Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Smagatlēts Ivars Cīrulis dosies uz Mr. Olympia

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Smagatlēts Ivars Cīrulis dosies uz Mr. Olympia
Ivars Cīrulis
Foto: irondawg.com

Viens no Latvijas titulētākajiem spēka trīscīņniekiem un svara stieņa spiedējiem guļus, Dobeles kluba „Gold Barbell” vadošais sportists Ivars Cīrulis jau rīt izlido uz Lasvegasu (ASV), lai piedalītos starptautiskajā pasākumā Mr. Olympia vilkmes vingrinājumā.

Mr. Olympia sacensības, kas tiek rīkotas kopš 1965. gada, ir prestižākās kultūrisma sacensības pasaulē, kurās savulaik triumfējuši tādi pasaulē pazīstami muskuļu kalni kā Arnols Švarcenegers, Džejs Katlers, Ronijs Kolemans, mūsu Aivars Visockis u.c. atlēti. Bet nu jau vairākus gadus šajā pasākumā ir apskatāmi arī citu sporta veidu sacensības, to starpā spēka trīscīņa un tās paveidi.

Uz šīm sacensībām tiek aicināti tikai pasaules vadošie sportisti un šogad uz Mr. Olympia turnīru uzaicināts arī vairākkārtējais Latvijas rekordists, pasaules un Eiropas čempionātu uzvarētājs spēka trīscīņā un svara stieņa spiešanā guļus - Ivars Cīrulis.

„Jūnija beigās organizatori mani uzaicināja startēt trīscīņā, bet par cik dotais laiks, lai kārtīgi sagatavotos man bija par īsu, piekritu startēt tikai atsevišķā vingrinājumā – vilkmē,” portālam sportacentrs.com skaidroja Ivars Cīrulis, kurš būs pirmais Latvijas pārstāvis, kas piedalījies šajās prestižajās sacensībās.

„Uz šo turnīru mani aicina jau trešo gadu pēc kārtas, bet tikai šogad beidzot esmu ticis līdz finišam un jau 24.septembrī izlidojam uz ASV. Divus gadus iepriekš man bija krūts muskuļa trauma, tādēļ nesanāca aizbraukt, bet gadu atpakaļ par prioritāti izvēlējos pasaules čempionātu, kas arī notika Lasvegasā.”

„Par cik mums ar Vegasu ir desmit stundu starpība, jau otro nedēļu dzīvoju pēc Amerikas laika. Trenējos pa nakti, bet guļu pa dienu. Man ir labi komandas biedri, kas gatavi kopā ar mani trenēties pa naktīm. Cerams, ka man tas palīdzēs un spēšu uzrādīt labu rezultātu un varbūt pat atvest kādu medaļu.”

Mr. Olympia spēka trīscīņas sacensības tiek uzskatītas par ļoti prestižām, bet tomēr šajā sporta veidā par pasaulē vadošajām un rezultātu ziņā spēcīgākajām sacensībām tiek uzskatīti Krievijā rīkotie „Battle of champions” mači. Šogad šo sacensību balvu fonds bija 55, 000 ASV dolāru , bet nākamgad balvu fonds būšot jau 100, 000 ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
2013 Olympia Weekend
goldbarbell.lv

Slēpts komentārs: martinskruze

  +5 [+] [-]

, 2013-09-26 20:48, pirms 11 gadiem
Krūzer-Lūzer, bezsmadzeņu invalīd,tu NEKAD NEESI BIJIS VECIS,bet RAUDOŠA VECENE,kura bērnībā ir tik tālu apbižota ka to vien māk kā sēdēt pie kompja un ņaudēt un pukstēt...ej paraudi mammai padusē,apbižotais,izcilais Latviešu sportist...džeki jau vemj no taviem jēlajiem tekstiem,apskaties uz sevi spogulī un pasaki sev: ES NEKAD NEBŪŠU NORMĀLS VECIS BET SŪDA GABALS!!!!!

  +5 [+] [-]

, 2013-09-27 10:51, pirms 11 gadiem
Latvijas Pauerliftinga Federācija
Nu ko resnais Lūzer,gaidam atvainošanos....ja nemāki lasīt,paprasi lai kāds izlasa priekšā!!!

  +4 [+] [-]

, 2013-09-27 19:23, pirms 11 gadiem
par spiti ipf un wpc konfliktam cirulis ir un paliek viens no labakajiem si sporta veida atletiem. divaini ka wpc sportistus aicina uz pasaules prestizakajam sacensibam - arnold classic, mr. olympic, bitva cempionov utt., bet ipf veci paliksusi aiz stripas lai ari te kruze un citi brinumberni klaiga ka ta ir oficiala federacija. man ieteikums beidzit abam organizacijam apvienoties.
Slēpts komentārs: Latvijas Pauerliftinga Federācija

  -4 [+] [-]

, 2013-10-02 22:17, pirms 11 gadiem
Vienkārša doma - nestrīdos cik kurš ir stiprs, bet to, ka titlus nozīmē kaut ko vairāk apr medaļu dalīšanas pasākumu, kur visi dalībnieki kļūst par medaļniekiem.

Braaleens - mēs neklaigājam, mēs informējam. Ir sporta likums gan Latvijā, gan arī starptautiski atzīta likumdošana.
Tālaikais - Mr. Olympia jau kādu laiku ir IPF, kur iespējas braukt arī Letiņu atlētiem.

P.S.
Man patīk ka gļēvuļi, kas pat savu vārdu nevar uzrakstīt, man kaut ko teiks par to, kurš ir raudulīgs.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-07 20:29, pirms 11 gadiem
martinskruze rakstīja: Ja būtu rakstīts Ivars Cīrulis - viens no Latvijas spēcīgākajiem atlētiem - OK, nav problēmas, tā ir taisnība.

Bet "vairākkārtējais Latvijas rekordists, pasaules un Eiropas čempionātu uzvarētājs spēka trīscīņā un svara stieņa spiešanā guļus" - NAV UN NEKAD NAV BIJIS.
vaitad vinam patiesam nepieder neviens IPF rekords?

  +3 [+] [-]

, 2013-10-08 23:44, pirms 11 gadiem
Lūzer-Krūzer,iebāz savu sporta likumu sev dziļi savā resnajā,speķainajā d....ā..
Tevi diez skolas laikā tikai sita vai jau bērnudārzā???
Tu esi tik tups ka pat nezini ka Mr.Olympia nav nu galīgi IPF.tas ka viņā startē ar vienslāņa ekipējumu,tas nenosaka uzreiz federāciju,analfabēt TU...pastudē vairāk..tādus smerdekļus kā tevi tur nav aicinājuši un nemūžam neaicinās,kā arī nevienā no prestižākajām sacensībāmtupi pie saviem likumiem un smirdi tālāk kad atkal par ko tev nesasniedzamu uzrakstīs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja