Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Ķegums apsteidz Valku sacensībās “Latvijas spēcīgākā pilsēta”

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Sestdien, 28. maijā, norisinājās sacensību “Latvijas spēcīgākā pilsēta” 3. posms, kurā Ķeguma pilsētas iedzīvotāji un viesi kopā pacēla 100 360 kg. Ar pacelto rezultātu Ķegums patlaban ierindojas 2.vietā, apsteidzot Valku.

Ķegumā bija sevišķi aktīvas sievietes, kuras vēlējās izmēģināt, cik reižu spēj uzspiest 20 kg svaru stieni. Trīs stundu laikā savas spējas pārbaudīja 52 dāmas un kopā pilsētas rezultātam deva 13 900 kg. Vislabāko rezultātu uzstādīja Oksana Agadžanjana, svaru stieni uzspiežot 70 reizes un kļūstot par Latvijas sieviešu topa līderi. Oksana aiz sevis atstāja Loretu Vītiņu, kura 20 kg svaru stieni uzspieda 40 reizes. Ar 35 uzspiestajām reizēm 3. vietā palika Gundega Gailīte.

Jauniešu konkurencē vislabāko rezultātu uzstādīja Artūrs Rūtiņš, 20 kg svaru stieni uzspiežot 50 reizes. 2. vietā ierindojās Eduards Rudzis, kurš svaru stieni uzspieda 44 reizes. Savukārt 3. vietu ieguva Reinis Švagris, kuram svaru stieni izdevās uzspiest 30 reizes. Visi jaunieši kopā pilsētas rezultātam deva 6 160 kg.

Ja jauniešiem un sievietēm sacensību “Latvijas spēcīgākā pilsēta” posmos ir jāpieveic 20 kg svaru stienis, tad vīriem spēki ir jāpierāda 50 kg uzspiešanā. Ķeguma vīri ar entuziasmu un cīņassparu devās “iekarot” 50 kg svaru stieni. Sīvā konkurencē ar uzspiestām 67 reizēm 1 .vietu ieguva Kristaps Zaķis. Tikai nedaudz atpaliekot no Kristapa, 2. vietā ierindojās Normunds Norberts, kurš 50 kg svaru stieni uzspieda 64 reizes. Ar 62 uzspiestajām reizēm 3. vietu ieņēma Andrejs Šukajevs. Nav noslēpums, ka pilsētas rezultāts ir atkarīgs no vīru spēka un vēlmes izvirzīt savu pilsētu pēc iespējas augstākā vietā pilsētu kopvērtējumā. Ķeguma vīri pilsētas kopējā rezultātā ieguldīja 80 300 kg.

Arī Ķeguma iedzīvotāji pierādīja, ka pilnīgi visi var piedalīties un atbalstīt savu pilsētu "Latvijas spēcīgākās pilsētas" posmos. Vecākajam sacensību dalībniekam bija 60 gadi, bet jaunākais bija tikai piecus gadus vecs.

Pilsētu konkurencē patlaban 1. vietu ar paceltajiem 103 400 kg ieņem Latvijas jaunākā pilsēta Skrunda, bet 3. vietā ir Latvijas ziemeļu vārtu centrs – Valka. Jau 4. jūnijā Madona metīs izaicinājumu Skrundas, Ķeguma un Valkas uzstādītājiem rezultātiem.

Plašāka informācija par sacensību norisi un rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā: Latvijas Spēcīgākā Pilsēta - tautas sports...