Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Mackeviča pietuvojusies tikšanai uz pasaules čempionātu skvošā

Ints Megnis
Ints Megnis

Mackeviča pietuvojusies tikšanai uz pasaules čempionātu skvošā
Ineta Mackeviča. Foto no sportistes Facebook profila

Latvijas labākā skvoša spēlētāja Ineta Mackeviča pacēlusies uz 63. vietu pasaules rangā, kas ievērojami palielinājis viņas izredzes pirmoreiz vēsturē kvalificēties pavasarī gaidāmajam pasaules čempionātam.

Pasaules čempionāts nākamgad no 23. februāra līdz 3. martam notiks ASV, Čikāgā. Tiesības tajā startēt iegūst 64 labākie un uzaicinātie sportisti gan vīriešu, gan sieviešu grupā. Pasaules čempionātam automātiski kvalificēsies 56 labākie pēc ranga 2019. gada janvārī, kā arī astoņi uzaicinātie spēlētāji, kuri uzvarējuši pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīros, kā arī junioru pasaules čempioni. Ja kādam no šiem spēlētājiem vietu čempionātā garantē vieta reitingā vai kāds nevar piedalīties, tiek uzaicināti pēc reitinga nākamie spēlētāji.

Lai arī esošā 63. pozīcija PSA rangā Mackevičai dod cerības tikt uz Čikāgu, Latvijas sportiste vēl centīsies pakāpties rangā , lai savas izredzes padarītu drošākas. Decembrī liepājniece plāno piedalīties PSA ranga turnīros Monako (20 000 ASV dolāru balvu fonds), Londonā (10 000 ASV dolāru) un Helsinkos (5000 ASV dolāru).

"Lieliski redzēt, ka smagais darbs atmaksājas," komentējusi pati Mackeviča, norādot, ka pašlaik rangā ir 25 vietas augstāk nekā pērn decembrī. Novembrī Mackeviča jau devīto reizi uzvarēja Latvijas čempionātā. Viņa ir mūsu valsts vienīgā profesionālā skvoša spēlētāja.

Izmantotie resursi:
ZIŅAS / I. Mackevičai izredzes tikt uz pasaules...