Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Hainaņā startējis "World Open"

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Hainaņā startējis "World Open"
Toms Fords

Ar astoņām spēlēm "wild-card" kārtā Kīņai piederošās salas Hainaņas galvaspilsētā Haikou sācies snūkera turnīrs "World Open". Sešās no astoņām cīņām uzvaras svinēja favorīti. Zaudējumus pret mājinieku spēlētājiem piedzīvoja Sems Bērds un Naidžels Bonds.

Dažiem par favorītiem uzskatītajiem spēlētājiem bija jāpieliek krietnas pūles, lai pārspētu savus pretiniekus.Tā, piemēram, Tomam Fordam uzvara pār 14 gadus veco ķīnieti Lu Haotianu nāca smagā cīņā ar 5:4. Turklāt jāatzīmē, ka spēles gaitā Lu atradās vadībā ar 3:0. Līdz ar panākumu Fords iekļuvis jau pamatturnīra 2. kārtā. Paredzētais 1. kārtas mačs viņam izpaliks, jo vēl pirms turnīra sākuma savu dalību veselības problēmu dēļ atsauca Ronijs O'Salivans. Slimības dēļ nestartēs arī Alisters Kārters, kā rezultātā no 2. kārtas turnīru uzsāks Markuss Kempbels.

Citā duelī trīs century breikus (101, 135 un 101) iespēja Maikls Holts, un otrā no 101 punkta sērijām viņam nodrošināja panākumu izšķirošajā freimā pret Žu Jinghui.

"Viņš [Žu] spēlēja labi un daudz nekļūdījās. Viņam patiešām vajadzēja uzvarēt pēc tam, kad neiesitu melno bumbu, lai panāktu 4:3. Vēlāk man nedaudz paveicās un izdevās daži labi breiki," atzina Holts.

Pārliecinošākā uzvara "wild-card" kārtā izdevās Džo Perijam, kurš ar 5:0 sakāva citu Ķīnas spēlētāju Rouzi Maimaiti.

"Spēle varēja izvērsties citādāka, ja rezultāts būtu 3:1 vai 2:2. Īstajā brīdī man bija vairāk veiksmes un arī spēlēju itin labi, tāpēc arī šāds pārliecinošs rezultāts," pēc spēles teica Perijs.

Pēc četriem nospēlētiem freimiem neizšķirts rezultāts bija Marka Kinga un 17 gadus vecā irāņa, pašreizējā pasaules amatieru čempiona, Hoseina Vafaei cīņā. Turpinājumā pārāks tomēr bija Kings un uzvarēja mačā ar 5:2, pēdējā freimā iesitot 87 punktu breiku. Bet no citiem favorītiem panākumus izcīnīja arī Roberts Milkinss un Džimijs Robertsons.

No profesionāļu vidus zaudējumus piedzīvoja Sems Bērds un Naidžels Bonds. Bērds, nonācis iedzinēja lomā ar 0:3, nespēja atgūt zaudēto un beigās ar 3:5 kapitulēja Jina Longa priekšā. Tagad Jinam pamatturnīra 1. kārtā nāksies samērot spēkus ar savu daudz titulētāko tautieti Dingu Junhui. Bet Bonda pāridarītājs Lu Nings nodrošinājis sev cīņu pret pasaules ranga līderi Marku Selbiju.

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com