Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

"Riga Masters" pirmās dienas haosā Judins iekļūst pamatturnīrā un zaudē 1. kārtā

Rolands Eliņš

"Riga Masters" pirmās dienas haosā Judins iekļūst pamatturnīrā un zaudē 1. kārtā
Rodions Judins. Foto: Riga Masters

Šodien Rīgā sācies snūkera turnīrs „Kaspersky Riga Masters 2019”, un konkurentu atcelta lidojuma dēļ, kas izraisīja plašu sajukumu turnīra kalendārā, pamatturnīrā iekļuva arī Latvijas sportists Rodions Judins, kurš šovakar pirmajā kārtā piekāpās Anglijas spēlētājam Džekam Lisovskim, pagājušā gada „Riga Masters” finālistam.

Rodionam Judinam šorīt bija paredzēts aizvadīt atlases kārtas spēli pret velsieti Duienu Džounsu, taču šī spēle nenotika, jo Džounss nebija ieradies Latvijā. Līdzīgas problēmas radās vēl vairākiem sportistiem, kuri vakar bija plānojuši ierasties Rīgā ar lidmašīnas reisu no Londonas, taču tas tika negaidīti atcelts. Attiecīgi Rīgā tomēr nevarēja ierasties arī pagājušā gada čempions Nīls Robertsons.

Robertsonam no rīta bija paredzēta spēle pret britu Robertu Milkinsu, taču arī Milkinss bija palicis Londonā. Šeit gan radās amizanta situācija, jo „World Snooker” tiešsaistes rezultātu sistēmā spēles rezultāts kļūdaini tik un tā attīstījās, par ko abi sportisti uzjautrinājās savos sociālajos tīklos. Brīdī, kad rezultāts bija 2:2, Robertsons „Twitter” ierakstā norādīja, ka pagaidām neviens spēlētājs vēl nav kļūdījies, kamēr pie 3:3 bijušais pasaules čempions rakstīja, ka „šis ir izcils mačs, žēl, ka vienam būs jāzaudē”.

Uzvara šajā „mačā” tika piešķirta Milkinsam, kurš gan tāpat vairs netaisījās doties uz Rīgu, attiecīgi viņa pretinieks Bens Vūlastons iekļuva otrajā kārtā bez spēlēšanas. Pa taisno otrajā kārtā iekļuva arī vena no turnīra lielākajām zvaigznēm Marks Selbijs, kuram atcelti tika abi šodienas mači.

„Žēl, ka viss izvērtās šādi,” Robertsons izteicās intervijā BBC. „Kā pašreizējais čempions es biju turnīra galvenā reklāma, mana seja bija uz turnīra programmas, plakātiem un pašā arēnā. Šis nav pats lielākais turnīrs sezonas kalendārā, bet tik un tā kaitinoši, ka netiku uz to. (..) Varbūt turnīra organizatori varēja dot mums iespēju un pārkārtot kalendāru, taču skaidrs, ka noteikumi visiem ir vienādi.”

„World Snooker” savā paziņojumā tikmēr norādīja, ka būtu bijis neiespējami tik īsā laikā pārveidot turnīra grafiku, ņemot vērā, cik daudzi spēlētāji pēkšņi nevarēja ierasties. Turklāt organizatori norāda, ka tikai pašā sacensību dienā, kad citas spēles Arēnā Rīga jau bija sākušās, izdevies sazināties ar visiem spēlētājiem, kuri cietuši atceltā lidojuma dēļ. Kā liecina „World Snooker” mājaslapā pieejamā informācija, šodien nav notikuši 12 mači no plānotajiem 37.

„Mēs, kādi desmit spēlētāji, jau bijām iesēdušies lidmašīnā,” sīkāk par atcelto lidojumu pastāstīja Robertsons. „Taču mums pateica, ka kāda privātā lidmašīna nolaižoties sabojājusi lidlauka segumu, tāpēc mums jāpagaida. Kamēr mēs gaidījām, uznāca vētra, un pēc pāris stundām mums pateica, ka lidojums tiek atcelts. Savukārt no rīta vairs iespēju tikt uz Rīgu nebija, tāpēc man atlika tikai izstāties. Tā nebija neviena konkrēta cilvēka vaina, vienkārši nepatīkama situācija. Zinu, ka Rīgā ir snūkera fani, kuri maksāja naudu par biļetēm un organizēja savus braucienus uz turnīru, un jūtu viņiem līdzi, ka viss noticis šādi.”

22 gadus vecajam Judinam, kurš jau šobrīd ir vairākkārtējs Latvijas čempions, tikmēr šovakar turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā pretim stājās Anglijas spēlētājs Džeks Lisovskis, pasaules ranga 11. vietas īpašnieks, kurš pirms gada Rīgā iekļuva finālā. Judinam pēc zaudēta pirmā freima izdevās panākt neizšķirtu 1:1, bet turpinājumā tika zaudēts ar 1:4, izstājoties no sacensībām.

„Riga Masters” ir Pasaules tūres kalendārā ceturto gadu pēc kārtas, bet turnīrs kopumā norisinās kopš 2014. gada. Šogad tā balvu fonds ir nedaudz lielāks nekā 300 tūkstoši eiro, kamēr čempionam paredzēta prēmija 55 tūkstošu eiro apjomā. Sacensības Arēnā Rīga turpināsies rītdien

Izmantotie resursi:
Kaspersky Riga Masters -Withdrawn Players -...
https://www.bbc.com/sport/snooker/4...

  +3 [+] [-]

, 2019-07-26 20:57, pirms 5 gadiem
Vai augstās cenas ir adekvātas? Būtu aizgājis, bet cenas...

  -2 [+] [-]

, 2019-07-26 21:21, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Vai augstās cenas ir adekvātas? Būtu aizgājis, bet cenas...
nopietni interesē?!

  -4 [+] [-]

, 2019-07-26 21:50, pirms 5 gadiem
Trīs sporta veidi, pat ne sporta veidi, bāra un galda spēles, kuras nesaprotu kā tādas naudas var apgrozīties - snūkers, šahs un šautriņas. Vienkārši kā, liekas absurds!

  +4 [+] [-]

, 2019-07-26 21:56, pirms 5 gadiem
san4ito rakstīja: Trīs sporta veidi, pat ne sporta veidi, bāra un galda spēles, kuras nesaprotu kā tādas naudas var apgrozīties - snūkers, šahs un šautriņas. Vienkārši kā, liekas absurds!
A tu aizej uzspēlē snookeru kādreiz, ākst

     [+] [-]

, 2019-07-26 22:37, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: nopietni interesē?!
Protams , ak nopietni. Ikdienā tv bieži skatos.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-26 22:39, pirms 5 gadiem
san4ito rakstīja: Trīs sporta veidi, pat ne sporta veidi, bāra un galda spēles, kuras nesaprotu kā tādas naudas var apgrozīties - snūkers, šahs un šautriņas. Vienkārši kā, liekas absurds!
Snukers patīk skatīties, šautriņas ļoti patīk skatīties. Saistoši sporta veidi.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-26 22:57, pirms 5 gadiem
Kārtējais krievu zīmēšanās tusiņš, kuriem šķiet , ka viņi Latvijā var darīt visu, kas tik ienāk prātā...

  +1 [+] [-]

, 2019-07-26 23:04, pirms 5 gadiem
huters rakstīja: Kārtējais krievu zīmēšanās tusiņš, kuriem šķiet , ka viņi Latvijā var darīt visu, kas tik ienāk prātā...
Nesapratu tavu domu. Kāds šim turnīram sakars ar krieviem? Neesmu skatījies vai starp dalībniekiem ir kāds krievs.

     [+] [-]

, 2019-07-26 23:20, pirms 5 gadiem
Diezgan bēdīgi, ka labākie nemaz neierodas..

     [+] [-]

, 2019-07-27 02:34, pirms 5 gadiem
Omg, cik tā ir fatāla neveikame... jūtu līdz prgiem, nemaz nerunājot par līdzjutējiem...!!!! Labi, ka vismaz Selbis atbraucis

     [+] [-]

, 2019-07-27 03:57, pirms 5 gadiem
san4ito rakstīja: Trīs sporta veidi, pat ne sporta veidi, bāra un galda spēles, kuras nesaprotu kā tādas naudas var apgrozīties - snūkers, šahs un šautriņas. Vienkārši kā, liekas absurds!
wtf, kā var būt tik stulbs?
Par šahu kā vispār prātā var ienākt tāds jautājums, zinot, cik pasaulē ar to nodarbojas jebkādā līmenī. Loģiski, ka arī interese milzīga. Vai arī tu iedomājies visu vērtēt no skatupunkta, vai Tev personīgi patīk vai nē?
Un snūkers ir izcils sporta veids, bet protams, vajg bišku paaugties, citādi tas ir kā mazam bērnam klasiskās mūzikas koncertu skatīties. Nav priekš tiem, kam interesē tikai iedzert alu un izbļaustīties.

     [+] [-]

, 2019-07-27 04:09, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Nesapratu tavu domu. Kāds šim turnīram sakars ar krieviem? Neesmu skatījies vai starp dalībniekiem ir kāds krievs.
Laikam tāpēc ka tie skatītāji ir Siņicina sektanti ,kuru dzīves lielākais sasniegums ir neuzbliezt uz Kirzačiem kālu kad karnijās stāvus uz brilles

  -1 [+] [-]

, 2019-07-27 04:09, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Snukers patīk skatīties, šautriņas ļoti patīk skatīties. Saistoši sporta veidi.
Nesauc prasmju spēles par sportu !!!!

     [+] [-]

, 2019-07-27 08:26, pirms 5 gadiem
san4ito rakstīja: Trīs sporta veidi, pat ne sporta veidi, bāra un galda spēles, kuras nesaprotu kā tādas naudas var apgrozīties - snūkers, šahs un šautriņas. Vienkārši kā, liekas absurds!
Esi spēlējis šautriņas? Nevis tā vienkārši ar kaut kādām plastmasas pamest pa 5 euro vērtu dēli, bet nopietni spēlējis? Lai iegūtu tādu precizitāti, izturību un mentālo noturību kāda ir profesionāļiem paiet gadi trenējoties!
Pats piedalos Latvijas mačos un pat Latvijas labākie vietējie spēlētāji, kuri kapā gadu gadiem nav profesionāļi.
Latvijā ir gan ir viens profesionālis Madars Razma, bet arī viņam mēdz iet kā pa kalniem.
Pie tam Tu nevari būt profesionālis spēlējot tikai Latvijā, visu brīvo laiku sanāk pavadīt ceļā no viena turnīra uz otru.