Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Bogdanovičs sezonu iesāk ar otro vietu Ķīnas kausā

Toms Markss
Toms Markss

Bogdanovičs sezonu iesāk ar otro vietu Ķīnas kausā
Māris Bogdanovičs finišē otrais Ķīnas kausā
Foto: lrf.lv

Latvijas elites šosejas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs (“Hengxiang Cycling team”) svētdien Ķīnā lielās grupas finiša spurtā izcīnīja otro vietu nacionālā mēroga velobraucienā. Šis dobelniekam bija sezonas pirmais starts.

Pēc plānveidīgas gatavošanās Latvijā, Māris Bogdanovičs devās uz Ķīnu, kur jau otro gadu pārstāvēs UCI kontinentālā līmeņa komandu “Hengxiang Cycling team”. Šīs komandas rindās sezonas turpinājumā redzēsim arī Andri Vosekalnu.

Sezonas pirmajā startā Māris ņēma dalību Ķīnas Nacionālā mēroga velobraucienā. Šīs sacensības bija gatavošanās Ķīnas līgas startam jau nākamajā nedēļā. Sacensības veda pa pilsētas ielās izveidotu apli, kopējam trases garumam sasniedzot 80 kilometrus.

Startēja 280 sportisti, tomēr tehniskajā trasē, kas bija bagāta ar asiem līkumiem un pagriezieniem, viss ātri sadalījās. Pēc starta no visiem aizmuka Māra komandas biedrs no Jaunzēlandes Ītans Bats. Viņš ieguva vairāk nekā 2 minūšu vadību, tomēr tehnisku problēmu vajāts, vairākkārt stājās trases malā, līdz viņu panāca sekotāji.

Viss izšķīrās finiša spurtā, kur viens no favorītiem bija arī Rumānijas pēdējo gadu labākais riteņbraucējs Edvards Grosū. Pēdējais kilometrs Bogdanovičam ļoti parocīgs. Neliels kāpums, 90 grādu pagrieziens, kam sekoja pēdējie 100 metri līdzenumā.

Latvietis izkaroja otro vietu un nāca tuvāk arī līderim, pērnā gada komandas biedram Juangam Tangam Pengam. Dobelnieka velosipēdu piemeklēja elektroniskas problēmas ar pārslēdzēju, kas finišu lika raut ar vieglu collu. Pengs līdera godu nosargāja un uzvarēja, bet Bogdanovičam augstā otrā vieta. TOP3 noslēdza Grosū.

Izmantotie resursi:
lrf.lv