Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Usiks: pasē ierakstīts "Oleksandrs", bet man labāk patīk "Aleksandrs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Usiks: pasē ierakstīts "Oleksandrs", bet man labāk patīk "Aleksandrs"
Oleksandrs Usiks. Foto: Zinaida Coach Bondarenko / BodyWay

Ukrainas boksa spīdeklis Oleksandrs Usiks informē, ka dod priekšroku vārdam "Aleksandrs", bet tas nav saistīts ar atbalstu kaimiņiem.

Usiks saņem pārmetumus, ka nav pietiekami liels Ukrainas patriots, bet patiesībā viņš ir gan. "Man daudzas reizes piedāvāja ne mazas summas, lai es nomainītu pilsonību. 5-6 valstis, tiešām normāla nauda. Bet ne jau visu var nopirkt par naudu. Mīlu savu valsti. Cenšos to attīstīt dažādās jomās - mēģinu daudzināt Ukrainas vārdu sportā un veidot biznesu, no kā šeit maksāšu nodokļus valstij. Vēlos, lai mani bērni dzīvo te," saka ukraiņu bokseris.

Šķēpi tiek lauzti arī par Usika vārdu - "Oleksandrs" esot ukraiņu versija, bet "Aleksandrs" tiek uzskatīts par krievisko variantu. "Esmu teicis, ka man vairāk patīk "Aleksandrs", jo ir abreviatūra, ko izmantoju jau kopš mazotnes - UA. Tādā veidā tas saistās kā Usiks Aleksandrs un Ukraina. Ko tādu izdomāju 14 gadu vecumā," atklāj atlēts un norāda, ka Aleksandrs ir starptautisks vārds, taču pasē gan ierakstīts Oleksandrs. "Bet interneta blogeri to ir pavērsuši tā, ka tādējādi es it kā atbalstu mūsu kaimiņus."

Kā jau ziņots, 2018. gada Supersērijas pusfinālā Usiks pieveica Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi, bet 90.7 kilogramu finālā pārliecinoši pārspēja Krievijas pārstāvi Muratu Gasijevu. Ukrainas atlēts kļuva par pirmo bokseri ar pilnu komplektu amatieros (Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais čempions) un profesionāļos (visas četras jostas). Pēcāk viņš pārgāja uz smagsvaru kategoriju.

Izmantotie resursi:
Hodjat sluhi

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 21:27, pirms 3 gadiem
Oleksandrs it is.

     [+] [-]

, 2021-02-06 21:35, pirms 3 gadiem
Kas šim latviešu pase, ka -s beigās ?

  -1 [+] [-]

, 2021-02-07 10:31, pirms 3 gadiem
Par to jau šeit bija rakstīts, kādu laiku atpakaļ.

     [+] [-]

, 2021-02-08 14:27, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Par to jau šeit bija rakstīts, kādu laiku atpakaļ.
Tad nebija iemesli klāt. Tāds vateņu ūpis oxa jau sapriecājās, tagad gan neko neraksta.