Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Pasaules rekoda mēģinājums beidzas ar iespaidīgu avāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar iespaidīgu avāriju beidzies mēģinājums labot Ginesa rekordu tālakajā lēcienā ar automobili.

Līdzšinējais rekords bija 101 metrs un to īstenoja amerikāņu autosportists Taners Fousts. Tikmēr Girlēns Šišerī bija nolēmis iet vēl tālāk un aizlēkt 109 metrus tālu.

Tam par godu tika sagatavota īpaša "Mini Countryman" sacīkšu mašīna un mēģinājums pēc liela ieskrējiena lejup no kalna sākās šķietami veiksmīgi. Tomēr piezemējoties uz rampas, auto ar priekšu ietriecās zemē, kam neizbēgami sekoja smaga avārija.

Brīnumainā kārtā Šišerī pats tika ārā no auto un negadījumā savainojumus neguva, ko varētu nosaukt par gandrīz vai veiksmīgu sagadīšanos.

Girlēns Šišerī kopš 2005. gada startē Dakaras rallijā un kopumā guvis uzvaras trīs ātrumposmos, labāko rezultātu sasniedzot 2010. gadā, kad tika izcīnīta astotā vieta kopvērtējumā. Šogad Dakarā Šišerī startēja ar "Chevrolet" markas automašīnu, taču izstājās jau ceturtajā posmā.

Tāpat Šišerī ir profesionāls slēpotājs, kurš turklāt četras reizes kļuvis par pasaules čempionu.

Girlēna Šišerī avārija:

Izmantotie resursi:
Daily Picks and Flicks — Viral videos, funny...
The huge crash Guerlain Chicherit in Tignes -...

     [+] [-]

, 2014-03-19 14:07, pirms 10 gadiem
Kāds kaut ko nebija izrēķinājis...

     [+] [-]

, 2014-03-19 18:28, pirms 10 gadiem
bet kā sanāk? rekords skaitās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-21 09:24, pirms 10 gadiem
chuuw rakstīja: No malas skatoties var padomāt, ka mašīnas izsvarošana ir kļūmaina, pakaļai bija jābūt smagākai..
Drīzāk gribas teikt, ka ātrums bija par mazu, apzuda paātrinājums un pārsvērās. Izskatās, kā pat ja nebūtu sasvēries, tad līdz rampas slīpajai daļai tāpat nebūtu ticis un būtu sadalījis mašīnu reizinātājos pret horizontālo rampas daļu.