Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Karatistiem panākumi Horvātijā

Andrejs Siliņš

10. un 11. janvārī Horvātijas pilsētiņā Samobora notika Starptautisks karatē turnīrs Horvatian Grand Prix, kas sapulcēja aptuveni 20 valstis no daudziem bijušās Dienvidslāvijas un Eiropas klubiem. Latviju šajā turnīrā pārstāvēja 2 klubi - Baltijas karatē klubs ar 6 sportistiem.

Pirmajā sacensību dienā startēja Juniori vecumā no 16 līdz 17 gadiem un pieaugušie U21 (18-21 gadi), konkurence bija ļoti liela un Latvijas sportistiem negāja viegli, katrā cīņā bija jāpieliek maksimums spēka. Latvijas sportists Kalvis kalniņš aizvadīja 10 cīņas, spēja izvirzīties finālos savā junioru kategorijā (16-17 gadi - 61 kg), un U21 -68 kg kategorijā. Abās kategorijās izdevās veiksmīgi nostartēt, kā rezultātā divas 1. vietas. BKK sportists Vladislavs Jaškuls startējot divās kategorijās aizvadīja 8 cīņas, nespēja sevi parādīt pilnvērtīgi un ieņēma divas 4. vietas.

1. janvārī notika cīņas bērnu un kadetu (14-15 gadi) kategorijās, kurās startēja 5 BKK sportisti. Konkurence mazajiem karatistiem bija ļoti liela, katrā kategorijā piedalījās vairāk kā 30 sportisti, taču neskatoties uz sīvo konkurenci BKK sportisti spēja paŗādīt sevi ļoti labi. Jānis Koroļkovs, kuram tikko palika 13 gadi, aizvadot 4 cīņas kadetu kategorijā(14-15gadi -55 kg) iekļuva sacensību finalā, bet tomēr nespēja pieveikt Serbu, un ieņēma 2 vietu. Jānis aizvadīja 5 cīņas arī savā 12-13 gadus jaunu zēnu kategorija un ieņēma 1.vietu.

Viktorija Rzajeva (13 gadi) startēja divās sacensību kategorijās - kadeti un meitenes (12-13 gadi - 54 kg), un spēja izvirzīties finālos, bet tomēr nespēja gūt uzvaru un ieņēma divas 2. vietas. Lielisku rezultātu pārādīja Artūrs Keiselis, kas ļoti pārliecinoši uzvaŗeja 5 cīņas un ieņēma 1.vietu kategorijā zēniem 12-13 gadi līdz 41 kg.

Jaunakais BKK sportists, kurš startēja šajās sacensībās, Ričards Reinhaus, uzvarēja 4 cīņas kategorija zēniem 10-11. gadi - 35 kg un iekļuva sacensību finālā, kur nespēja pieveikt Horvātijas sportistu un rezultāta ieņēma 2. vietu. Kopējais Latvijas sportistu rezultāts šajās sacensībās ir četras 1. vietas un četras 2.vietas. Apsveicam Latvijas sportistus un novēlam viņiem panākumus arī citos turnīros!