Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Bogdanovičs pēc prestižā ''Tour of Hainan'' velobrauciena pirmā posma kopvērtējumā ceturtais

Toms Markss
Toms Markss

Bogdanovičs pēc prestižā ''Tour of Hainan'' velobrauciena pirmā posma kopvērtējumā ceturtais
Māris Bogdanovičs
Foto: Tomas Gaubys

Otrdien Ķīnā sācies prestižais UCI PRO kategorijas daudzdienu velobrauciens “Tour of Hainan”, kurā Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs uzvarēja starpfinišu, bet lielajā finišā iebrauca 20. vietā ar tādu pat laiku kā uzvarētājs Jakobs Marečko. Kopvērtējumā, pateicoties bonusa sekundēm, Māris ir ceturtajā vietā.

Hainanas tūre Latvijas riteņbraucējiem ir labi zināma. Tās kopvērtējumos Emīls Liepiņš guvis trešo (2017. gadā) , bet Krists Neilands piekto vietu (2015. gadā). Šogad vienās no prestižākajām Āzijas sacensībām Latviju pārstāv divi “Hengxiang” vienības pārstāvji – Māris Bogdanovičs un Andris Vosekalns. Bogdanovičs ir savas vienības vadošais sprinteris, bet Vosekalns viens no uzticamākajiem un spējīgākajiem palīgiem.

Pirmajā posmā riteņbraucēji veica 95,6 kilometru garu līdzenuma posmu. Vadošās grupas vidējais ātrums pārsniedza 46 kilometrus stundā. Latvijas riteņbraucēji etapu aizvadīja ļoti aktīvi un pamanāmi. Māris Bogdanovičs spēja uzvarēt vienā no sprinta starpfinišiem, kas ļāva tikt pie vērtīgām bonusa sekundēm.

Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā. Tajā ātrākais bija pazīstamais itāļu sprinteris Jakubs Marečko, kurš šogad pārstāv Itālijas Pro komandas “Corratec – Vini Fantini” krāsas. Viņa laiks finišā 2 stundas 2 minūtes un 44 sekundes. Jāizceļ, ka posmā trešo vietu guva igaunis Martins Lāss.

Mūsu Māris Bogdanovičs finišēja 20. vietā ar tādu pat laiku kā uzvarētājs. Tikmēr Andris Vosekalns pēc paveikt darba komandas labā, pats ierindojās 130. vietā, 27 sekundes aiz uzvarētāja. Kopvērtējumā, pateicoties iegūtajām bonusa sekundēm, Bogdanovičs ieņem augsto ceturto vietu, 7 sekundes aiz Marečko. Tikmēr Andris Vosekalns ir 131. vietā.

Tūre turpināsies ar vēl četriem posmiem un noslēgsies svētdien. Sacensībās šogad piedalās arī Pasaules tūres komanda “Astana”, kuras līderis ir pazīstamais Aleksejs Lucenko.

Izmantotie resursi:
lrf.lv