Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

"Welsh Open" ceturtdaļfinālisti noskaidroti

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

"Welsh Open" ceturtdaļfinālisti noskaidroti
Stīvens Magvairs

Šodien Ņūportā noslēgusies snūkera turnīra "Welsh Open" 2. kārta, pēc kuras tapuši zināmi visi ceturtdaļfinālu dalībnieki. Astoņu uzvarētāja titula pretendentu vidū iekļuva mājinieki Marks Viljamss un Metjū Stīvenss, bet aiz borta nācās palikt turnīra maksimālā breika autoram Stīvenam Hendrijam.

Divkārtējais pasaules čempions, velsietis Marks Viljamss joprojām turpina spēlēt lieliski. Šodien viņš izcīnīja jau otro sauso uzvaru pēc kārtas. Par viņa nākamo upuri pēc Marko Fu kļuva Džeimijs Koups. Spēles 2. freimā Viljamss sasniedza arī 108 punktu breiku, tādējādi iespējot savu trešo century turnīrā.

Par Viljamsa nākamo sāncensi kļuva Stīvens Magvairs, kurš ar 4:2 apspēlēja septiņkārtējo pasaules čempionu Stīvenu Hendriju.

Jau ziņojām par Hendrija meistarstiķi – 147 punktu breiku – šī mača 1. freimā. Tomēr turpinājums snūkera veterānam nebija tik veiksmīgs. Mača 2. freimā viņš vairākas reizes nespēja gūt izšķirošo pārsvaru, kā rezultātā Magvairam izdevās panākt t.s. snūkera taibreiku jeb respoted black un tajā arī uzvarēt. Pēcāk Magvairs atzīmējās ar 129 punktu klīrensu, kam vēlāk tika pievienots vēl viens panākums ar vairākām nelielām sērijām – 3:1.

Hendrijs vienu freimu vēl pamanījās noslēgt savā labā, taču nekas vairāk nebija viņa spēkos. Pāris nerealizēti uzbrukumi viņa izpildījumā pavēra durvis uz ceturtdaļfinālu Magvairam.

Divi Velsas spēlētāji – Raiens Dejs un Metjū Stīvenss – vienu ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu izspēlēja savā starpā. Cīņas gaitā Stīvensam izdevās tikt priekšgalā ar 3:1, bet, kā izrādījās, nekas vēl nebija beidzies...

Spēles 5. freimā Stīvenss breika gaitā nenogādāja lūzā melno bumbu, un Dejs viņu par to sodīja ar 74 punktu sēriju. Par vēl dažām netrāpītām bumbām viņam nācās samaksāt ar vēl vienu zaudētu freimu.

Arī septītajā un izšķirošajā partijā Stīvensa sniegums nebija visai pārliecinošs, un breika gaitā viņš vairākas reizes nospēlēja pozicionāli neprecīzi. Bet nedaudz vēlāk viņš nespēja trāpīt lūzā freimbumbu, un Dejam radās iespēja izraut uzvaru. Pēdējais apņēmīgi iesāka savu sēriju, un notikumu attīstība bija viņam labvēlīga līdz brīdim, kad tika piedzīvota neveiksme izejā uz pēdējo zaļo bumbu. Otrā iespēja Dejam netika dota – Stīvenss secīgi ieraidīja lūzās no zaļās bumbas līdz rozā un izcīnīja dramatisku uzvaru ar 4:3.

Ceturtdaļfinālā Stīvensa pretinieks būs Džons Higinss.

Divus atlikušos ceturtdaļfinālu pārus veidos Alisters Kārters un Dings Junhui, kā arī Greiems Dots un Marks Selbijs. Kārters šodien apspēlēja Pīteru Ebdonu, Dings uzveica Marku Alenu, bet Dots lika kapitulēt pasaules čempionam Nīlam Robertsonam.

"2011 Welsh Open"

Ceturtdaļfināls

SpēleDatums un laiks
Marks Viljamss – Stīvens Magvairs18.02.2011. plkst. 15:00
Marks Selbijs – Greiems Dots18.02.2011. plkst. 15:00
Džons Higinss – Metjū Stīvenss18.02.2011. plkst. 21:00
Alisters Kārters – Dings Junhui18.02.2011. plkst. 21:00

     [+] [-]

, 2011-02-18 06:11, pirms 13 gadiem
Nu Marks Viljamss reaali "aardaas"! Man pat paviid doma PČ uzlikt uz vinju, kaa shii gada pasaules chempionu. Naakoshais buutu Dings, tad Selbis!

     [+] [-]

, 2011-02-18 08:40, pirms 13 gadiem
Prieks ka daudz visādi labi notikumi ir iespējami arī bez Osullivana