Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skrapcis PČ šosejas riteņbraukšanā solo braucienā junioriem sasniedz 39. rezultātu

Toms Markss
Toms Markss

Skrapcis PČ šosejas riteņbraukšanā solo braucienā junioriem sasniedz 39. rezultātu
Olivers Jēkabs Skrapcis
Foto: lrf.lv

Latvijas vadošais junioru šosejas riteņbraucējs Jēkabs Olivers Skrapcis pirmdien Cīrihē ieguva 39. vietu UCI pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā junioriem. Ceturtdien Skrapcim starts grupas braucienā.

Juniori veica 24,9 kilometru garu distanci, kas veda gar Cīrihes ezeru. Atšķirībā no elites sievietēm, junioriem trase bija ļoti ātra bez tehniskiem pagriezieniem, būtiskiem kāpumiem vai nobraucieniem. Distancē bija viens 180 grādu apgrieziens, pēc kā sekoja uzlēciens uz ceļa apmales.

Olivers Jēkabs Skrapcis, kuru trasē pavadīja treneris Jānis Mūsiņš, trases pirmo kontrolatzīmi sasniedza 35. vietā. Otrajā kontrlatzīmē ikdienā “MSĢ/ VeloLifestyle Smiltene BJSS” bija 34. pozīcijā. Trases otrajā daļā Olivers bija spiests zaudēt vairākas pozīcijas. Finišs tika sasniegts pēc 30 minūtēm un 49 sekundēm. Vidējais ātrums trasē – 48,45 kilometri stundā. Tas 66 sportistu konkurencē deva 39. vietu.

Par čempionu kļuva francūzis Pauls Seiksas, kurš trasi veica pēc 28 minūtēm un 8 sekundēm (vidējais ātrums 53,01 km/h). Otrā vieta beļģim Jasperam Šūfsam (+00:00:06), bet TOP3 noslēdza vēl viens Beļģijas riteņbraucējs Matīss Van Kerkhove (+00:00:07).

Ceturtdien Skrapcis startēs grupas braucienā, veicot 127 kilometru garu distanci.

UCI pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā Latvijas sportistu starti:

DatumsNotikumsSportisti
26.09.Grupas brauciens junioriemOlivers Jēkabs Skrapcis
27.09.Grupas brauciens U23 vīriemKristiāns Belohvoščiks
28.09.Grupas brauciens elites dāmāmAnastasija Karbonāri
29.09.Grupas brauciens elites vīriemToms Skujiņš Krists Neilands Emīls Liepiņš Alekss Krasts

Izmantotie resursi:
lrf.lv