Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Vasiļjeva: "Pasaules čempionātā mačs var ilgt pat piecas stundas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vasiļjeva: "Pasaules čempionātā mačs var ilgt pat piecas stundas"
Tatjana Vasiļjeva - Eiropas čempione 2012
Foto: rbf.lv

27. novembrī Daugavpils Olimpiskajā sporta centā sāksies pasaules snūkera amatieru čempionāts, kas notiks divas nedēļas. Latvijas lielākā cerība ir Tatjana Vasiļjeva - 2012. gada Eiropas čempione. Daugavpilī dzimusī rīdziniece sarunā ar žurnālu "Sports" atklāj, ka pasaules čempionātam ir gatavojusies ļoti nopietni.

"Katrām atbildīgām sacensībām gatavošanās notiek ne tikai pie snūkera galda, nepieciešams parūpēties arī par kopējo sportisko formu. Piemēram, trīs mēnešus pirms Eiropas čempionāta pastiprināti centos uzlabot savu fizisko sagatavotību. No rītiem skrēju, regulāri devos uz masāžām, jo muskuļu stāvoklis ir ļoti svarīgs," par gatavošanos stāsta mūsu sportiste. "Startam Daugavpilī gatavojos pēc līdzīgas sistēmas. Tik augsta līmeņa turnīros bieži vien gadās, ka mača izspēlēšanai nepieciešamas pat piecas stundas. Šādos gadījumos uzvar fiziski spēcīgākais spēlētājs. Svarīgs ir katrs sīkums, tādēļ esmu sev stingri noteikusi, ka mēnesi pirms lielajiem turnīriem netiek lietots alkohols, pat ne glāze vīna kādās viesībās! Protams, arī regulārs un ilgs miegs ir viena no sagatavošanās sastāvdaļām. Sagatavošanās posmā pirms lielajām sacensībām treniņi pie galda notiek katru dienu. Tikai reizi nedēļā var atļauties brīvdienu, lai pabūtu kopā ar ģimeni. Treniņu dienā pie galda tiek pavadītas trīs, pat četras stundas. Protams, treniņa laikā ir pārtraukumi, kuri nepieciešami, lai atliektu muguru un atkal atgūtu koncentrēšanās spējas. Pat profesionāļiem ir gūti parādīt labāko sniegumu vairāk nekā 40 minūtes pēc kārtas. Tiek izspēlēti viens divi freimi, bet pēc tam arvien biežāk parādās kļūdas. Pirms paša čempionāta sākuma ir nedaudz jāsamazina treniņu slodze, lai atbildīgās sacensības neuzsāktu uz noguruma fona, nepārdegtu psiholoģiski.”

Pasaules amatieru snūkera čempionātā piedalīsies apmēram 250 sportisti no teju 70 valstīm, bet Latviju pārstāvēs 15 sportisti.




Tatjana Vasiļjeva
Profesionāla snūkera spēlētāja un trenere
Dzimusi: 1983. gada 3. augustā Daugavpilī
Augums: 1,73 m
Biljardā: kopš 2001. gada
Treneris: Terijs Grifitss
Inventārs: Special Cue John Parris
Lielākie sasniegumi: 2012. gada Eiropas čempione sievietēm (Daugavpilī); trīskārtēja pasaules čempione jauktajiem pāriem kopā ar Džo Periju; vairākkārtēja Latvijas čempione
Lielākais breiks (sērija): 68 (turnīrā), 130 (treniņā)
Favorīti snūkerā: Ronijs O’Salivens, Stīvs Deiviss, Terijs Grifitss, Džimijs Vaits, Džons Higinss
Izglītība: Baltijas Starptautiskā akadēmija, publisko attiecību (PR) menedžere
Ģimene: dzīvesbiedrs Vilnis Mainulis (vairākkārtējs Latvijas čempions snūkerā), meita Viktorija Marija (6 gadi)
Vaļasprieki: mūzika, teniss, grāmatas, joga
Citi sporta veidi: teniss, šautriņu mešana, boulings, golfs

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports"

  -2 [+] [-]

, 2013-11-25 22:49, pirms 11 gadiem
es gaidu par pārējiem spēlētājiem/ -ām kaut ko līdzīgu vai arī apgaismojiet, ar ko šī tik īpaša. 68 breiks?

  -2 [+] [-]

, 2013-11-25 23:41, pirms 11 gadiem
Nu kā ar ko tik īpaša?
Pietuvināta LRBF vadībai, bišku jau acīs sāk lekt viena spēlētāja PR veidošana.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-26 14:00, pirms 11 gadiem
binghamiswanker rakstīja: apgaismojiet, ar ko šī tik īpaša. 68 breiks?
vai tad mums ir vēl kāds svaigs Eiropas čempions?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja