikušas vēl pēdējās trīs spēles, Viļņas komanda zaudējusi tikai trīs reizes - komandām, kas ieņem pirmās trīs vietas. Pret "Žalgiri" (kas LKL joprojām nav zaudējis!) minūti pirms beigām bija neizšķirts, taču izšķirošajos brīžos bumba no groza izgriezās... Šobrīd "Perlas" ieņem 8. pozīciju, bet pēdējās kārtās tiksies ar 6., 7. un 9. vietas īpašniekiem Paņevežiem, Klaipēdu un Ķēdaiņiem. Atkarībā no šo spēļu iznākumiem, Štelmahera brigāde var finišēt jebkurā no šīm vietām... "Tabulu nerēķinu, domāju tikai par nākamo maču - kā nekā, jau rīt," Roberts atgaiņājas no augstās matemātikas, taču nenoliedz - situāciju zina. "Zinu, ka pastāv neliela iespēja, ka varam pakāpties pat uz 6. vietu un tādējādi pirmajā kārtā izvairīties no abiem lielajiem klubiem - tad jāuzvar Paņevēžos ar +15. Taču primārais, ko spēlētājiem teikšu arī pirms spēles: pirmais uzdevums ir vinnēt, lai vispār tiktu astoņniekā. Tālāko rādīs spēles gaita."

Dzelžaina uzdevuma otrajai komandai no kluba vadības nav - visiem labi zināms, kādiem šķēršļiem tā šogad rāpusies pāri, lai nonāktu kaut vai tik tālu, cik tikusi šobrīd. "Pasmejas tikai ka gribētu, lai uzspēlējam pret "Žalgiri", pakaitinām viņus. Kā viņi pēc mūsu pēdējās spēles raudāja, ka jaunie puikas viņus sitot - tas bija vienkārši smieklīgi... Domāju, šobrīd īpaši nealkst trāpīt uz mums," nosmaida treneris. Kaut uzdevuma nav, vēlēšanās pastāv. "Palikt bez play-off būtu bišķi sāpīgi. Protams, saprotam, ka tāpat būs grūti cīnīties pret pirmajām divām vietām - ceturtdaļfinālus spēlēs līdz divām uzvarām, un ļoti iespējams, ka tās arī paliktu mūsu pēdējās šajā sezonā. Un tomēr - labāk noslēgt sezonu, iekļūstot play-off, nekā paliekot 9. vietā."

Kluba vadību gan šobrīd noteikti vairāk satrauc tas, kas notiek ar lielo komandu - zaudēts ne tikai "Žalgirim", bet arī "Rūdupim", VTB komanda palika bez "Final Four", un spēlējās ar sērkociņiem arī BBL ceturtdaļfinālā. "Protams, zaudēt nav patīkami. Spēle neveidojas. Tādu ambiciozu klubu - tas satracina... Tagad viņi paņēma Rašiču, bet nezinu, vai viens spēlētājs daudz ko mainīs," Štelmahers nenoliedz - spriedze klubā pieaugusi. Nākamnedēļ BBL finālturnīrs Kauņā, un, ja kritiens dubļos sanāks arī tajā - pavisam reāli, ka Vainausks novicinās sirpi trenera Trifunoviča plecu rajonā... Vai pastāv iespēja, ka "Lietuvos rytas" galvenā trenera amatā sezonu noslēdz latvietis? "Domāju, nē. Pat, ja Trifunoviču atlaidīs, komandā ir Maskoļūns, Gronskis - treneri, kas ir sistēmā un zina komandu. Ņemt tagad no mums - nedomāju. Kaut gan iespējams ir viss. Izbrīnīts nebūtu... Jebkurā gadījumā, tas būtu kopdarbs ar šiem treneriem."

Lai arī kur Roberts pabeigtu šo sezonu, varbūt pat vairāk mūs interesē kas cits - kur viņš sāks nākamo? Atcerēsimies, mēs šobrīd runājam par vienu no Latvijas izlases treneriem, kuru pērn kluba vadība izdancināja pēc pilnas programmas - vispirms atļāva strādāt Rīgā, tad pēkšņi mainīja noteikumus. Izlase noteikti nebija ieguvēja, un arī tās galvenais treneris Ainārs Bagatskis jau izteicies - situāciju, kā pagājušogad, ar Robertu atkārtot negatavojas. "Arī pats negribētu, lai sanāktu kā pagājušogad. Tad nemaz nesāktu. Taču esmu runājis ar klubu, un gadījumā, ja palieku strādāt ar "Perlas", nostāja ir pozitīva - tad varētu braukt un strādāt arī ar Latvijas izlasi," atklāj Štelmahers, gan piebilstot - līguma un nākamo gadu viņam vēl nav, un nav arī pārliecības, kas vispār notiks ar "Perlas". Taču, ja runa būs par "Lietuvos rytas"? "Tad tiešām grūti pateikt. Pieļauju, ka tādā gadījumā kluba pozīcija būtu tāda pati kā pērn - bez atlaidēm."

Šie jautājumi, visticamāk, skaidrāki kļūs vien vasaras sākumā. Bet pagaidām varam novēlēt Robertam uzvaras Lietuvas play-off. Nu, ja ne uzvaras, tad vismaz - pakaitināt "Žalgiri"...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-04-02 13:38, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu Žalgiri viņiem uzvarēt nereāli.
Štelmahera "Perlas" sensacionāli uzvar "Žalgiri"