Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Fernando Alonso izmēģina MotoGP motociklu

Juris Grīns
Juris Grīns

Fernando Alonso izmēģina MotoGP motociklu
Alonso uz MotoGP motocikla
Foto: McLaren / laf1.es

"Honda" rūpnīcas braucēji no visas pasaules piedalījušies īpašā pasākumā Japānā, kur viņiem visiem bija iespēja izmēģināt sev neraksturīga veida sacīkšu braucamrīkus. Uz Japānu devās arī F1 zvaigzne Fernando Alonso.

Kamēr Alonso pārstāvētajai "McLaren-Honda" pēc neveiksmīgās 2016. gada sezonas nav iemesla svinībām, spānis tomēr varēja atzīmēt sezonas noslēgumu, pavizinoties ar konkurētspējīgāku tehniku. "Honda" motocikli šogad bija vieni no ātrākajiem MotoGP un uz tāda tika pabraukt arī divkārtējais F1 čempions. Alonso rīcībā gan bija nedaudz vecāks modelis.

Vai tas viss nozīmē, ka Alonso varētu karjeru turpināt MotoGP? Par to nekas neliecina, taču dažas baumas pēdējā laikā ir izplatījušās.

Nesen parādījās informācija, ka Alonso varētu paņemt gadu brīvu no startēšanas Formulā 1, ja vien komanda nespēs pierādīt, ka spēj uzbūvēt auto, ar ko var cīnīties par labiem rezultātiem. Pat "McLaren" boss Rons Deniss kādā intervijā Alonso brīvdienas atzina par iespējamu variantu, taču pats sportists, kuram līgums ar komandu ir līdz 2017. gadam, tagad paziņojis, ka turpinās startēt F1.