Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas kērlingisti turpina perfekti

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Zviedrijas kērlingisti turpina perfekti
Niklasa Edina mestais akmens izrāva Zviedrijai uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Šodien olimpiskajā kērlinga turnīrā vīriešiem tika aizvadīta trešā pamatturnīra kārta, kurā centrālā cīņa bija starp pašreizējiem olimpiskajiem čempioniem kanādiešiem un pašreizējiem pasaules čempioniem zviedriem. Šoreiz vien ar pēdējo akmeni uzvaru prata izraut zviedri, gūstot trešo uzvaru trijās spēlēs.

Centrālā spēle trešajā kārtā bija starp Kanādas un Zviedrijas izlasēm, sastopoties attiecīgi pašreizējiem olimpiskajiem čempioniem un pašreizējiem pasaules čempioniem. Pirmos divus punktus otrajā endā guva zviedri, kuri noturējās vadībā līdz ceturtajam endam, kurā pie diviem punktiem tika kanādieši. Tā pārmaiņus gūstot pa diviem punktiem, Zviedrijas kērlingisti septītajā endā izvirzījās vadībā ar 6:4.

Izšķirošs varēja izrādīties devītais ends, kurā zviedri bija tuvu vēl viena punkta gūšanai, kas Kanādas atspēlēšanos būtiski sarežģītu. Ar pēdējiem diviem akmeņiem kanādieši tomēr prata mainīt situāciju un pat tika pie veseliem diviem punktiem, panākot izlīdzinājumu. Viss līdz ar to izšķīrās noslēdzošajā 10. endā, kurā pēdējais akmens bija Zviedrijas kērlingistiem. Pirmo kļūdu pieļāva tieši zviedri, ar vienu no pēdējiem akmeņiem nespējot izsist kanādiešu uzlikto sargu. Tas izrādījās liktenīgi, jo kanādieši uzreiz aiz tā paslēpa savu akmeni centrā, iegūstot iniciatīvu. Līdzīgi kā kanādieši devītajā endā, Zviedrijas kērlingisti prata iziet no sarežģītās situācijas un par mata tiesu izcīnīt uzvaru šajā spēlē ar rezultātu 7:6, tiekot pie trešā panākuma trijās aizvadītajās cīņās.

Citās spēlēs pie sava otrā panākuma tika Ķīnas un Norvēģijas kērlingisti. Ķīnieši tikai astoņos endos ar 9:4 sakāva amerikāņus, bet Norvēģijas komanda aizvadīja sīvu cīņu ar Krievijas kērlingistiem. Astotajā endā Norvēģija atradās vadībā ar 9:5, bet desmitajā endā zaudēja trīs punktus, uzvarot vien ar 9:8, sagādājot mājiniekiem trešo zaudējumu. Tikmēr spraiga cīņa par uzvaru izvērtās starp Lielbritānijas un Vācijas kērlingistiem. Pēc ceturtā enda Vācija atradās vadībā ar 3:1, vēlāk sestajā endā ar 5:3, bet izlaida šo pārsvaru, ļaujot britiem uzvarēt ar rezultātu 7:6.

Kērlings, pamatturnīrs, vīrieši

V.ValstsU-Z
1.Zviedrija3-0
2.Norvēģija2-0
2.Ķīna2-0
4.Lielbritānija2-1
5.Dānija1-1
5.Šveice1-1
7.Kanāda1-2
8.Vācija0-2
8.ASV0-2
10.Krievija0-3

Izmantotie resursi:
Sochi 2014 Olympics - Olympic Tickets, Sports...

     [+] [-]

, 2014-02-11 15:55, pirms 10 gadiem
Pagājušā gada PČ fināla atkārtojums tikai vēl spraigāks! Arī toreiz pārāki bija zviedri.
Kanādiešiem gaidāmi ļoti smagi mači. Sastāvs, manuprāt, nesalīdzināmi vājāks kā Vankūveras OS, bet medaļu pretendenti viņi ir un būs šā vai tā.
Liels pārsteigums ir pašreizējā Ķīnas augstā vieta, bet citā ziņā bez pārsteigumiem!