Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Latvijas snūkeriste Prisjažņuka triumfē Eiropas čempionātā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas snūkeriste Prisjažņuka triumfē Eiropas čempionātā
Anna Prisjažņuka. Foto: Rart.eu

LETA. Latvijas pārstāve Anna Prisjažņuka aizvadītās nedēļas nogalē Bulgārijā kļuva par Eiropas čempioni amatieru snūkerā, finālā pieveicot galveno favorīti beļģieti Vendiju Jansu.

Finālā 33 gadīgā Prisjažņuka bija pārāka ar 4-3, neļaujot Jansai kļūt Eiropas čempioni jau 15. reizi.

Prisjažņuka ir otrā Latvijas snūkeriste, kurai izdevies uzvarēt Eiropas čempionātā. Līdz šim to bija spējusi izdarīt Tatjana Vasiļjeva, kura triumfēja 2012. gadā Daugavpilī notikušajā čempionātā.

Šoreiz gan Prisjažņuka, gan Vasiļjeva savās apakšgrupās trīs spēlēs izcīnīja pa trim uzvarām un iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur savā starpā tikās ceturtdaļfinālā. Pārāka ar 4-1 bija Prisjažņuka, kura pēc tam pusfinālā ar 4-0 sakāva polieti Izabelu Lacku.

Finālā pieredzējusī beļģiete Jansa bija vadībā ar 1-0 un 3-2, tomēr uzvarot pēdējos divos freimos ar 62:35 un 51:40 pirmo reizi par Eiropas čempioni kļuva Prisjažņuka.

Vīriešu konkurencē Māris Volajs grupu turnīrā trīs mačos svinēja trīs uzvaras un iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur pirmajā kārtā bija brīvs, bet otrās kārtas mačā ar 0-3 atzina angļa Veina Brauna pārākumu, kurš vēlāk aizcīnījās līdz pusfinālam.

Par Eiropas čempionu kļuva bijušais profesionālis velsietis Darens Morgans.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-06-12 11:52, pirms 11 mēnešiem
Anna liels malacis