Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

LSKA piekrīt rīkot pirmstermiņa vēlēšanas, LOK lēmumu sauc par nelikumīgu

Jānis Pārums

LSKA piekrīt rīkot pirmstermiņa vēlēšanas, LOK lēmumu sauc par nelikumīgu
Aivars Ritenieks
Foto: Reinis Hofmanis, f64

Latvijas Svarcelšanas klubu apvienība (LSKA) pakļausies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) aicinājumam un rīkos valdes pirmstermiņa vēlēšanas, paziņojis LSKA valdes priekšsēdētājs Aivars Ritenieks, kurš gan uzskata, ka aicinājums no LOK puses būtībā ir spiediena izdarīšana, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Jāatgādina, ka pirms divām dienām LOK Izpildkomitejas sēdē tika pieņemts lēmums aicināt Latvijas svarcelšanas sabiedrību uz konstruktīvu dialogu, rīkojot LSKA ārkārtas sapulci un valdes pirmstermiņa vēlēšanas. Tas nepieciešams, lai samierinātu divas karojošās puses – LSKA un Latvijas Svarcelšanas federāciju, ko savulaik dibināja treneris Eduards Andruškevičs un titulētais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, jo nebija apmierināti ar LSKA darbības principiem un finansējuma sadali. Jāpiebilst, ka Latvijā un arī starptautiski oficiāli atzīta ir Ritenieka vadītā LSKA.

Svarcelšanā jau ilgstoši Latvijā iesakņojušies konflikti nelabvēlīgi ietekmē sporta veida attīstību un strīdnieku domstarpības pat apdraudēja spēcīgāko svarcēlāju iespējas sagatavoties un startēt pasaules, Eiropas čempionātos un Olimpiskajās spēlēs Londonā 2012.gadā. Tādēļ pēc vienošanās ar Starptautisko Svarcelšanas federāciju (IWF) sacensību rīkotāji pašlaik akceptē tikai LOK parakstītus Latvijas svarcēlāju pieteikumus.
Ritenieks gan paudis uzskatu, ka LOK, aicinot rīkot pirmstermiņa vēlēšanas, rīkojas ārpus likuma: "LSKA uzskata, ka LOK lēmums par LSKA prezidenta pārvēlēšanu ir nelikumīgs, bet LSKA ņems vērā šo prasību un rīkos pirmstermiņa vēlēšanas, neskatoties uz to, ka šis rīkojums ir nelikumīgs un neatbilst LSKA statūtiem, un tas ir spiediens un iejaukšanās LSKA darbībā."

Tāpat Ritenieks norādījis, ka kopš 2009.gada LOK ieturējusi valsts līdzekļus, kuri bija paredzēti LSKA mācību treniņnometņu rīkošanai svarcelšanā, bet šogad šie līdzekļi nav izmaksāti. LSKA uzskata, ka LOK šos līdzekļus nelikumīgi novirza caur trešajām personām, tāpēc šajā sakarā LSKA ir griezusies Ekonomikas policijā, lai tā izvērtētu LOK darbību.

"Ne Starptautiskajai Svarcelšanas federācijai (IWF), ne Eiropas Svarcelšanas asociācijai (EWA) nav bijuši iebildumi par LSKA darbību. Ja IWF pārstāvji ir iesaistījušies sarunās par Latvijas svarcēlāju piedalīšanos starptautiskās sacensībās, tad, visticamāk, šo sarunu iniciatori ir bijuši atsevišķi sportisti vai treneri no Latvijas, kuri nav spējuši vai nav vēlējušies realizēt savas ambīcijas godīgās sacensībās Latvijas ietvaros un viņu cīņā par amatiem svarcelšanas sporta vadībā nav saņēmuši atbalstu no svarcelšanas sporta kopienas Latvijā," izplatītajā paziņojumā citēts Ritenieks.

"LSKA nekad nav atteikusies no atbildības par tās pārstāvēto un izvirzīto sportistu rīcību, tajā skaitā antidopinga politikas jomā. Nevienam no LSKA pārstāvētajiem sportistiem nav konstatēti jebkādi pārkāpumi saistībā ar dopinga lietošanu vai izvairīšanos no pārbaudēm. Pēc LSKA rīcībā esošajām ziņām, aizdomas par šādiem pārkāpumiem ir sportistiem, kuri starptautiskām sacensībām tiek izvirzīti ar LOK atbalstu," norādīts paziņojumā. "LSKA nav pieļāvusi ētikas normu pārkāpumus tās darbībā. Tajā pašā laikā LSKA ir nācies regulāri saskarties ar ne vien neētisku, bet, iespējams, pat prettiesisku iejaukšanos tās darbībā no LOK puses."

Izmantotie resursi:
LETA

  -2 [+] [-]

, 2013-09-26 20:29, pirms 11 gadiem
Aivarka, es par tevi!!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-09-26 23:02, pirms 11 gadiem
Nu, nu, tik agresīvi... Rada nelabu iespaidu par pašu un savu organizāciju. Vajag runāt arī ar citiem, ar karošanu tālu netiks. Varaskāre nav laba lieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-26 23:14, pirms 11 gadiem
LSKA mūžīgi mūžos

  -1 [+] [-]

, 2013-09-28 22:09, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: ko Tu gribi vienu DObeli/Ventspili vai arī Saldu, Balvus, Ogri, Ludzu, Daugavpili, Ragaciemu, Kuldīgā arī kaut kur pa kaktiem dažs labs ceļ

Kas vajadzīgs Latvijai - viens supermens vai vesela tauta
Skaidri redzams - svarcelšana tev tikpat tuva, kā batikošana. Vesela tauta = ar SVARCELŠANU ???! Idiot, tur ļaudis sajāj visu, ko tik var ! Bergmanis izlauza no enģēm plecu Sidnejā, piemēram, Ščerbatiham gāja labāk - tik dramatisku traumu nebija, taču palasi intervijas - sāpēja viskautkas, pēdējos mačos dabūja barankas izstājoties veselības dēļ. Celis bija beigts, ja pareizi atceros, gan jau vēl šis tas. Es kādreiz nodarbojos ar powerliftingu - tas ir kas līdzīgs. Tiku līdz oficiālam meistarkandidāta normatīvam un un par 6 milimetriem no vietas izspiesta mugurkaula skriemeļa brīdī, kad biju dzīves labākajā formā. Ar to sports beidzās, sastiepumus, kuri sāpēja nedēļas un mēnešus es neskaitu. Tagad no ierindas izgāja plecs - domā, ka karjerā spiežot pārcilātās tonnas tur neko neietekmēja ? Un es sportoju tā intensīvi tikai 3. gadus ar komatu, moš vajadzēja maukt sterikus un ietu vieglāk. Bet ierubī - nopietns sports un veselība spēka sportos nekad neiet kopā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-30 19:45, pirms 11 gadiem
Ja tā, tad ok, tikai svarcelšana gan saistās ar traumām jebkurā līmenī, jo visu laiku jāšancē ar pamatīgiem svariem , turklāt paātrinājumu.
PS kas attiecas uz mani - pēc traumām sāku skriet, diez kas nesanāk, bet pāri dešukam kaut kā tieku. Pagaidām

     [+] [-]

, 2013-10-06 08:15, pirms 11 gadiem
eh nabaka ritenieks. nolaidis svarcelsanu tacu vel pie sprices grib but. scerbatihs un andruskevics pieradijusi ka vini ir kas spej sakartot lv svarcelsanas virtuvi. vini gatavo jaunos sportistus un vini tos ved uz sacensibam. ritiniek, ej atputies, izbaudi dzivi, lauj stradat tiem kas to velas.

     [+] [-]

, 2013-10-17 23:20, pirms 11 gadiem
Dzeniet rata i vinu i otru. Dodiet iespeju stradat tiem kam svarcelšana ir sirdi. Lielākā daļa svarcelaju nestrādās par treneriem kamēr šie mantkarīgīe nesēdēs uz valsts un pašvaldības finansējuma. Nevar visu ieraut nasis. Mēs bijām galvas tiesu pārāki par Lietuvu un Igauniju bet tagad? Gribat kārtību!
Visus nost no amatiem. Apsalūts Latvijas valsts svarcēlāju kongress. Lēmējtiesības kongresam nevis vienam vai diviem slaveniem sportistiem. LSF federācija nav karmuška izbijušiem sportistiem vai personām kuras ir publiski izteikušas vēlmi uz federācijas rēķina ar jebkādiem līdzekļiem kļut par miļjonāriem..
Sabiedriska organizācija kura pārstāv fizisku un juridisku interešu grupu strādā lai vecinātu atlētu un treneru labklājību un veicinātu rezultātu izaugsmi, kā arī valsts popularizēšanu.
Nepārvērtiet visu par farsu.
Viss ir vienkārši, neļaujiet ne vienien ne otriem zagt.......