Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Rodmens uz Ziemeļkoreju aicinās arī Melounu un Pipenu

Rolands Eliņš

Rodmens uz Ziemeļkoreju aicinās arī Melounu un Pipenu
Deniss Rodmens pēc atgriešanās no Ziemeļkorejas piedalās preses konferencē tipiskā miera nesēja ietērpā
Foto:AFP/Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Deniss Rodmens, kurš jau savas karjeras laikā izpelnījās skandālista un „sliktā zēna” slavu, nesen atkal izdomāja veidu, kā nokļūt mediju uzmanības centrā, proti, nodibināja draudzīgas attiecības ar totalitāri pārvaldītās Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Nu Rodmens spēris soli tālāk, paziņojot, ka uz Ziemeļkoreju gatavs aicināt arī citus bijušos NBA spēlētājus.

Rodmens pavisam nesen atgriezās no savas otrās vizītes Korejas Tautas Demokrātiskajā Republikā un intervijā atklājis, ka plāno šajā valstī organizēt draudzības spēles. Plānotie datumi ir 8. janvāris (Kima Čenuna dzimšanas diena) un 10. janvāris. Pats Rodmens atgriezīsies Ziemeļkorejā jau decembrī, lai palīdzētu izvēlēties vietējos spēlētājus, savukārt no Ziemeļamerikas viņš plāno uzaicināt tādus bijušos basketbolistus kā Karlu Melounu un Skotiju Pipenu.

„Maiklu Džordanu gan ne, viņš nepiedalītos, jo gluži vienkārši viņš ir Maikls Džordans,” sacīja Rodmens. Viņš arī paziņoja, ka Kims (Čenuns) ir lūdzis viņam trenēt un sagatavot Ziemeļkorejas basketbola izlasi 2016. gada olimpiskajām spēlēm, kā arī piedāvājis Rodmenam sarakstīt savu biogrāfiju. Paziņojums, protams, skaļš, taču nav iespējams arī nepamanīt, ka tā izteikšanas brīdī Rodmens bija tērpies krekliņā ar alkohola uzņēmuma reklāmu, uzlicis Īrijas tiešsaistes totalizatoru kompānijas cepuri (šī kompānija sponsorē viņa braucienus uz Ziemeļkoreju) un smēķēja cigāru, kas viņa „basketbola diplomātijas” filozofiju nudien nedarīja skaidrāku.

Rodmens arī, atšķirībā no iepriekšējām intervijām, ļoti reti dēvēja Ziemeļkorejas līderi vārdā, daudz biežāk atsaucoties uz „maršalu”, kā arī centās mīkstināt Kima Čenuna piekoptās totalitārās diktatūras smagumu: „Viņam ir jādara savs darbs, taču patiesībā viņš ir ļoti jauks cilvēks. Ja viņš vēlētos sabombardēt pārējo pasauli, tad viņš to arī izdarītu.”

Ja Ziemeļkorejas politikas temats Rodmenam īsti pie sirds negāja, tad savas valsts līderim Barakam Obamam viņš skarbus vārdus netaupīja.

„Kāpēc, Obama, kāpēc tu baidies runāt ar Denisu Rodmenu?” paceļot balsi kā to mēdz darīt vrestlinga cīkstoņim vaicāja Rodmens. „Tu nebaidies runāt ar Bijonsi un Jay-Z, tad kāpēc ne nerunā ar mani? Šobrīd esmu diezgan svarīga persona, vai ne?”

Rodmena vizīte piesaistīja papildus interesi arī tādēļ, ka šobrīd Ziemeļkorejā apcietinājumā atrodas ASV pilsonis un misionārs Kenets Beiss, kura atbrīvošanu Rodmens varētu mēģināt panākt. Tiesa, atgriežoties Rodmens vien paziņoja, ka šāda veida lobēšana nav viņa uzdevums un atkal visā vainoja Baraku Obamu, jo tas neesot meklējis mierizlīgumu starp abām valstīm.

Izmantotie resursi:
Dennis Rodman returning to North Korea, wants...

  +2 [+] [-]

, 2013-09-10 13:47, pirms 11 gadiem
Dikti savdabīgs pārītis Starp citu, ja kāds Z-Korejas ierindas pilsonis tagad izdomātu saģērbties kā Rodmens, nokrāsot matus sazin kādās varavīksnes krāsās, salikt visos galos pīrsingus un tetovējumus, diez, cik ilgi tāds nostaigātu uz brīvām kājām?

  +2 [+] [-]

, 2013-09-10 13:50, pirms 11 gadiem
Alkohola uzņēmuma reklāma noteikti ir viņa paša nesen izlaistās Vodkas reklāma.

Bet jā, interesanti, Rodmens vienmēr šoviņus māk sataisīt.

"Viņš arī paziņoja, ka Kims (Čenuns) ir lūdzis viņam trenēt un sagatavot Ziemeļkorejas basketbola izlasi 2016. gada olimpiskajām spēlēm"
Bet šis viennozīmīgi būtu interesanti!

  -1 [+] [-]

, 2013-09-20 20:21, pirms 11 gadiem
Es arī braukšu.