Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvijas armvrestlinga izlasei medaļām bagāts starts Eiropas čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas armvrestlinga izlasei medaļām bagāts starts Eiropas čempionātā
Foto: Latvijas Armvrestlinga federācija

No 8. līdz 17. jūnijam Moldovā, Kišiņevā, notika 2023. gada Eiropas čempionāts armvrestlingā visās vecuma grupās. Latvijas valstsvienību pārstāvēja 5 sportisti: Kristaps Blūmanis, Gundars Blūmanis, Aigars Ruzģis, Toms Rozīts un Vladislavs Krasovskis.

Kristaps Blūmanis startēja U23 vecuma grupā kategorijā līdz 75 kg, kur ar kreiso roku izcīnīja Eiropas vicečempiona titulu, bet ar labo roku kļuva par Eiropas čempionu. 2022. gada Pasaules kongresā tika nolemts palielināt vecuma slieksni no U21 uz U23 grupu, un iepriekšējā čempionātā Kristaps kļuva par dubulto čempionu šajā kategorijā.

Veterānu jeb Masters grupā (40-50 gadi), Gundaram Blūmanim divas bronzas medaļas kategorijā līdz 100 kg. Savukārt Aigars Ruzģis izcīnīja savu trešo Eiropas čempiona titulu veterānu grupā, pārliecinoši uzvarot ar labo roku, bet ar kreiso ierindojoties 4. vietā.

Sacensību noslēdzošajā dienā startēja pieaugušie jeb Senior grupas sportisti. Pirmajā sacensību dienā Vladislavs Krasovskis ar kreiso roku izcīnīja bronzas medaļu kategorijā līdz 80 kg. Toms Rozīts savā pirmajā Eiropas čempionātā kļuva par Eiropas čempionu, dominējot 85 kg kategorijā. Finālā Toms uzvarēja bijušo pasaules čempionu Viorelu Dobrinu no Rumānijas.

Sacensības noslēdzās ar labās rokas startiem, kur Toms ierindojās 7. vietā 85 kg kategorijā, bet Vladislavs Krasovskis atkārtoja savu 2021. gada sniegumu un kļuva par Eiropas čempionu kategorijā līdz 80 kg, finālā uzveicot esošo Pasaules čempionu Božidaru Simenovu no Bulgārijas. Vladislavam Krasovskim šis jau bija piektais Eiropas čempiona tituls.

Ar pieciem sportistiem Latvija ieguva 8 medaļas, kas parāda, ka Latvijas armvrestleriem ir starp stiprākajiem Eiropā un pasaulē.

Augusta beigās Latvijas labākie sportisti dosies uz pasaules čempionātu, kas notiks Kazahstānā.