Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Zviedrija kērlinga turnīru sāk ar divām uzvarām, Krievijai un ASV zaudējumi

Zviedrija kērlinga turnīru sāk ar divām uzvarām, Krievijai un ASV zaudējumi
Kanādas izlases skips Breds Džeikobss
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Sočos, "Ice Cube" kērlinga centrā, startē 2014.gada ziemas olimpisko spēļu kērlinga sacensību grupu turnīrs. Pirmajās divās spēļu kārtās divas uzvaras izcīnījusi Zviedrijas vīriešu izlasi, bet sporta lielvalstis ASV un Krievija pie savām pirmajām uzvarām vēl nav tikušas.

1. kārta (rīts), vīrieši

Olimpiskā čempiona titula aizstāvēšanu sekmīgi sāka Kanādas kērlingisti, kas šorīt sacentās ar Vācijas izlasi. Vācieši, kuru pēdējais ievērojamais sasniegums bija sudraba medaļas 2007.gada pasaules čempionātā, spēja izrādīt labu pretestību kanādiešiem, tomēr pēdējā – desmitajā – endā Kanāda spēja nodrošināt uzvaru ar 11:8.

Pasaules čempioni zviedri olimpisko turnīru sāka ar cīņu pret spēcīgo Šveici, kas pagājušajā gadā triumfēja Eiropas čempionātā. Pirmajos četros endos Zviedrija pie punktiem netika, tomēr pēc tam spēja salauzt šveiciešu pretestību un uzvarēt ar 7:5.

Ķīnas izlase ar 7:4 pārspēja Dānijas kērlingistus. Dāņi trīs no septiņiem punktiem šodien zaudēja astotajā endā. Jāpiebilst, ka Dānija pagājušajā gadā spēlēja pasaules un Eiropas čempionātu pusfinālos, kamēr Ķīna palika uzvaras attālumā no iekļūšanas pasaules čempionāta četru labāko komandu pulkā.

Mājinieki krievi turnīru sāka ar zaudējumu Apvienotās Karalistes kērlingistiem (4:7). Četrus punktus briti guva sestajā endā, tobrīd izvirzoties vadībā ar pārliecinošo 6:1. Britu komandu veido skotu kērlingisti, kas pagājušajā gadā tika pie bronzas godalgām gan Eiropā, gan pasaulē.

2.kārta (vakars), vīrieši

Krievijas izlase piedzīvoja zaudējumu arī otrajā dienas mačā, devītajā endā ļaujot Dānijai gūt trīs punktus un līdz ar to arī uzvaru ar 11:10. Savukārt Kanāda šo turnīru sāka nevis ar vienu, bet divām nepārliecinošām spēlēm, jo ar 4:5 piekāpās Eiropas čempionei Šveicei.

Līdzīga cīņa lielāko mača daļu bija vērojama Lielbritānijas un Zviedrijas spēlē, taču astotajā endā zviedri uzvarēja ar 4:0, kas arī palīdzēja izcīnīt otro uzvaru šajā turnīrā. Bet dienas pēdējā mačā norvēģi lika ar zaudējumu kērlinga sacensības uzsākt ASV izlasei. Izšķirošais paŗsvars (5:1) tika iegūts jau pirmajos trīs endos, un no šī deficīta amerikāņi atgūties nespēja, piekāpjoties ar 4:7.

Gan sieviešu, gan vīriešu pamatturnīrā 10 izlases aizvadīs viena apļa izspēli, pēc kura cīņu par medaļām izslēgšanas spēlēs turpinās četras labākās izlases.

Kērlings, pamatturnīrs, vīrieši un sievietes

V.ValstsU-ZV.ValstsU-Z
1.Zviedrija2-01.Kanāda1-0
2.Norvēģija1-01.Krievija1-0
2.Ķīna1-01.Šveice1-0
4.Kanāda1-11.Zviedrija1-0
4.Dānija1-15.Japāna0-0
4.Lielbritānija1-15.Dienvidkoreja0-0
4.Šveice1-17.Ķīna0-1
8.Vācija0-17.Dānija0-1
9.ASV0-17.Lielbritānija0-1
10.Krievija0-27.ASV0-1

Izmantotie resursi:
Sochi 2014 Olympics - Olympic Tickets, Sports...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-02-10 21:40, pirms 10 gadiem
Zelta Mačete rakstīja: Aizliegt šo sporta veidu!
Jo tev nepatik? Tad jau lielaka dala var teikt to pasu par BMX,Skeletonu kur mums ir rezultati.. Kanadas otrais sporta veids un ja tu maki un esi kvai vienu reizi spelejis tad tici man tas ir interesanti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-11 12:35, pirms 10 gadiem
Piekrītu Skuju - Janim, sevišķi par BMX un skeletonu. Pirms šo sporta veidu iekļaušanas OS programmā nemaz nezināju par tādu eksistenci.
Lai arī pie mums kērlings nav populārs un pārāk zināms, vairākās ziemas sporta lielvalstīs tas ir viens no TOP sporta veidiem.
Lai arī esmu par Zviedrijas izlasēm nav šaubu, ka sieviešu konkurencē uzvarēs Kanāda. Vīriešu konkurencē cīņā par medaļām, manuprāt, iesaistīsies līdz 6 valstīm.
Skeptiķiem ieteiktu noskatīties kādu Zviedrijas, Norvēģijas vai Kanādas izlašu spēli, ātri redzēsiet, kur ir šī sporta veida "sāls"