Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

KHL galvenais tiesnesis nosauc Radulovu par kucēnu un klaunu

Agris Suveizda

KHL galvenais tiesnesis nosauc Radulovu par kucēnu un klaunu
Aleksandrs Radulovs
Foto: TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas regulārās sezonas uzvarētāja Maskavas CSKA Gagarina kausa izcīņu sāka ar uzvaru savā laukumā pār Bratislavas "Slovan" (2:0). Spēlē netrūka asumu un emociju, taču galvenais skandāls izvērtās jau pēc tās beigām, kad viens no CSKA līderiem Aleksandrs Radulovs iesaistījās necenzētā strīdā ar līgas galveno tiesnesi Vladimiru Pļuščevu.

Radulovs un Pļuščevs apsprieda epizodi no pirmās trešdaļas, kad viens no CSKA spēlētājiem iedzīvojās savainojumā un tiesneši neļāva Radulovam doties laukumā kautiņa laikā. "Neklaigā, neklaigā! Saša, skaties – neaizspēlējies," Radulovam sacīja Pļuščevs. "Pats aizspēlēsies!" atbildēja spēlētājs. "Kuru uz "tu" uzrunā [oriģinālā - Ты кому тыкаешь], kucēn?" vaicāja Pļuščevs. "Tevi, [necenzēta leksika]" atmeta Radulovs. Pļuščevs kļuva vēl niknāks, nosaucot hokejistu par klaunu, uz ko Radulovs atbildi parādā nepalika: "Pats tu, [necenzēta leksika], klauns, [necenzēta leksika]!"

Lai arī audio un video ieraksts liek domāt, ka pirmais pie apvainojumiem ķērās tieši Pļuščevs, līgas galvenais tiesnesis vēlāk sarunā ar ziņu aģentūru R-Sport atklāja, ka Radulovs viņam piezvanījis un atvainojies. "Acīmredzot viņš iegāja dušā un nomierinājās, pēc tam piezvanīja un atvainojās," sacīja Pļuščevs. "Saprotu viņa stāvokli, tāpēc pieņēmu atvainošanos. Domāju, kad viņš nomierināsies, tad sapratīs, ka ne ar visiem drīkst runāt kā ar saviem draugiem."

"Sašu pazīstu jau sen," Pļuščevs turpināja. "Tāpēc tamlīdzīga uzvedība man nekļuva par atklājumu. Bet viņam tomēr derētu sevi turēt rāmjos. Viņš lūdza, lai incidents tiktu izbeigts, un es pieņēmu atvainošanos. Šajā sakarā nekādus mērus nepieņemšu. Ir oficiālā forma – vai nu tiesneši, vai galvenais tiesnesis raksta ziņojumu par kāda spēles dalībnieka necienīgu uzvedību. Tiesneši šajā epizodē nepiedalījās, bet galvenais tiesnesis pieņēma atvainošanos. Uzskatu, ka incidents ir galā."

Tikmēr Bratislavas "Slovan" galvenais treneris Milošs Ržīha pēcspēles preses konferencē sacīja, ka, viņaprāt, Radulovs bija jānoraida līdz spēles beigām, kad mača izskaņā pameta soliņu, lai dotos kauties. "Vai es runāju ar tiesnešiem? Nedrīkstu ar viņiem runāt, lieliski to zinu," teica Ržīha. "Esmu neapmierināts vienīgi ar spēles pēdējo minūti. Ja sestais spēlētājs lec uz ledus, lai kautos, viņš ir jāsoda līdz spēles beigām. Tā nedrīkst darīt [kā izdarīja Radulovs]. Tagad skatījos šo epizodi video, viss bija skaidri redzams. Tāpēc par tiesnešiem nerunāšu vispār – bijām gaidījuši šādu situāciju, bijām gatavi it visam."

Uzmanību - video dzirdama necenzēta leksika

Izmantotie resursi:
Инцидент с хоккеистом Радуловым исчерпан, далее...
Ржига: «Слован» ожидал такой ситуации с...
«Ты кому тыкаешь, щенок?!» Радулов после матча...

  -1 [+] [-]

, 2016-02-22 11:10, pirms 9 gadiem
"Kuram tu brauc augumā [oriģinālā - Ты кому тыкаешь], kucēn?" vaicāja Pļuščevs.

Man jau liekas ka teikumam - Ты кому тыкаешь - nav nekāda sakara ar autora tulkojumu - Kuram tu brauc augumā kucēns!

  -2 [+] [-]

, 2016-02-22 11:13, pirms 9 gadiem
Emocijas! Sūdīgāk būtu ja viņas nebūtu!

 +11 [+] [-]

, 2016-02-22 11:16, pirms 9 gadiem
Kārtējo reizi KHL nesodot savus izredzētos pierāda tikai to ka viņi ir ļoooti tālu no normālas civilizācijas par profesionālo sportu nemaz nerunāsim!

NHL pēc šādas sarunas un publiskota video jebkura zvaigzne tiktu diskvalificēta bez kkādām liekām runām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2016-02-22 11:39, pirms 9 gadiem
Nekas jauns,par šito un Kovaļčuku jau sen nav ko brīnīties.. Tiem abiem gailēniem viss ir atļauts!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: EsIrLetinsh

 +11 [+] [-]

, 2016-02-22 11:56, pirms 9 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Protams, ka Radulovs nav nekads paipuisitis un nekad tads ari nav bijis, bet nu saja situacija nekas TADS no vina puses jau nu tur nebija. Krievu portalos ir informacija, ka vienkarsi izlecis no rezervistu solina, lai nomainitios, nevis lai ietu kauties.
Bet nu Pluscevam tiesam pilns rublis nav. Skaitas oficiala amatpersona, bet sita uzvedas! Ka jau teicu, neaizstavu un neattaisnoju Radulovu, bet nu soreiz esmu vina puse. Jasaprot tacu ari tas, ka speletajs (saja gadijuma Radulovs) bija ari emocianali uzvilkts, kas ir tikai normali. Ja emociju nebutu, tad varetu teikt, ka kaut kas ar vinu nav kartiba.
Nomainījās lai uzreiz ķertos pretiniekam ap rīkli,un viņs vispār izleca kā 6.spēlētājs,nevis nomainījās... Par to tpt vaidzēja dot kkādas sankcijas viņam,bet kā jau teicu - Šitam kadram un Kovaļčukam tajā līgā ir atļauts viss!
Slēpts komentārs: EsIrLetinsh

  -4 [+] [-]

, 2016-02-22 12:16, pirms 9 gadiem
Kāpēc tik sarežģīti, kāpēc piesaukt kultūru vai emocijas??? Viss ir elementāri. Kolhozā pirmrindnieks salecās ar poļitruku, bet to var viegli atrisināt pie polša, jo poļitruks bez pirmrindieka netiks pie ordeņiem, un pirmrindieks bez poļitruka vispār pazudīs.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-22 12:19, pirms 9 gadiem
Labi, labi neburat te drāmas..
Radulovs vainīgs bija,un to pats saprata, un viss ir saprotams, ka emocijas čečenam ir, bet pēc dušas čalis pazvanīja un atvainojās, jo nav tā, ka viņš pirmo reizi tiesnesi redzētu, un nepazītu viņu personiski.. Sankcijas nebūs, jo tiesnes ir pieņēmis atvainošanos, un tālāk neko neiesniegs, lai Sasha dabūtu sodu... Tāka te nestāstam brīnumus, citādi jāsmejas...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-22 12:19, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: "Kuram tu brauc augumā [oriģinālā - Ты кому тыкаешь], kucēn?" vaicāja Pļuščevs.

Man jau liekas ka teikumam - Ты кому тыкаешь - nav nekāda sakara ar autora tulkojumu - Kuram tu brauc augumā kucēns!
Tas tāds ne visai tulkojums...Pareizāk būtu - Tu kuru uzrunā uz Tu...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-22 12:47, pirms 9 gadiem
norcha 172 rakstīja: Tas tāds ne visai tulkojums...Pareizāk būtu - Tu kuru uzrunā uz Tu...
Nu var jau arī iztulkot Ты кому тыкаешь - Tu kuram baksti

  -1 [+] [-]

, 2016-02-22 14:43, pirms 9 gadiem
Aizdomīgi ka Slovan vairākkārt arī tika pažēlots

  -1 [+] [-]

, 2016-02-22 14:44, pirms 9 gadiem
Agri, kad notika kautiņš ? spēles beigās vai pirmajā periodā?

  +1 [+] [-]

, 2016-02-22 15:50, pirms 9 gadiem
Šajā gadījumā lielāks klauns ir tieši tiesnesis. Spēlētājam saprotams - spēles karstumā (pēc spēles arī) ir viegli izspļaut ko ne tā, bet tiesnesim derētu tomēr atbildēt neitrāli un ignorēt rupjības. Ja nevar, tad ar ko Radulovs atšķiras no tiesneša?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-22 17:15, pirms 9 gadiem
Radulovs ar savu teicienu pēc SJ spēles "Kolhozs" ir kļuvis par daudzu latviešu elku. Kolorīta persona.

     [+] [-]

, 2016-02-22 19:28, pirms 9 gadiem
Cecenu zemnieks ari hokeja forma paliks cecenu zemnieks, urla.

     [+] [-]

, 2016-03-06 06:02, pirms 9 gadiem
Čurka arī ir čurka.Tā šitos PSRS armijā sauca par čurbāniem.