Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

LOK vērtēs Svarcelšanas federācijas vadītāja Ščerbatiha izteikumus par Latvijas armiju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LOK vērtēs Svarcelšanas federācijas vadītāja Ščerbatiha izteikumus par Latvijas armiju
Viktors Ščerbatihs. Foto: olimpiadef64.lv

LETA. Latvijas Olimpiskās komiteja (LOK) plāno vērtēt Latvijas Svarcelšanas federācijas vadītāja Viktora Ščerbatiha izteikumus par Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, vēsta "Latvijas Avīze".

Laikraksts vēsta, ka Ščerbatihs, kurš ir arī LOK izpildkomitejas loceklis, sociālajā vietnē "TikTok" ievietotā video apšaubījis Nacionālo bruņoto spēku lēmumus. Video viņš ierunājis krievu valodā.

"Ko viņi te atnākuši? Vai visi (karavīri, zemessargi) ir adekvāti, vai nē? Televizorā rāda, kas ASV notiek, kam ir automāts, tie ir neprātīgi. Kurš var garantēt (drošību)? Neviens. Valdība saka, ka būs mācības. Labi, vai jums ar Ādažiem nepietiek? Būs troksnis, te bērni. Kaut kāds neprāts. Neviens neko īsti nesaka. Kāpēc cilvēki jābaida? Ja nebūs karš, tad nav te ko mācīties, ejiet uz Ādažiem, kas tur mežu trūkst? Ko jūs pilsētā nākat?" tā video krievu valodā saka Ščerbatihs.

LOK prezidents Raimonds Lazdiņš uzskata, ka šāda satura publicēšana sociālajos tīklos, turklāt esot ietērptam oficiālajā olimpiskās komandas formā, nav pieļaujama un atbalstāma. "Šis jautājums ir jāizvērtē izpildkomitejā, un es ierosināšu to nodot izskatīšanai Ētikas komisijā," teica Lazdiņš.

Savukārt LOK izpildkomitejas loceklis, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss norāda, ka ir nepatīkami pārsteigts par šādu Ščerbatiha viedokli. "Valsts drošība ir galvenā prioritāte, mācības arī pilsētvidē ir ļoti nozīmīga gatavības pārbaude, un es to noteikti atbalstu, par to cilvēki ir brīdināti un informēti, nav pārsteigums. Kā gan citādāk vari gatavoties militāram apdraudējumam, ja ne trenējoties?" retoriski vaicāja Markss, piebilstot, ka LOK izpildkomitejas pārstāvim komunicēt krieviski, ņemot vērā, kādu apdraudējumu rada Krievija, nav pieņemami.

Ščerbatihs iepriekšminēto video ir izdzēsis. Viņš esot parunājis ar draugu un sapratis, ka kļūdījies - ja grib uzdot šāda rakstura jautājumus, tas esot jādara latviski un citā tonī, viņš sacījis laikrakstam.

Ščerbatihs no Zaļo un zemnieku savienības saraksta bija ievēlēts 9. Saeimā, aizpērn kandidēja parlamenta vēlēšanās no Aināra Šlesera partijas "Latvija pirmajā vietā" saraksta, taču netika ievēlēts.

No 3. septembra līdz 8. oktobrim visā Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2024", kurās kopumā piedalīsies aptuveni 11 000 Latvijas un sabiedroto karavīru un zemessargu.

 +11 [+] [-]

, 2024-09-24 09:44, vakar
Kāpēc šis krieviski domājošais Latvijas krievs ieņem tik atbildīgu amatu? Viktors nekad nav izcēlies ar prāta spējām, lai viņam būtu šādi amati.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-24 10:09, vakar
knaible rakstīja: Kāpēc šis krieviski domājošais Latvijas krievs ieņem tik atbildīgu amatu? Viktors nekad nav izcēlies ar prāta spējām, lai viņam būtu šādi amati.
Te darbiņš VDD, vai ne?

 +10 [+] [-]

, 2024-09-24 10:17, vakar
5 kolonnas karognesējs, Šlesers tagad visus tādus ap sevi savāc...

  +7 [+] [-]

, 2024-09-24 10:20, vakar
Ne pirmais un droši vien arī ne pēdējais ne pārāk prātīgais izteikums no Ščerbatiha. Kā sportists bija izcils, bet intelekts nebija tur vajadzīgs. Pildīja tikai trenera teikto. Tagad reizēm ir jādomā pašam un visādas pērles birst ārā.

     [+] [-]

, 2024-09-24 10:34, vakar
Ko tad sliktu Vitjka pateica?
Slēpts komentārs: Čau! Atā

  +8 [+] [-]

, 2024-09-24 11:40, vakar
Čau! Atā rakstīja: Nevarētu teikt, ka viņam pavisam nav taisnība. Visas pasaules armijas ir stulbi un bezjēdzīgi veidojumi, politiķu darbs ir nepieļaut karus, nevis žvadzināt ieročus. Un, ja nu kāds ļoti vēlas karus, tad tiem būtu jānotiek tikai starp profesionālām armijām.
Nezinu kurā pasaulē tu dzīvo, bet aizstāvēt savu valsti ir katra cilvēka pienākums. Tas, ka karot tādā izpratnē kad armija iet pret armiju ir arhaiski, ir jau cits stāsts. Kamēr būs tādi cilvēki kā Huilo un lielakā daļa krievijas sabiedrības, tikmēr vienmēr pastāvēs liela varbūtība, ka varētu būt karš starp valstīm.

  +8 [+] [-]

, 2024-09-24 11:41, vakar
edgarinsh rakstīja: Ko tad sliktu Vitjka pateica?
Nevis sliktu, bet reāli dumju pateica.
Slēpts komentārs: Čau! Atā

  +3 [+] [-]

, 2024-09-24 11:58, vakar
Prieks par katru sportistu kurš iznāk no skapja: "Ščerbatihs iepriekšminēto video ir izdzēsis. Viņš esot parunājis ar draugu un sapratis, ka kļūdījies - [..]."
draugs - boifrends, ko?
Sen atpakaļ bija TV šovs kur viņš ar sievietēm mēģināja veidot attiecības - bija diezgana cīmredzami neveikls, redzams ka ar sievietēm nekad nav bijis. bet toreiz par šo tēmu neviens nerunāja, un varēja norakstīt uz kameras stresu...

  +3 [+] [-]

, 2024-09-24 12:02, vakar
Gēnu nenoslēpsi, lien ārā pa vīlēm!!!

  +2 [+] [-]

, 2024-09-24 12:06, vakar
Čau! Atā rakstīja: Visiem kariem beigas ir vienādas, - valdības un virsnieki dabū ordeņus, karavīri zārkus, bet to jau daudziem nesaprast.
Pie tā visa var pieiet vienkāršāk. Ja tev nav ar ko aizstāvēties - tev, kāds var iedot bietē un aplaupīt. 1 cilvēka/ģimenes līmenī - ja tev ap māju nav sēta un pats neproti sevi aizstāvēt tevi un tavu ģimeni var apzagt. Valsts līmenī - ja tavai valstij nav nekādu iespēju sevi aizstāvēt - armija, ieroči, militārie partneri - ir iespēja, ka kāds var iebrukt. Un, ja vēl ir mūsu valsts variants, kad kāds potenciālais uzbrucējs ir tieši kaimiņos. Gribi mieru gatavojies karam. Tas ir tāpat kā ar CSN - tu vari ievērot visus CSN, bet tas negarantē, ka neiekļūsi avārijā. Tu vari ar visām valstīm pa labam, bīdīt politiku tā, lai itkā nebūtu iemeslu "darīt tev pāri", bet tas negarantē, ka kādas valsts galva neizdomā, ka būtu izdevīgi daļu tavas valsts vai visu savu valsti paņemt sev. Ukraina tam ir izcils pierādījums. Nebūtu viņi gatavi karam - sen jau būtu trikolors Kijevā.
Un karš bez kara - nu varam atcerēties Latvijas okupāciju 1940. Nekarojām, parakstījām pāris dokumentus - lopu vagoni, izsūtīšānas, nošaušanas pie sienas.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-24 12:20, vakar
Čau! Atā rakstīja: Visiem kariem beigas ir vienādas, - valdības un virsnieki dabū ordeņus, karavīri zārkus, bet to jau daudziem nesaprast.
Nē, jo karā vienmēr kāda no karojošām pusēm būs zaudētāji ar visām no tā izrietošajām sekām. Kā stāsta vēsture, tad pēdējos divus gadsimtus par zaudētājiem paliek tie, kuri ir uzsākuši karus. Un lielākoties gadījumos zārkus ir dabūjuši valdnieki, virsnieki un karavīri. Plus ļoti lielos zaudētājos, nemaz nerunājot par bojāgājušiem, paliek tieši agresoru puses valstu sabiedrības, kuras ir ļoti lielas savu diktatoru propagandas aparāta ietekmē. Paliek zaudētājos, jo ir sagrauti morāli un finansiāli, jo jāmaksā kontribūcijas uzvarētājiem.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-24 12:28, vakar
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nē, jo karā vienmēr kāda no karojošām pusēm būs zaudētāji ar visām no tā izrietošajām sekām. Kā stāsta vēsture, tad pēdējos divus gadsimtus par zaudētājiem paliek tie, kuri ir uzsākuši karus. Un lielākoties gadījumos zārkus ir dabūjuši valdnieki, virsnieki un karavīri. Plus ļoti lielos zaudētājos, nemaz nerunājot par bojāgājušiem, paliek tieši agresoru puses valstu sabiedrības, kuras ir ļoti lielas savu diktatoru propagandas aparāta ietekmē. Paliek zaudētājos, jo ir sagrauti morāli un finansiāli, jo jāmaksā kontribūcijas uzvarētājiem.
Vai esi ar mieru sūtīt savus dēlus karā šodien?

     [+] [-]

, 2024-09-24 12:43, vakar
pilnigi uzsplaut uzs so radijumu,tapat ar vejauni ienem pasu ausgalu top stulbenu ranga

  +2 [+] [-]

, 2024-09-24 12:59, vakar
Nu šis mākoņstūmējs nekad ar intelektu nav izcēlies...

  +1 [+] [-]

, 2024-09-24 13:13, vakar
Čau! Atā rakstīja: Vai esi ar mieru sūtīt savus dēlus karā šodien?
Es domāju, ka man viņu nebūtu jāsūta, jo viņš pats dotos Dzimteni aizstāvēt. Kā jau zemessargam pienākas to darīt.

  -3 [+] [-]

, 2024-09-24 13:29, vakar
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Es domāju, ka man viņu nebūtu jāsūta, jo viņš pats dotos Dzimteni aizstāvēt. Kā jau zemessargam pienākas to darīt.
Cik nu Dzimteni, vairāk jau visādu rinkeviču, kalvīšu, šleseru utt. labsajūtu, turklāt tā varza ar jau sen sagatavotām lidenēm būs jau tālēs zilajās.
Iesaku izlasīt Šveiku.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-24 13:38, vakar
Čau! Atā rakstīja: Cik nu Dzimteni, vairāk jau visādu rinkeviču, kalvīšu, šleseru utt. labsajūtu, turklāt tā varza ar jau sen sagatavotām lidenēm būs jau tālēs zilajās.
Iesaku izlasīt Šveiku.
Kad tu iemācīsies atšķirt jēdzienu VALSTS no jēdziena VALSTS PĀRVALDE, tad padod ziņu. Varēsim turpināt šo diskusiju. Savādāk nekādi.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-24 13:42, vakar
Čau! Atā rakstīja: Cik nu Dzimteni, vairāk jau visādu rinkeviču, kalvīšu, šleseru utt. labsajūtu, turklāt tā varza ar jau sen sagatavotām lidenēm būs jau tālēs zilajās.
Iesaku izlasīt Šveiku.
Valsts ir ne tikai sliktie Kariņi, Leviti, Šleseri, Šķēles un Lembergi, bet arī tava ģimene, draugi, mājas, tā zeme uz kuras uzaugi, skola kurā mācījies, mežs, kurā lasīji sēnes, upe, kurā peldējies utt.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-24 14:01, vakar
Pirātu Karalis rakstīja: Valsts ir ne tikai sliktie Kariņi, Leviti, Šleseri, Šķēles un Lembergi, bet arī tava ģimene, draugi, mājas, tā zeme uz kuras uzaugi, skola kurā mācījies, mežs, kurā lasīji sēnes, upe, kurā peldējies utt.
Piedevām vienīgā, starptautiski atzītā teritorija, kurā latvieši var attīstīties kā etnoss, attīstīt latviešu valodu utt. Teritorija, kurā dzīvojuši mūsu senči, dzīvojam mēs un dzīvos mūsu pēcteči.

  -3 [+] [-]

, 2024-09-24 14:07, vakar
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kad tu iemācīsies atšķirt jēdzienu VALSTS no jēdziena VALSTS PĀRVALDE, tad padod ziņu. Varēsim turpināt šo diskusiju. Savādāk nekādi.
Tu jau pirmais sāki mani mācīt kā pareizi jādomā, diskusiju ar tik primitīvu tipu nudien nav man interesanta. Tā, atkaujos no mušām.

     [+] [-]

, 2024-09-24 14:09, vakar
2000 sākumā pa skolām braukāja , un jauniešiem dzīves gudrības klāstīja !

  +1 [+] [-]

, 2024-09-24 14:12, vakar
Čau! Atā rakstīja: Tu jau pirmais sāki mani mācīt kā pareizi jādomā, diskusiju ar tik primitīvu tipu nudien nav man interesanta. Tā, atkaujos no mušām.
Nejūtos vainīgs, ka tu pats sevi pasniedz kā primitīvi domājošu cilvēku.

  +2 [+] [-]

, 2024-09-24 14:23, vakar
Kaut kur jau dzirdēts teksts un pat intonācija, jo Vitjam jau pašam tik daudz neizdodas savārstīt. Lembergu atdarina, tur tā ,,naudiņa,, meklējama. Tas jau ciest nevar armiju, kas piečurā ,,viņa,, pilsētas krūmus un demonstrē dzimumocekļus.Un par Ādažiem arī vēkšķēja Jēkabpils čigānu komunists Lembergs. Vitjka tikai tāds krancis saimnieka uzdevumā pažvankst.

     [+] [-]

, 2024-09-24 15:29, vakar
Celms123 rakstīja: Ne pirmais un droši vien arī ne pēdējais ne pārāk prātīgais izteikums no Ščerbatiha. Kā sportists bija izcils, bet intelekts nebija tur vajadzīgs. Pildīja tikai trenera teikto. Tagad reizēm ir jādomā pašam un visādas pērles birst ārā.
Izcils sportists ir tad, ja viņš ir savas valsts patriots. Šitāds, kas latviski runā tikai tad, kad vajag siltu amatu, ir jāpatriec

     [+] [-]

, 2024-09-24 16:28, vakar
Šitam džekam tur galīgi nav ko darīt, jau sen izcēlies ar stulbiem izteikumiem, bet nē, vēl un vēl sēž un slauc vieglu nodokļu maksātāju naudu.

  -3 [+] [-]

, 2024-09-24 17:35, vakar
nacistiskā valstī vārda brīvībai nav vietas, kaut gan kaut kas līdzīgs ir pat ierakstīts Satversmē. Arī par krievu un citām valodām. Bet fašisms visur ir vienads!

     [+] [-]

, 2024-09-24 18:19, vakar
Igors Amelka rakstīja: nacistiskā valstī vārda brīvībai nav vietas, kaut gan kaut kas līdzīgs ir pat ierakstīts Satversmē. Arī par krievu un citām valodām. Bet fašisms visur ir vienads!
Nu gan muļķības sastāstīji. Pastāsti lūdzu, definējumu nacistiskai un attiecīgi fašistiskai valstij. Par Tavu nezināšanu gan liecina, šo divu vārdu lietošana reizē .