Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Kavendišs startēs "Tour de France", vēlreiz mēģinot kļūt par vienīgo rekordistu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kavendišs startēs "Tour de France", vēlreiz mēģinot kļūt par vienīgo rekordistu
Marks Kavendišs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA--DPA. Lielbritānijas riteņbraucējs Marks Kavendišs iekļauts "Astana" pieteikumā prestižajam daudzdienu velobraucienam "Tour de France", kurā viņš centīsies kļūt par vienīgo rekordistu posmos izcīnītajās uzvarās.

No 2009. līdz 2021.gadam Kavendišs uzvarējis 34 "Tour de France" posmos, iespējot tikpat, cik savulaik beļģis Edijs Merkss.

39 gadu vecais britu sprinteris aizpērn Francijas tūrē nestartēja, bet pērn no pirmajiem septiņiem posmiem trijos finišēja labāko sešiniekā. Astotajā posmā viņš kritienā salauza atslēgas kaulu un neturpināja sacensības.

Pērn četros sprinta posmos uzvarēja beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin - Deceuninck"), kurš startēs arī šī gada "Tour de France".

Kavendišs pērn paziņoja, ka aizvada pēdējo sezonu karjerā, taču pēc izstāšanās no "Tour de France" virmoja baumas, ka "Astana" komanda piedāvās viņam iespēju startēt vēl vienu gadu.

"Giro d'Italia" Kavendišs uzvarējis 17 posmos, tajā skaitā pērn pēdējā etapā, bet "Vuelta a Espana" viņam ir trīs pirmās vietas posmos. Kavendišs ir divkārtējs "Tour de France" sprinteru ieskaišu uzvarētājs, bet Itālijas un Spānijas tūrēs viņam šajā kategorijā ir pa vienai uzvarai.

2011.gadā Kavendišs kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, piecus gadus vēlāk izcīnot arī sudrabu. Britu sportists ir arī pasaules čempionātu un olimpisko spēļu medaļnieks treka riteņbraukšanā.

Kavendišs uzvarējis arī tādos slavenos velobraucienos kā Milāna-Sanremo, Kīrne-Brisele-Kīrne, Milāna-Turīna un "Scheldeprijs".

Izmantotie resursi:
LETA