Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Sieviešu kērlinga turnīra finālā Vankūveras fināla atkārtojums

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Sieviešu kērlinga turnīra finālā Vankūveras fināla atkārtojums
Kanādietes finālā centīsies zviedrietēm atņem olimpisko čempiontitulu
Foto: AFP/Scanpix

Soču olimpisko spēļu sieviešu kērlinga turnīrā nosgaidrotas finālistes. Turnīra pusfinālā pie uzvaras spēja tikt Kanādas un Zviedrijas kērlingistes, apspēlējot attiecīgi Lielbritānijas un Šveices komandu. Līdz ar to Soču fināls būs identisks Vankūveras finālam kurā uzvaru svinēja zviedrietes.

Kanāda - Lielbritānija

Pirmajā pusfinālā tikās Kanādas un Lielbritānijas izlases, kas pamatturnīrā attiecīgi ieņēma pirmo un ceturto vietu. Abas vienības tikās pirms nedēļas, kad Kanāda svinēja uzvaru ar 9:6, līdz pat pamatturnīra beigām nepiedzīvojot nevienu zaudējumu.

Ļoti labi piesardzīgo skotiešu spēles stilu pirmajā endā izmantoja Kanādas kērlingistes, kuras maču sāka ar diviem gūtiem punktiem. Kanādietes dominēja arī otrajā endā, bet tā noslēgumā neizdevās izsist no centra britu komandas akmeni, kas varēja maksāt divus punktus. Par laimi, kļūdījās arī pretinieces, rezultātam 2:2 vietā kļūstot 3:0 Kanādas labā. Trešajā endā Lielbritānijas izlase vairs kļūdas nepieļāva, tiekot pie drošiem diviem punktiem.

Spēles turpinājumā Kanādas kērlingistes atjaunoja divu punktu pārsvaru, devītajam endam sākoties ar rezultātu 5:3. Devītajā endā pēdējais akmens bija Lielbritānijas izlases rīcībā. Kanādietes izveidoja situāciju, ka britu kērlingistēm jāņem viens punkts devītajā endā un jāpaliek bez pēdējā akmens tiesībām noslēdzošajā, 10. endā (4:5). Pēdējo endu kanādietes spēlēja ārkārtīgi vienkārši un droši, kas garantēja vienu punktu un uzvaru pusfinālā ar rezultātu 6:4.

Zviedrija - Šveice

Otrā pusfināla pāri veidoja pamatturnīra otrā un trešā vieta, savā starpā Zviedrijai mērojoties spēkiem ar Šveici. Abas vienības tikās pirms sešām dienām, kad spraigā cīņā ar 9:8 uzvaru svinēja zviedrietes.

Šajā spēlē pirmo punktu guva Zviedrijas izlase, bet otrajā endā šveicietes sev izkārtoja pateicīgu situāciju un ar pēdējo akmeni garantēja divus punktus un vadības pārņemšanu - 2:1. Zviedrijas kērlingistēm jau nākamajā endā izdevās atgūt vadību, bet pēc pirmās pus spēles rezultāts bija neizšķirts 3:3.

Visa intriga spēlē tika atstāta uz pēdējiem diviem endiem, pirms kuriem Šveicei izdevās par mata tiesu gūt uzreiz divus punktus un iegūt vadību ar 5:4. Jau nākamajā endā Zviedrijas izlasei izdevās gūt divus punktus un atgūt vadību, bet ar to varēja būt par maz, lai iekļūtu finālā un aizstāvētu olimpisko čempiontitulu. Zviedrijas izlases galvenais uzdevums bija nezaudēt vairāk kā vienu punktu, lai varētu tikt pie iespējas izraut uzvaru ekstra endā. Šveicei bija lieliska iespēja gūt uzvaru šajā spēlē, bet nedaudz neprecīzs metiens ieveda finālā Zviedriju - 7:5.

Līdz ar to Sočos būs Vankūveras fināla atkārtojums starp Kanādas un Zviedrijas izlasēm, bet par bronzas godalgām cīnīsies Lielbritānijas un Šveices kērlingistes.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-19 15:06, pirms 11 gadiem
Bez pārsteigumiem!
Personīgi nav šaubu, ka uzvarēs Kanāda, lai gan jutīšu līdzi zviedrietēm!
Žēl, ka nespēlē Norberga, jo tad būtu iespēja izcīnīt jau 3 zeltu OS!
Spēlē par 3.vietu jutīšu līdzi Lielbritānijai, skaistules ir to pelnījušas!

     [+] [-]

, 2014-02-19 15:14, pirms 11 gadiem
Nu Šveice bija baigi tuvu, lai sodītu zviedrietes par kļūdām 10.endā, taču pati Otta šoreiz noraka. Es gan finālā par Kanādu

     [+] [-]

, 2014-02-19 16:03, pirms 11 gadiem
Diemžēl nepaspēju atbraukt mājās laikā un paspēju tikai uz 6. endu Cik sanāca redzēt, kanādietes pārsvaru noturēja ļoti droši neko nesarežģījot.

Es arī finālā par Kanādu, kaut kā liekas, ka būtu pareizi, ja turnīru uzvarētu labākā komanda, kas Kanāda šeit arī ir.

Par 3. vietas spēli šaubu nav - par Lielbritāniju