Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 pilots sodīts par geju nomelnošanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 pilots sodīts par geju nomelnošanu
Nelsons Pikē juniors
Foto: AFP

Kādreizējo F1 pilotu Nelsonu Pikē junioru NASCAR vadība sodījusi par gejus aizskaroša izteikuma publiskošanu internetā.

Pikē juniors, kurš pēdējās sezonās startē NASCAR čempionātos "Nationwide Series" un "Camping World Truck Series", aizskarošo komentāru uzrakstījis zem kādas cita pilota Parkera Kligermana forogrāfijas portālā "Instagram".

NASCAR šajā ziņā pastāv ļoti stingrs ētikas kodekss, kas ticis pārkāpts. Pilotiem ir aizliegts publiski paust viedokli, kas aizskar citas personas rasi, ādas krāsu, nacionālo izcelsmi, reliģisko pārliecību, dzimumu, seksuālo orientāciju, ģimenes stāvokli, vecumu vai invaliditāti.

Rezultātā Pikē nāksies šķirties no 10 tūkstošiem ASV dolāru, turklāt viņam noteikts pārbaudes laiks, kā arī būs jāpiedalās īpašos kursos, kuros tiks izskaidrota iejūtība. Tiesa, pats Klingermans par šo joku tikai draudzīgi pasmējies, kamēr kāds līdzjutējs par Pikē "veikumu" pasūdzējies NASCAR.

28 gadus vecais brazīlietis jau atvainojies par uzrakstīto: "Es no sirds atvainojos visiem par alikto izvēli attiecībā uz saviem izteikumiem. Es nebiju domājis, ka kādu aizvainošu vai aizskaršu. Šī man būs laba mācība un padarīs mani par daudz iejūtīgāku personu."

Izmantotie resursi:
USA TODAY: Latest World and US News -...

  +4 [+] [-]

, 2013-10-02 16:32, pirms 11 gadiem
Pilotiem ir aizliegts publiski paust viedokli, kas aizskar citas personas rasi, ādas krāsu, nacionālo izcelsmi, reliģisko pārliecību, dzimumu, seksuālo orientāciju, ģimenes stāvokli, vecumu vai invaliditāti.

Ja protu skaitīt, tad man sanāk 9(!!!) tabu tēmas par kurām publiska persona nedrīkst izteikties.
Drīz tām pievienosies, cilvēka ķermeņa uzbūve, finansiālais stāvoklis, mīļākās sporta komandas, mūzikas izvēle, mājdzīvnieku izvēle u.t.t.
Tad brīnās kāpēc lielo zvaigžņu intervijas ir tik vienveidīgas un garlaicīgas.

     [+] [-]

, 2013-10-02 16:59, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Pilotiem ir aizliegts publiski paust viedokli, kas aizskar citas personas rasi, ādas krāsu, nacionālo izcelsmi, reliģisko pārliecību, dzimumu, seksuālo orientāciju, ģimenes stāvokli, vecumu vai invaliditāti.

Ja protu skaitīt, tad man sanāk 9(!!!) tabu tēmas par kurām publiska persona nedrīkst izteikties.
Drīz tām pievienosies, cilvēka ķermeņa uzbūve, finansiālais stāvoklis, mīļākās sporta komandas, mūzikas izvēle, mājdzīvnieku izvēle u.t.t.
Tad brīnās kāpēc lielo zvaigžņu intervijas ir tik vienveidīgas un garlaicīgas.
Izteikties vai aizskart tomēr nav viens un tas pats. Pēc būtības šie noteikumi ir tikai normāli, jo NASCAR piloti ir zvaigznes un viņu līdzjutēji ņem piemēru. Tiesa, liekas jau jocīgi, kad tiek ņemti vērā tik šķietami maznozīmīgi sīkumi kā Pikē gadījumā.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-02 18:14, pirms 11 gadiem
Tie noteikumi nav lidzigi ka futbolam, ja saka baltajam, tu cuka tads, tad ir ok, bet ja melnajam piemin merkakus un bananus tad sakas tracis?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-02 20:53, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Tie noteikumi nav lidzigi ka futbolam, ja saka baltajam, tu cuka tads, tad ir ok, bet ja melnajam piemin merkakus un bananus tad sakas tracis?
parasti apvainojas par lietām, kurās ir kaut mazākā patiesības deva, tā kā spried pats...
man, piemēram, nekad nav likušies aizskaroši joki par baltajiem.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-02 21:57, pirms 11 gadiem
varēja jau to komentāru ierakstīt lai mēs arī pasmietos

  +1 [+] [-]

, 2013-10-03 00:40, pirms 11 gadiem
Kā var spriest, ja nezin ko viņš konkrēti uzrakstīja?

     [+] [-]

, 2013-10-03 12:39, pirms 11 gadiem
principa sim rakstam nav nemazaakaas jegas, jo nav uzrakstits pat vina citats. Tad kaa lai mes zinam, par ko visa aziotaza vispar sacelta? Viena tante teica un mes tagad par to izsakam viedokli. Zurnalisms augstakaja limenii.