Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Brāļi Kazeļņiki mēģinās vilkt 60 tonnu smagu kravas auto

Andrejs Siliņš

Brāļi Kazeļņiki mēģinās vilkt 60 tonnu smagu kravas auto
Agris Kazeļņiks
Foto: Ritvars Raits

16. maijā Rīgā pie "Scania Latvia" pārdošanas un servisa centra notiks mēģinājums pavilkt 60 tonnu smagu "Scania" kravas auto. To mēģinās paveikt spēkavīri brāļi Agris un Ivars Kazeļņiki.

Vai viens spēkavīrs var izkustināt šādu auto un pavilkt vairākus desmitus metru?
To uzzināsim jau pavisam drīz, jo pazīstamie spēkavīri, brāļi Agris un Ivars Kazeļņiki, pieņēma izaicinājumu un centīsies gan sev, gan citiem pierādīt, kurš stiprāks - divu vīru spēks vai smagā Scania kravas automašīna.

Šāda veida divcīņa turpinās vairāku gadu garumā. Pērnā gada augustā, spēkavīru sezonas noslēgumā, brāļi kopīgiem spēkiem izkustināja un 20 metrus aizvilka divas, kopā sakabinātas Scania automašīnas, ar kopējo svaru 47 tonnas.

Pasākums sāksies plkst. 15.00, bet ir iespējamas nelielas izmaiņas laikapstākļu dēļ.

Lai vilkšana būtu dinamiskāka un apmeklētājiem daudz interesantāka, notiekošo komentēs un spēkavīrus uzmundrinās Raimonds Bergmanis.

„Vienalga, izdosies vai neizdosies sasniegt plānoto un pavilkt šo 60 tonnu Scania sakabi, mēs vasarā vēl vismaz divas reizes mēģināsim pavilkt vēl smagākas automašīnas. Šis ir spēkavīru sezonas uzsākšanas pasākums, bet sezonas noslēgumā mēģināsim vilkt pat 100 tonnu smagas automašīnas,” apņēmīgs ir vecākais brālis Agris Kazeļņiks.

Spēkavīru sezona sāksies jau 19. maijā Pāvilostas pilsētas svētku laikā, kur norisināsies pirmais „Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta 2012” posms.

Spēkavīrus Agri un Ivaru Kazeļņikus šajās sezonā atbalsta „Latvijas Gāze”, „Siltums Jums” un Ogres novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība “Par Stipru Latviju!”

  -3 [+] [-]

, 2012-05-15 13:26, pirms 12 gadiem
Ja nav kur speku likt, lai nak un uzrok man darza dobes, vel koku saknes var izraut ara.