Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Ceturtdaļfinālus sasniedz Robertsons, Hendrijs, Magvairs un Dejs

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Ceturtdaļfinālus sasniedz Robertsons, Hendrijs, Magvairs un Dejs
Stīvens Hendrijs
Foto: Monique Limbos

Anglijas pilsētā Šefīldā notiekošajā 2012. gada pasaules snūkera čempionātā noslēgušās četras 2. kārtas spēles un noskaidrota puse no ceturtdaļfinālu dalībniekiem. Tie būs Nīls Robertsons, Stīvens Hendrijs, Stīvens Magvairs un Raiens Dejs.

Kā pirmais vietu ceturtdaļfinālā izcīnīja 2010. gada pasaules čempions Nīls Robertsons, kurš ar rezultātu 13:9 pieveica Deividu Gilbertu, kurš pamatturnīra 1. kārtā no tālākās cīņas bija izslēdzis Mārtinu Guldu, bet pirms tam pārvarējis arī četras kvalifikācijas kārtas.

Pēc divām sesijām Robertsons atradās vadībā ar 10:6. Austrālietis uzvarēja arī noslēdzošās sesijas pirmo freimu, tomēr tad trijos no nākamajiem četriem freimiem labāks bija Gilberts. Viņa cerības uz atspēlēšanos 22. freimā sagrāva Robertsons, ar 44 un 43 punktu breikiem nodrošinot izšķirošo panākumu.

Lielāko ievērību izpelnījās mačs starp diviem titulētiem Skotijas pārstāvjiem – četrākārtējo un pašreizējo pasaules čempionu Džonu Higinsu un septiņas reizes čempiona godā bijušo Stīvenu Hendriju. Čempionāta 1. kārtā Hendrijs ar 10:4 bija pārliecinoši uzveicis Stjuartu Bingemu, kamēr Higinss ar ne visai pārliecinošu spēli ar 10:9 bija ticis galā ar Liangu Venbo.

Arī 2. kārtā Higinsam spēle nevedās un pēc divām sesijām viņš jau zaudēja ar 4:12. Pēdējā sesijā Hendrijs ar 64 punktu sēriju ierakstīja savā rēķinā vēl vienu nepieciešamo uzvaru un iekļuva ceturtdaļfinālā.

"Pirmajā sesijā līmenis bija augsts un domāju, ka spēlēju tīri labi," teica Hendrijs. "Bet vakara sesija bija viena no dīvainākajām, kādu man nācies pieredzēt "Crucible". Man paveicās, jo Džons tobrīd spēlēja sliktāk kā jebkad savā mūžā. Vienā freimā tiku pie piecām vai sešām izdevībām, un dažreiz, atkal nākot pie galda, nezināju, ko darīt. Tas bija jocīgi. Ja kāds iepriekš būtu teicis, ka uzveikšu Džonu Higinsu ar 13:4, teiktu, ka viņš ir traks."

Hendrija sāncensis ceturtdaļfinālā būs Stīvens Magvairs, kurš ar rezultātu 13:7 apspēlēja Džo Periju. Vēl ceturtdaļfinālā iekļuva arī Raiens Dejs, kurš ar tādu pašu rezultātu uzveica Kao Jupengu.

Divos citos 2. kārtas mačos rezultāts pēc pirmās sesijas ir 5:3. Tā Ronijs O'Salivans izvirzījies vadībā pret Marku Viljamsu, bet Alisters Kārters ticis priekšgalā pret Džadu Trampu.

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com

  +1 [+] [-]

, 2012-04-29 01:16, pirms 12 gadiem
Go Ronnie!!!

  +2 [+] [-]

, 2012-04-29 01:18, pirms 12 gadiem
Trampa un Kārtera spēle arī ļoti interesanta - jāgaida rītdienas sesijas! Viss čempionāts šogad ir aizraujošs!

  +9 [+] [-]

, 2012-04-29 02:51, pirms 12 gadiem
Eh, kā gribētos lai Hendrijs vēl reiz triumfētu čempī. Lielisku punktu leģenda savai karjerai varētu pielikt.

  +5 [+] [-]

, 2012-04-29 04:09, pirms 12 gadiem
Arī es protu lasīt rakstīja: Eh, kā gribētos lai Hendrijs vēl reiz triumfētu čempī. Lielisku punktu leģenda savai karjerai varētu pielikt.
kāpēc punktu? Lai taču spēlē vēl ilgi!
Nu tagad jāfano par Hendriju, viennozīmīgi!

  +2 [+] [-]

, 2012-04-29 15:06, pirms 12 gadiem
man gan Hendrijs nepatīk, tieši cilvècisko īpašību dēļ. Meistars jau baigākais, bet mūžam saviepts neapmierināts ģeimis. Un pretiniekus uzskata par ienaidniekiem, kas jāpazemo. Labāk būšu par nogurušo leģendu Roniju vai pofigistu Džadu.

     [+] [-]

, 2012-04-30 22:05, pirms 12 gadiem
Hendry Maguire
Jones Carter
Ronny Robertson
Day Stevens

Maguire Carter
Ronny Stevens

Ronny vinne finalu ar Carter