Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Video: Rāpšanās alā - drosminieku sporta veids

Juris Grīns
Juris Grīns

Video: Rāpšanās alā - drosminieku sporta veids
Foto: Red Bull Content Pool

Klinšu kāpšana nav sporta veids, ko skatītāji masveidīgi vēro pie televīzijas ekrāniem vai klātienē, taču tiem, kas ar šo nodarbi aizraujas, bieži vien nepieciešams vairāk fiziskā spēka un drosmes par citu, daudz populārāku sporta veidu profesionāļiem.

Šajā video redzams kā Stefans Glovacs (Vācija) un Kriss Šarma (ASV) rāpjas Majlis al Jinn - otrajā lielākajā alā visā pasaulē.

Vienīgā iespēja iekļūt Omānā esošajā milzu alā ir laižoties lejā pa 160 metrus augstu trosi. Tiesa, tehniski ir arī cits veids - 2007. gadā Fēlikss Baumgartners tur nonāca lecot ar izpletni.

"Kad pirmo reizi iekļuvām šajā alā, es sapratu cik sarežģīts, bet tajā pašā laikā ideāls projekts tas būtu man ar Krisu," sacīja Stefans.

Nonākot alā, sākās grūtākais un galvenais uzdevums - pārvarēt zemas gaisa temperatūras un ekstrēmus slīpumus, lai pirmo reizi vēstur;ē klinšu kāpšanā pievarētu Majlis al Jinn.

Diemžēl Glovacam savainojuma dēļ neizdevās paveikt iecerēto un saspringtā grafika dēļ neatlika laiks tā sadziedēšanai. Tomēr tā tik un tā bijusi fantastiska pieredze.

"Tas man ir fantastisks sasniegums. Izrāpties no šīs trakās alas jau vien bija ambiciozs mērķis. Esmu laimīgs, ka tas izdevies," sacīja Šarma.

Izmantotie resursi:
Red Bull Annab Tiivad - redbull.com